Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Παλαιόκαστρο Μαλεβιζίου με 4,8 εκατ. ευρώ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τις οριστικές μελέτες να έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, μέσα στον Μάρτιο κατατίθενται και οι περιβαλλοντικές και υποστηρικτικές μελέτες ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την αντιπλημμυρική προστασία του Παλαιόκαστρου.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 4.800.000 ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος, ταυτόχρονα με την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο Μαλεβιζίου στα αντίστοιχα έργα της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας, καταφέρνοντας αφενός να προστατέψει και να διασώσει τις περιουσίες των κατοίκων από την μανία των στοιχείων της φύσης, αφετέρου να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στα έργα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, πλήρους αντιμετώπισης των ομβρίων υδάτων, επεξεργασία του νερού των μονάδων βιολογικών καθαρισμών Ροδιάς και Παλαιοκάστρου για διάθεση αρδευτικού νερού υψηλής ποιότητας, τα σχετικά αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης του νερού σε βιολογικές καλλιέργειες, πολλα έργα πρασίνου, φυτεύσεις, έργα αποκατάστασης και βελτίωσης των υπερκείμενων οδοστρωμάτων, πεζοδρομήσεις και διάφορες αναπλάσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρόβλεψη για αυτά τα έργα, δεν είναι απλά να καλυφθεί ο οικισμός με την παρούσα δυναμική που έχει, αλλά να μπορεί να καλύψει και την πιθανή μελλοντική αύξηση των κατοίκων που αναμένεται.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας και υψίστης σημασίας στο Παλαιόκαστρο, πλησιάζει στην υλοποίησή της. Ολοκληρώνουμε και τις τελευταίες μελέτες και είμαστε έτοιμοι για να εντάξουμε στο πλέον κατάλληλο πρόγραμμα για την χρηματοδότησή του.

Στόχος μας είναι ακόμα και στον ερχόμενο χειμώνα, να ξεκινήσει αυτό το οραματικό έργο που θωρακίζει τον οικισμό, προστατεύει κατοίκους και περιουσίες και αναβαθμίζει τις συνθήκες σε έναν πανέμορφο οικισμό του Μαλεβιζίου που λόγω θέσης, παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μου για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει, μια δουλειά που αισιοδοξώ ότι θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα».

 

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση με 7,87εκατ.ευρώ τα δίκτυα αποχέτευσης σε Ανδραβίδα-Κυλλήνη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα αποχέτευσης

Σε δημοπράτηση είναι το έργο για τα εσωτερικα δικτυα αποχετευσης οικισμων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού, και σύνδεση τους με την υφιστάμενη Ε.Ε.Λ. Λεχαινών. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης, Ανδραβίδας-Λεχαινών.

Το αρχικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε 7,87εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,34εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου.

Η διάρκεια των έργων έχει προκαθοριστεί σε 22 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Για την υλοποίηση του έργου προβλέπεται η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων των:

• Τ.Κ. Νεοχωρίου- Μυρτουντίων της Δ.Ε. Κάστρου – Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

• Τ.Κ. Στρουσίου και Τ.Κ. Σταφιδόκαμπου της Δ.Ε. Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και

• Τ.Κ. Αγίας Μαύρας και οικισμού Μαρκόπουλου της Δ.Ε. Τραγανού του Δήμου Πηνειού

Και η σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), που βρίσκεται βορειοδυτικά των Λεχαινών.

Στις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς δεν υπάρχουν εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα, με συνέπεια τα παραγόμενα λύματα να συλλέγονται έως σήμερα σε βόθρους, τα προϊόντα εκκένωσης των οποίων διατίθενται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλού φρεατίου ορίζοντα στις περιοχές αυτές δημιουργεί προβλήματα μολύνσεως των υπογείων υδάτων, οσμών κ.λπ., με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών.

Αυτό θα επιτευχθεί με την κατασκευή σύγχρονων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Συμβασιοποιήθηκε σημαντικό αποχετευτικό έργο 5 εκατ. ευρώ στην Πάτρα

Φίλιππος Παναγόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση για την κατασκευή σημαντικού αποχετευτικού έργου στην πόλη της Πάτρας με τίτλο: «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών, και συναφείς εργασίες». Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών (Δ.Ε.Υ.Α.Π.).

Το έργο πρόκειται να εκτελεστεί στη δυτική παραλιακή περιοχή της πόλης των Πατρών, μεταξύ της θάλασσας και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (Κ.Α.Α.), μεταξύ της οδού Παπαφλέσσα και του ποταμού Γλαύκου.

Η συνολική αξία της σύμβασης ανήλθε σε 4.083.918,05 (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 5,06 εκατ. ευρώ). Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Γεώργιος Θεμ. Λαδόπουλος Α.Τ.Ε. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είχε εκτιμηθεί σε 8,3 εκατ. ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το έργο

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή των απαραίτητων έργων συλλογής και μεταφοράς στον βιολογικό καθαρισμό, των λυμάτων της δυτικής παραλιακής περιοχής της Πάτρας.

Όπως περιγράφεται και στη γνωστοποίηση της συναφθείσας σύμβασης, στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται να κατασκευαστούν παραλιακοί συλλεκτήριοι αγωγοί, κυρίως επί της οδού Ακτής Δυμαίων, με τους οποίους συλλέγονται τα λύματα από τους υπάρχοντες παντορροϊκούς αγωγούς.

Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν 2 αντλιοστάσια της υποζώνης Α6 (Ακτή Δυμαίων και Ιεροθέου) και της υποζώνης Α7 (Ακτή Δυμαίων και Ανθείας), τα οποία προωθούν τα συλλεγόμενα λύματα προς τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό και από εκεί στον βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Έργα

Κρήτη: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τη θεομηνία στις Βουκολιές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης σχετικά  με την αποκατάσταση καταστροφών που είχαν προκληθεί από θεομηνία που έπληξε την περιοχή των Βουκολιών τον περασμένο χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού απεκατέστησαν πλήρως το αντλιοστάσιο και την υδρομάστευση των Βουκολιών, που είχαν υποστεί πλήρη καταστροφή κατά την θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Κ. Α.Ε. αποκαταστάθηκε το σημαντικό πρόβλημα άρδευσης καλλιεργειών και η παροχή αρδευτικού νερού ανέρχεται σε 135 m3/h(κυβικά ανά ώρα).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα