Connect with us

Έργα πόλης

Κρήτη: Επερώτηση για τον κόμβο Πολυτεχνείου και το Κλειστό Κολυμβητήριο Νέας Χώρας 

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επερώτηση του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κ. Μπαριτάκη, και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, καθώς και του  Αντιπερειφερειάρχη Χανίων, κ. Καλογερή, η  παράταξη “Κρήτη Μπροστά” ζητά να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που αφορούν στα δύο μεγάλα έργα στην Περιφέρεια για τον κόμβο στην είσοδο του Πολυτεχνείου, καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στην πρόσφατη επίσκεψή στα Χανιά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ανακοινώθηκαν σειρά έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου όπως στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΟΑΚ, στο ΕΑΚ Χανίων με συγκεκριμένα έργα, στον Δήμο Κισάμου, στον Δήμο Σφακίων, στον Δήμο Χανίων η δημοπράτηση του ποδηλατοδρομίου.

Τέλος, σχετικά με Πολυτεχνείο Κρήτης ανακοινώθηκε ότι προετοιμάζεται η μεταξύ τους Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης, αναβάθμισης και ανακαίνισης του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, καθώς και την αξιοποίηση της γύρω έκτασης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει  ανοιχτό στάδιο στίβου, γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και  χώρους εναλλακτικού αθλητισμού.

Κλειστό Κολυμβητήριο

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο κύριος Τάκης Χουλιόπουλος μέρος της ζωντανής ιστορίας του ΕΑΚ από τους ανθρώπους, εξαιτίας των οποίων λειτούργησε το Κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα και προσέφερε γνώσεις δεξιότητες εμπειρίες μετάλλια και συγκινήσεις σε γενεές επί γενεών, καθιστώντας τα Χανιά ηγέτιδα πόλη στις επιτυχίες στην χώρα στον υγρό στίβο. Ακούστηκε ο προβληματισμός του ως προς την κατάντια ενώ θα έπρεπε να ήταν κόσμημα, η απορία του για τους λόγους κωλυσιεργίας, η βεβαιότητά του ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αιγιαλού που ενδεχόμενα θα καθυστερήσει τον προγραμματισμό, η ελπίδα του και η ευχή του ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν όσα ανακοινώθηκαν.

Μετά όλων όσων αναφέρονται παραπάνω διαπιστώνεται η ανάγκη να μην χαθεί ούτε λεπτό χρόνου και η εμπλοκή και η σφραγίδα του ΤΕΕ ΤΔΚ που καλείται να ενημερώσει τους συλλόγους των μηχανικών να αναλάβουν δράση σε κάθε προκήρυξη τεχνικών συμβούλων και να εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Κόμβος Πολυτεχνείου Κρήτης

Εμβληματικό έργο στην συνολική προσπάθεια η υλοποίηση του έργου του Κόμβου του Πολυτεχνείου που θα διευκολύνει την πρόσβαση τόσο στο Πολυτεχνείο όσο και στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις που πρόκειται να δημιουργηθούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στην γύρω έκταση. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και έχει κατατεθεί για περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ο Κόμβος του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδυάζεται με θέματα Οδικής Ασφάλειας και της διοργάνωσης του ΕΚΟ Acropolis Rally, που θα διεξαχθεί προσεχώς με «καραβάνι» ιστορικών αυτοκινήτων που θα διασχίσουν όλη την Κρήτη μεταφέροντας τα σημαντικά μηνύματα Οδικής Συμπεριφοράς.
κ. Περιφερειάρχη Κρήτης, κ Αντιπεριφερειάρχη Χανίων καλείστε να απαντήσετε:

είναι στις άμεσες προθέσεις σας να ενταχθεί για χρηματοδότηση το έργου του Κόμβου του Πολυτεχνείου Κρήτης που αποφασίστηκε μετά το τραγικό ατύχημα στις 17/8/2017 που οφείλουμε στην Στέλλα και τον Γιάννη”.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα