Νίκος
Καραγιάννης

Κρίσιμη συνάντηση έχει προγραμματιστεί αύριο Τετάρτη μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Πατρέων αλλά και φορέων της πόλης.

Η ατζέντα περιλαμβάνει φυσικά τα δύο κορυφαία θέματα που αφορούν την σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο αλλά και τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί ποιες λύσεις προτείνει το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα δεδομένης της θέσης του Δήμου, στο θέμα του τρένου για πλήρη υπογειοποίηση και του Υπουργείου για κατά τόπους υπογειοποίηση.

Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί, πως μέχρι τις αρχές του έτους θα παρουσιαστεί η λύση στην τοπική κοινωνία και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συζήτησης με τους φορείς για να πειστούν και να προχωρήσει η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ-ΠΥΡΓΟΥ

«O Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και θα κατασκευαστεί», είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με έξι Δημάρχους της Ηλείας.

«Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται» πρόσθεσε ο Υπουργός.

Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών «η μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου ήταν δική μου επιλογή και αυτό γιατί, χωρίς πρώτα να ενημερωθεί από εμένα, χωρίς να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρά σε ακατανόητες κινήσεις που τον εκθέτουν».

Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας. Ήδη είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαία Επίτροπο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το έργο στις παραχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί σωστά και θα παραδοθεί ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV