Newsroom

Η ατζέντα των έργων της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (05/05) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Υποδεχόμενος τον κ. Γεραπετρίτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που στάθηκε δίπλα στον Δήμο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε εποχές κρίσιμες, εν μέσω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και σειράς άλλων προκλήσεων.

«Στη σημερινή επίσκεψη είχα την ευκαιρία να θέσω στον Υπουργό Επικρατείας τα θέματα που αφορούν την ατζέντα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι είχα δεσμευτεί να θέσω τα θέματα αυτά, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών, σε όλα τα κόμματα, στους αρχηγούς των παρατάξεων, για να δούμε πώς μπορούμε την ατζέντα της πόλης, την ατζέντα 2030, να την υλοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένα έργο δεν πρέπει να βγει από την τροχιά της ολοκλήρωσής του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του μετρό και το θέμα της επόμενης μέρας του ΟΑΣΘ, το οποίο και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό. Ακόμη, ζήτησε ένα σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που θα έχει για το κυκλοφοριακό, τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης η κατασκευή του flyover, όπως επίσης ζήτησε και την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας. Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρότζεκτ που αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ και έκανε ξεχωριστή αναφορά στον σχεδιασμό για την κατασκευή ενός σημαντικού μητροπολιτικού πάρκου δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι επιτέλους έχει βρει τους ρυθμούς που όφειλε να έχει αποκτήσει».

Ο Υπουργός Επικρατείας

«Είμαστε άνθρωποι των έργων και δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων. Ό,τι λέμε συνιστά μια δέσμευση, ένα συμβόλαιο με τον κόσμο, με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αξίζουν να ζουν σε μια πόλη όχι απλώς όμορφη, αλλά σε μια πόλη λειτουργική, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Θεσσαλονίκη, μια υπέροχη πόλη με βαριά ιστορία, αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Σκεφτόμαστε το σήμερα, το αύριο, αλλά σκεφτόμαστε και τη Θεσσαλονίκη της επόμενης γενιάς. Τα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς θα δημιουργήσουν μια τέτοιου τύπου εστία, που θα είναι πραγματικά θαυμαστή και θα είναι άξια του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης: το μετρό, του οποίου τα έργα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους, ο ΟΑΣΘ, που θα εξυγιανθεί και θα αναπτυχθεί όπως πρέπει για τις αστικές συγκοινωνίες, το flyover, που ακολουθεί τους ρυθμούς του χρονοδιαγράμματος -για το οποίο, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, πρέπει να δούμε τις παράπλευρες συνέπειες και να ελαχιστοποιήσουμε κατά το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες- αλλά και όλες οι αστικές παρεμβάσεις ανάπλασης, οι οποίες γίνονται με την άψογη συνεργασία του Δήμου, το μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και θα το τρέξουμε όπως πρέπει, και όλα τα έργα εκείνα τα οποία θα αλλάξουν την πόλη», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι με την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τιμά «τέσσερα χρόνια άριστης και άψογης συνεργασίας». Όπως είπε, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης «κινούμαστε στο ίδιο πνεύμα κατανόησης: να λύνουμε προβλήματα με όσο το δυνατόν πιο γρήγορο ρυθμό και πιο ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλης».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV