Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Κρήτη: στην επιφάνεια και πάλι η κατασκευή διαμετακομιστικού λιμένα στο Τυμπάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Αφού επί δύο χρόνια η υπόθεση του λιμανιού στο νότο έμεινε στα αζήτητα τώρα ο κ.Γεωργιάδης επαναφέρει το ζήτημα και ζήτησε εμμέσως από τη διοίκηση του ΟΛΗ να προχωρήσει ξανά το όλο θέμα! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δεν αποκλείεται το όλο σχέδιο να προωθείται και μέσα από τη ΝΔ (που είναι επίσης στην κυβέρνηση) καθώς επί των ημερών της είχε ξεκινήσει το όλο σχέδιο.

Με πρώτο τον κ.Κεφαλογιάννη που είχε συζητήσει με Κορεάτες και Κινέζους η ΝΔ είχε φτάσει το σχέδιο ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση με την προετοιμασία των μελετών. αλλά το σχέδιο με την αντίρρηση της τοπικής κοινωνίας και των αρχών του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου ΄πάγωσε‘.

Έτσι, τώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας ζητά συγκεκριμένα από την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να προχωρήσει στην εξομοίωση της χερσαίας ζώνης του Κόκκινου Πύργου σε ζώνη λιμένα, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Τον Αύγουστο του 2008 παρλεδωσε ο κ.Κεφαλογιάννης πλήρη φάκελο με τις μελέτες για το λιμάνι του νότου στις αρχές της Μεσαράς και δήλωνε ότι το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί!

Στον φάκελο βρίσκονταν οι 10 βασικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν:

Πρακτικό της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) με την συμμετοχή εκπροσώπων 10 υπουργείων, με το οποίο εγκρίνεται το έργο.

Απόφαση ΥΕΝ οριοθέτησης Ζώνης Λιμένα Τυμπακίου και καθορισμός χερσαίας ζώνης (επέκταση προς τα δυτικά χερσαίας ζώνης Κόκκινου Πύργου).

Μελέτη για την προκαταρκτική εκτίμηση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή διεθνούς εμβέλειας λιμανιού στο Τυμπάκι (ανάδοχος Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, δαπάνη: 53.550 ευρώ)

Μελέτη για την διεύρυνση οικονομικής και τεχνικής βιωσιμότητας δημιουργίας λιμανιού στη Νότια Κρήτη. (Ανάδοχος: Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Δαπάνη: 20.000 ευρώ)

Π.Π.Ε του έργου ανάπτυξης λιμενικών εγκαταστάσεων στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και λοιπών οικολογικών μελετών βάσης για θέματα χερσαίας χλωρίδας, πανίδας και θαλασσίου περιβάλλοντος (ανάδοχος: ENVECO-Παπαγρηγορίου. Δαπάνη: 83.300 ευρώ)

Μελέτη για την διερεύνηση δημιουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων ακτοπλοΐας, σκαφών αναψυχής, λιμένα μεταφόρτωσης κλπ. και έργων προστασίας εκ των προσχώσεων που δημιουργούνται από τα παράκτια ρεύματα στον Κόκκινο Πύργο στην περιοχή Τυμπάκι στη Νότια Κρήτη (Ανάδοχος: Δρέττας, δαπάνη: 107.100 ευρώ).

 

Μελέτη για την ανάπτυξη λιμενικών εγκαταστάσεων στο Τυμπάκι Νομού Ηρακλείου (MASTER PLAN). (Ανάδοχος: Δρέττας, δαπάνη 251.090 ευρώ).

Εγκριση Π.Π.Ε και αξιολόγησης του έργου ?Λιμενική εγκατάσταση στο Τυμπάκι Ν.Α. Ηρακλείου? από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Χρηματοοικονομική μελέτη της Δημοκρατίας της Κορέας και

Σχέδιο διακήρυξης του έργου ?Λιμένας Τυμπακίου? (Ανάδοχος: Νομικό Γραφείο Μαρκεζίνης-Γιαννακόπουλος, δαπάνη: 90.000 ευρώ).

Οπως είναι γνωστό το όραμα του κ. Κεφαλογιάννη ήταν να λειτουργήσει αυτό το λιμάνι ως σταθμός μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων (transshipment hub) ετήσιας δυναμικότητας μέχρι 2.000.000 TEUΆs με ποσοστό εγχώριας διακίνησης και με προορισμό την ενδοχώρα του λιμένα (Κρήτη) της τάξεως του 5% (περίπου 100.000 TEUΆs ανά έτος) και στον ανατολικό του τομέα προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης εγκατάστασης Ro-Ro με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση δυο πλοίων αμιγώς Ro-Ro ή Ο/Γ-Ε/Γ (ferries).

Περιλαμβάνεται επίσης και η δημιουργία καταφυγίου αγκυροβολίας σκαφών αναψυχής μικτής χρήσης (Μαρίνα) σε επαφή με το δυτικό άκρο του λιμένα, η χωρητικότητα του οποίου ανέρχεται σε 400 σκάφη. Ο προϋπολογισμός του έργου για την κατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων, των λοιπών συνοδών έργων καθώς και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έχει προεκτιμηθεί ότι θα είναι της τάξης 1.000.000.000 ευρώ (1 δις).

Η λιμενική εγκατάσταση θα συνδεθεί απευθείας μέσω της νέας οδού πρόσβασης με τον προβλεπόμενο Νότιο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ).

Οι αντιρρήσεις

Πάντως την ώρα που οι φορείς του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου και η κοινωνία στο νότο προβληματίζονταν για την σκοπιμότητα της κατασκευής του διαμετακομιστικού λιμένα και τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει στη ζωή τους αλλά και το περιβάλλον, τις αμφιβολίες έρχεται να ενισχύσει ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης και καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας Κώστας Συνολάκης.

Ο ίδιος φαίνεται να λέει επιστημονικό «όχι» σε αυτό το έργο και να αμφισβητεί τις μελέτες, έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο, που έχουν γίνει από τους συναδέλφους του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Τότε είπε ξεκάθαρα ότι δεν έχει πεισθεί για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενώ θεωρεί σχεδόν αδιανόητο το πώς έγινε αυτή η επιστημονική δουλειά χωρίς να υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία, για τους κυματισμούς και τα ρεύματα που δίνει η περιοχή.

Εξαιτίας των αστοχιών και της προχειρότητας φοβάται πως η παραλία στο νότο θα χαθεί. Η διάβρωση των παραλιών άλλωστε αποτελεί μόνιμη απειλεί για όλο το νησί εξαιτίας ανάλογων λαθών του παρελθόντος. Επίσης εκφράζει απορία για το πού θα βρεθούν τα εκατομμύρια ευρώ τα οποία απαιτούνται για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε για το διαμετακομιστικό λιμένα στο Τυμπάκι έγινε μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων χωρίς να έχουν μετρηθεί τα κύματα και τα ρεύματα. «Είναι δυνατόν; Είναι σαν να χωροθετείς ανεμογεννήτριες χωρίς να έχεις μετρήσει τη φορά του ανέμου», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Για να κατασκευάσεις ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου στο νότο, πρέπει να έχεις κάνεις καταρχήν σωστές εκτιμήσεις.

Πηγή:cretalive.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα