Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Κουντουρά: «Ποιος θα στηρίξει τον ευρωπαϊκό τουρισμό, αν όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση;»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Έλενα Κουντουρά Ευρωβουλευτής

Σχέδιο στήριξης του ευρωπαϊκού τουρισμού, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από την κατάρρευση της Thomas Cook ζήτησε η ευρωβουλευτής της GUE/NGL Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πτώχευσης του ταξιδιωτικού ομίλου στην Ευρώπη.

Η κυρία Κουντουρά επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού και των μεταφορών ως ισχυρού αναπτυξιακού πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τόνισε ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και έχει ζωτική σημασία για την ανάπτυξη πολλών παραγωγικών κλάδων, ολόκληρων περιφερειών και νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης.

«Ποιος θα στηρίξει τον ευρωπαϊκό τουρισμό, αν όχι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση;», προέτρεψε χαρακτηριστικά.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ανέδειξε το έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στην ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων που πλήττουν οριζόντια την τουριστική δραστηριότητα στην Ευρώπη, όπως η πτώχευση της Thomas Cook, αλλά και των προκλήσεων που επιφέρουν μεταξύ άλλων η κλιματική κρίση, τα εντεινόμενα καιρικά φαινόμενα, το προσφυγικό, και το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας.

«Έχουμε μόνο μία οδηγία για τον επαναπατρισμό των τουριστών και μεμονωμένες κινήσεις κρατών-μελών, με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και χωρίς συντονισμό.

Δεν υπάρχει μηχανισμός στήριξης των τοπικών κοινωνιών και των θέσεων εργασίας, και κανένας μηχανισμός ενίσχυσης της εικόνας του ευρωπαϊκού τουρισμού που δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, με αρνητικές επιπτώσεις για όλους».

Η κα Κουντουρά πιέζει για την κατάρτιση συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και ζήτησε η ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένα μέτρα για:

– Την ενίσχυση της νομοθεσίας για την προστασία των ταξιδιωτών απέναντι σε έκτακτα γεγονότα

– Την κατάρτιση ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης των κρίσεων στον τουρισμό που θα διασφαλίζει τη στήριξη των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, και της εικόνας της Ευρώπης, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα νέα σποτ για το restart του ελληνικού τουρισμού (video)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ταινία Greek Summer State Of Mind αποτέλεσε το πρώτο video της καμπάνιας του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχευση το διεθνές κοινό.

Τώρα, δημιουργήθηκε και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς, Απολαμβάνουμε Ελλάδα”. Απολαύστε την!

Δείτε τα video

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Εγκρίθηκε η μελέτη για το τουριστικό χωριό στο mega-project στην Κασσιόπη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επένδυση στην Κασσιόπη

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, το πιο σημαντικό εκ των οποίων αφορά μια από τις πιο εμβληματικές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα: αυτή στην Κασσιόπη, στη Βόρεια Κέρκυρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Δεκτά πλέον και έργα βιώσιμου τουρισμού στο ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δεκτή έγινε στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατάρτισε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σειράς επενδύσεων και έργων βιώσιμου τουρισμού, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και όφελος για την Ελλάδα.

H έγκριση της τροπολογίας της Έλενας Κουντουρά συνιστά επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς θα μπορούν να καταστούν επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης επενδύσεις μετατροπής και τουριστικής αξιοποίησης εγκαταστάσεων που είχαν άλλη χρήση π.χ. βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια λιγνίτη και ορυχεία. Και επομένως θα ωφεληθούν ιδιαίτερα περιοχές όπως, ενδεικτικά, η Μεγαλόπολη στην Πελοπόννησο και η Δυτική Μακεδονία, μέσα από χρηματοδοτούμενες επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικής τους κληρονομιάς.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο κείμενο της Επιτροπής TRAN που θα καταλήξει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης REGI, προκειμένου στη συνέχεια και μετά τη νομοθετική διαδικασία, να συμπεριληφθεί στην τελική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας αποβλέπει στο να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υποστήριξη με ευρωπαϊκούς πόρους των περιοχών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για τη στροφή της οικονομίας τους και προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες κατά τη εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της μετάβασης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα