Newsroom

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου  LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας -που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 45.000 νέων φωτιστικών- το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχοντας προϋπολογισμό ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ».

«Από τη μια βλέπετε ένα φωτιστικό του 20ου  αιώνα και από την άλλη του 21ου. Έχουμε ξεκινήσει να αντικαθιστούμε τα παλιά φωτιστικά σώματα και έχουμε ήδη αναβαθμίσει τον φωτισμό στην πολυσύχναστη οδό Πατησίων. Τα νέα φωτιστικά είναι πιο ελαφριά, ενώ διαθέτουν κι ένα ειδικό τσιπάκι, μέσω του οποίου λειτουργούν όλοι οι αυτοματισμοί. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι όταν καίγεται μια λάμπα, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί το πρόβλημα, διότι τα τεχνικά συνεργεία θα ενημερώνονται αυτομάτως από το ψηφιακό σύστημα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μάλιστα, ο νέος, σύγχρονος δημοτικός φωτισμός βάζει…φρένο και στις χρονοβόρες διαδικασίες   που για δεκαετίες έκαναν δυσκολότερη την καθημερινή δουλειά των υπηρεσιών, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία στο Δήμο.  «Μέχρι τώρα αν θέλαμε να ανάψουμε ή να σβήσουμε τα φώτα της πόλης, έπρεπε να επικοινωνούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος τα άναβε ή τα έκλεινε όλα μαζί. Σήμερα, με το νέο φωτισμό, έχουμε τη δυνατότητα να τα ανάβουμε ή να τα σβήνουμε ανά γειτονιές, περιοχές ή δρόμους», σημείωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι τα νέα φωτιστικά παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό   -σχεδόν δύο φορές περισσότερο φως σε σχέση με παλιά-, οδηγώντας παράλληλα σε  εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας της τάξης του 65%.

Βάσει του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι τα περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ που επενδύονται σήμερα για το νέο οδοφωτισμό, θα έχουν αποσβεστεί σε επτά με δέκα χρόνια, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την Αθήνα και τους κατοίκους της.

Προτείνουμε αλλαγή στο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στην Αθήνα

Αναφερόμενος στον τουρισμό, στη λειτουργία και τις αντοχές της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε τα εξής:   «H  Αθηνά αντέχει τον τουρισμό, αλλά για να αντέξουμε περισσότερο θα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Και αυτό σχετίζεται όχι μόνο με τις υποδομές, αλλά και με τη λειτουργία της πόλης. Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ωράριο φορτοεκφόρτωσης. Ο Δήμος Αθηναίων επίσημα λέει ότι θα πρέπει από τις 9:00 το πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ να μην επιτρέπεται σε κανένα φορτηγό μικρό – μεγάλο να μπει στο κέντρο της πόλης. Επίσης έχουμε ήδη κάνει προτάσεις και για τα τουριστικά λεωφορεία.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV