Connect with us

Πολιτική Επικαιρότητα

Κόντρα Σπίρτζη-Χατζηδάκη με φόντο τις Συγκοινωνίες και τα έργα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κόντρα Χατζηδάκη-Σπίρτζη είχαμε σήμερα στη Βουλή στην κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις Μεταφορές. Από την πλευρά του το Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

Αμετανόητος… Άριστος ο κ. Χατζηδάκης ξέχασε να μιλήσει για την ταμπακέρα… Του υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, το υπέρογκο κόστος των αυτοκινητοδρόμων προήλθε τόσο από τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Γ. Σουφλιάς όσο και από τις αναθεωρήσεις των συμβάσεων αυτών το 2013 με υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα τον ίδιο, ο οποίος παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και τις σχετικές διαπραγματεύσεις…

Καρπός αυτής της «επιτυχούς» αναθεώρησης, η μείωση του φυσικού αντικείμενου και οι υπέρογκες αποζημιώσεις, που σήμερα καταγράφονται στην έκθεση και βεβαίως, η κληρονομιά που άφησαν στη σημερινή κυβέρνηση: Πέντε σταματημένα έργα με απίστευτα σοβαρές εκκρεμότητες, πάνω από 50%, στις απαλλοτριώσεις, τις αδειοδοτήσεις και στα αρχαιολογικά έργα, τα οποία καταγράφονται λεπτομερώς στην επίσημη έκθεση του ανωτάτου ευρωπαϊκού ελεγκτικού οργάνου που είδε το φως της δημοσιότητας με τα ΜΜΕ που τους καλύπτουν στοργικά, να την … κάνουν γαργάρα…

Δυστυχώς, οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και δημιουργίας Fake news του κ. Χατζηδάκη και των υπολοίπων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που ναρκοθέτησαν όλα τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, μάλλον δεν πρόκειται να εκτιμηθούν περαιτέρω από τον ελληνικό λαό.

Αμήχανοι και μοιραίοι, παντελώς έκθετοι, ψάχνουν συνενόχους για το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των Ελλήνων πολιτών, ανακαλύπτοντας πανωπροίκια τα οποία αυτοί προέβλεψαν στις συμβάσεις τους και εμείς μειώσαμε κατά 764.477.733 ευρώ για τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους.

Παρέδωσαν έργα εικονικής πραγματικότητας και άφησαν τους πολίτες να πληρώνουν ακόμη και σήμερα τα σπασμένα στους σταθμούς των διοδίων. Δεν περιέλαβαν ούτε μία γραμμή υπέρ των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων και αδύναμων πολιτών και άφησαν στη γκρίζα κληρονομιά των έργων ακόμη έναν γόρδιο δεσμό. Αμήχανοι και μοιραίοι, πλην… όμως Άριστοι…

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης αναπτύσσοντας νωρίτερα στην Βουλή την ερώτησή του για τις αστικές συγκοινωνίες, είπε στην πρώτη τοποθέτησή του, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα :
1. Στις αστικές συγκοινωνίες συμβαίνουν καταπληκτικά πράγματα με αυτή την κυβέρνηση που ήρθε ως Ρομπέν των Φτωχών. Με βάση τους δημοσιευμένους ισολογισμούς τη διετία 2015-2016 έχουμε:
– Αύξηση του εισιτηρίου κατά 17%
– Μείωση των εσόδων κατά 21%
– Περισσότεροι φόροι για κάλυψη των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών 18%
– Λιγότερα λεωφορεία και τρόλεϊ που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 60%!!
Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση αυτή υπηρετεί τους φτωχούς και τα λαϊκότερα στρώματα.
2. Από τους ισολογισμούς που έχουν δημοσιευθεί προκύπτει ότι στον ΟΑΣΑ έχουμε μείωση δαπανών σε μια σειρά από τομείς όπως ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, επισκευές και συντηρήσεις κλπ. Για παράδειγμα τα έξοδα για επισκευές και συντηρήσεις μειώθηκαν κατά 23% και αυτό βεβαίως οδηγεί στο να κυκλοφορούν λιγότερα λεωφορεία. Όμως την ώρα που έχουμε μείωση αυτών των δαπανών που είναι καίριες για τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, έχουμε μέσα σε 2 χρόνια:
o Στον κωδικό «παροχές προς τρίτους» αύξηση 61%
o Στις κωδικό «αμοιβές και έξοδα τρίτων» αύξηση 91%
o Στην «ασφάλεια και φύλαξη» αύξηση 30%. Και αν συγκρίνεται με το ’14 ειδικά στην ασφάλεια έχουμε αύξηση 172%. Δηλαδή στις εταιρείες που ο κ. Σπίρτζης πριν λίγους μήνες κατήγγειλε ότι βρίσκονται οι μπαχαλάκηδες τελικά έδωσε παραπάνω χρήματα κατά 172% σε σχέση με το 2014!

3. Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στο Υπουργείο Μεταφορών. Δεν αισθάνονται την ανάγκη έστω και σήμερα να ζητήσουν μία συγνώμη από τους φτωχότερους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ολοένα και χαμηλότερο επίπεδο συγκοινωνιών, αλλά την ίδια στιγμή καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν δαπάνες υπέρ τρίτων; Και ποιοι είναι αυτοί οι τρίτοι; Ποιοι είναι οι κομματικοί σας φίλοι που παίρνουν αυτές τις αμοιβές; Στη δευτερομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στον υφυπουργό Μεταφορών κ. Νικο Μαυραγάνη που υποστήριξε ότι μέσω των αστικών συγκοινωνιών η κυβέρνηση στηρίζει τους ανέργους και πως οι δαπάνες προς τρίτους δεν ανέβηκαν, σημείωσε μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:
1. Μέχρι τώρα ήξερα για τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για τον υπαρκτό σουρεαλισμό. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο είναι η κυβέρνηση του υπαρκτού σουρεαλισμού.

Κύριε υπουργέ απαντήσατε σε μια ερώτηση, όχι πάντως τη δική μου. Όχι μόνο γιατί δεν αναφερθήκατε στο μπάχαλο των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και γιατί δώσατε στοιχεία τα οποία δεν φορούν σ’ αυτά τα οποία εγώ μίλησα. Εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένους κωδικούς, εσείς προφανώς μιλήσατε για άλλους κωδικούς. Βεβαίως δεν με εκπλήσσει η στάση του υπουργείου, διότι έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα. Πιστεύει στο δόγμα«όταν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα».
2. Υποστηρίξατε ότι αδαπάνως μεταφέρονται από τις αστικές συγκοινωνίες όσοι έχουν οικονομικό πρόβλημα. Σοβαρά αδαπάνως; Δεν καλύπτονται οι τρύπες αυτές στις αστικές συγκοινωνίες απότους φορολογούμενους; Οι φορολογούμενοι βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη και έχουν πληρωθεί 18% παραπάνω φόροι για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών που εσείς δημιουργήσατε. Και από την ανάλυση των φόρων, η συντριπτική πλειονότητα των φόρων είναι έμμεσοι φόροι. Που σημαίνει ότι πληρώνονται πάλι από τους φτωχούς ανθρώπους. Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν; Βγάζετε και τη γλώσσα στην κοινωνία αντί να ζητάτε και συγνώμη!

3. Σήμερα ήρθατε για να κοροϊδέψετε τη Βουλή. Όχι εμένα διότι ξέρω τα στοιχεία αλλά τους Έλληνες πολίτες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσετε να έχετε αυτή την απίστευτη αλαζονική αντίληψη και να κοροϊδεύετε τον κόσμο κάθε μέρα. Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση σας.
4. Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο πάλι πρέπει να ζητήσετε συγνώμη.
Είχατε δεσμευτεί ότι πριν μια εβδομάδα θα είχε ολοκληρωθεί τοσύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Και σήμερα ξέρουμε όλοι ότι από τους 62 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έχει κλείσει το σύστημα μόνο στους 26! Και το μπάχαλο συνεχίζεται. Και εσείς είστε ακριβώς οι υπουργοί του μπάχαλου!
5. Δεν είναι μόνο τα λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν. Βγήκε καταγγελία μόλις προχθές ότι από τους 67 συρμούς του μετρό είναι εκτός λειτουργίας οι 22. Το μετρό της Αθήνας ήταν το κόσμημα της πόλης από τότε που δημιουργήθηκε. Και εσείς με τη «φιλολαϊκή» σας διάθεση και τις μεγάλες επιδόσεις στα θέματα της διοίκησης κατορθώσατε να ακινητοποιήσετε και τους συρμούς του μετρό! Μειώνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των πολιτών και σ’ αυτό το επίπεδο.
6. Άλλη φορά να έρχεστε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σεμνότητα σ’ αυτή τη Βουλή. Δεν μπορεί να συνεχίσετε με αυτή τη λογική της δημαγωγίας και της αβάσταχτης ελαφρότητας. Και πάνω απ’ όλα ζητήστε συγνώμη από τους Αθηναίους και όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους φτωχότερους γιατί έχετε συμπεριφερθεί μ’ αυτή τη λογική που οδηγεί στην μπαχαλοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και ρίχνει το επίπεδο της εξυπηρέτησης των φτωχών συμπολιτών μας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Πολιτική Επικαιρότητα

Γιώργος Καραγιάννης: Οι 5 βασικές προτεραιότητες του ΥΠΟΜΕ για το 2020

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιώργος Καραγιάννης

Με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη που εκπροσώπησε και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, και με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων των αρχών και των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, του τεχνικού κόσμου, μελών και φίλων του Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το 2020, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ. Αλεξάνδρου 49).

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση και καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, χαρακτήρισε αισιόδοξο το ξεκίνημα του 2020 τόσο για τον κλάδο όσο και για την ανάπτυξη, χάρη στα μεγάλα projects, στην υιοθέτηση προτάσεων του ΤΕΕ στην διαφαινόμενη δρομολόγηση νέων επενδύσεων, στην επιτάχυνση έργων της προγραμματικής περιόδου που οδεύει στο τέλος της, στη μείωση της φορολογίας, ή στην επιλογή επιπέδου ασφαλιστικών εισφορών.

Αναφέρθηκε στον προγραμματισμό δράσεων της νέας θητείας δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Περιβάλλον – Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή, καθώς και στα ζητήματα του Χωροταξικού Σχεδιασμού, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του τεχνικού κόσμου για θέματα που άπτονται της Παιδείας και της διατήρησης του υψηλού επιπέδου σπουδών των Ελλήνων μηχανικών.

Κατά την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την απουσία ώριμων μελετών και έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου εμπροσθοβαρούς παραγωγικού μοντέλου για το οποίο ήδη εργάζεται η νέα κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων παρουσίασε τις πέντε προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

– Οριστικές λύσεις σε μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος με εντατική μελέτη, και ρεαλιστικές παρεμβάσεις, με υψηλή ποιότητα, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το συντομότερο δυνατό και όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.

– Στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις, για το καθεστώς ανάθεσης, υλοποίησης και λειτουργίας των έργων για διαφάνεια, απλούστευση διαδικασιών και σεβασμό στον φορολογούμενο.

– Καθημερινή μάχη, για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών που καίει κυριολεκτικά τη Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενισχύσουν το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ άλλα 120 λεωφορεία από τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ.

– Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον εθνικό στόχο της οδικής ασφάλειας με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και έργα σε επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου με το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Οδικής Ασφάλειας ύψους 455 εκ.

– Στρατηγικό σχεδιασμό της νέας γενιάς έργων που χρειάζεται η Ελλάδα, που θα αναζωογονήσουν την αγορά και θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας.

Ειδικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης σημείωσε:

Με τη λύση που δίνουμε όχι μόνο διασφαλίζουμε και μετρό και αρχαιότητες, αλλά και μειώνουμε το κόστος, περίπου κατά 40.000.000. Και δεσμευόμαστε να παραδώσουμε έργο ολοκληρωμένο το 2023.» Επίσης υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται «να προχωρήσουν το 2020 και οι εργασίες αναβάθμισης στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ώστε η διαδρομή αυτή να πέσει ακόμα και κάτω από τις 3,5 ώρες», ενώ αναφέρθηκε στον προγραμματισμένο για τις 26 Ιουνίου διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό και στην» αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της σε έργα που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη, όπως η νέα υπερυψωμένη περιφερειακή λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας, γνωστή ως fly over.»

Με συγκίνηση εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιζτικώστα, ο Αντιπεριφέρειαρχης Υποδομών και Δικτύων και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Αισιοδοξούμε πως έρχεται μια δεκαετία ανάπτυξης.

Το βλέπουμε και από τα δικά μας έργα και τις μελέτες. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το 2020 θα τριπλασιαστεί ο προϋπολογισμός των έργων που θα δημοπρατήσουμε. Στις δε μελέτες, μας ενέκρινε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Υπουργείο Ανάπτυξης ένα κονδύλι 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, που νομίζω ότι είναι το ποσό που είχαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία.»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε ως «νούμερο ένα πρόβλημα τις μεταφορές και τη δημόσια συγκοινωνία, που πρέπει οπωσδήποτε να ανατάξουμε, και έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την καθημερινότητα», ενώ σε ότι αφορά τις προκλήσεις του μέλλοντος σημείωσε: «Χαίρομαι γιατί θεωρώ πως είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά. Και δεν εννοώ ιδεολογικά, αλλά την πλευρά της δημιουργίας. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και επιτέλους να συνεργαστούμε για να το πετύχουμε.»

Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τόνισε: «Η Κεντρική Μακεδονία δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για την ανάπτυξη που αξίζει στην περιοχή. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας, και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.»

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας και Υγείας κ. Χρήστος Μήτας, οι δήμαρχοι Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, επικεφαλής φορέων και οργανισμών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος μελών του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Για την ιστορία, τον φλουρί έπεσε σε κομμάτι της Διοικούσας Επιτροπής, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε και η Χορωδία του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική Επικαιρότητα

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με 261 ψήφους υπέρ και μόλις 33 «παρών», επί σώματος 294 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έτσι, η πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας καθίσταται κι επισήμως, η πρώτη γυναίκας ΠτΔ στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται, ότι η ορκωμοσία της κας Σακελλαροπούλου θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία θα διαδεχθεί και τυπικά στον Προεδρικό θώκο τον απερχόμενο ΠτΔ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο fly-over, ναι στην Εξωτερικη Περιφερειακή Θεσσαλονίκης από 14 βουλευτές

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, fly-over

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών σε σχέση με την υλοποίηση του έργου-ΣΔΙΤ για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε όχι στο fly-over της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης προκρίνοντας την υλοποίηση της Εξωτερικής Περιφερειακής μιλώντας για πολιτική εξαγγελία έργου που δεν γίνεται με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και για έργο με περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται πως το συγκεκριμένο έργο “καπελώνει” την υλοποίηση της Εξωτερικής Περιφερειακής (εκτιμώμενου κόστους 900εκατ.ευρώ), που όπως υποστηρίζουν είνα ώριμο μελετητικά και με εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη. Μάλιστα όπως σημειώνουν η λύση του fly-over (δηλαδή του νεου διαμπερούς οδικού τμήματος που θα υπερύπταται του σημερινού άξονα, έχει ωριμάσει μέχρι τις προμελέτες και την οριστική μελέτη οδοποιϊας ενώ η Περιβαλλοντική του μελέτη έχει απορριφθεί από το ΣτΕ.

Επίσης υποστηρίζεται ότι, έντονη είναι η πεποίθηση ότι το fly-over τμήμα όχι μόνο δεν θα εξυπηρετήσει κυκλοφοριακά αλλά θα δημιουργήσει και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και έμφραξη ροής λόγω διοδίων. Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο, για αύξηση των ατμοσφαιρικών ρύπων και της ηχορύπανσης στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με υποβάθμιση και απομείωση της δασικής βιοποικιλότητας του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.

ΕΡΓΟ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΣΣΜ

Οι 14 βουλευτές ισχυρίζονται πως το fly-over εξαγγέλθηκε με αυθαίρετα πολιτικά κριτήρια και όχι στο πλαίσιο της “ολιστικής” στρατηγικής που υπαγορεύει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών. Παράλληλα, δεν έχει επικαιροποιημένη στρατηγική μελέτη κυκλοφορίας και μεταφορών για την Θεσσαλονίκη και στοιχεία κυκλοφοριακού φόρτου, που να προκύπτει, κατά τους ίδιους, η σκοπιμότητα και η τεχνικό-οικονομική αξιολόγηση του έργου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές Αβραμάκης, Αυγέρη, Βαρεμένος, Γιαννούλης, Ζουράρης, Μάλαμα, Μεϊκόπουλος, Νοτοπούλου, Πέρκα, Πούλου, Σπίρτζης, Τριανταφυλλίδης, Φάμελλος, Χρηστίδου ζητούν να μάθουν:

Με ποιο στρατηγικό σχέδιο προκύπτει η κατασκευή του fly-over, πότε επικαιροποιήθηκε το σχέδιο μεταφορικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη, αν η κυβέρνηση αξιοποιήσει το ΕΣΣΜ ακι αν όχι τι προγραμματίζεται, αν υπάρχει αξιολόγηση των κυκλοφοριακών-περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αν έχει προχωρήσει το έργο σε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επίσης έχουμε ακόμα κάποιες σχετικές ερωτήσεις που αφορούν κυρίως την λειτουργία της υφιστάμενης Περιφερειακής από τον βουλευτη της Ελληνικής Λύσης, Χήτα Κωνσταντίνο, για το αν υπάρχει σχέδιο περίφραξης στα όρια με το Σεϊχ Σου, αλλά και για την ύπαρξη ή όχι μελέτης κατασκευή Λωρίδας Έκτακτη Ανάγκης (ΛΕΑ).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα