Connect with us

Νέα Οδός

Καθημερινό κομφούζιο λόγω έργων στον παράδρομο της εθνικής από Άγιο Στέφανο – Καπανδρίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Κομφούζιο και εκνευρισμός επικρατεί λόγω των έργων στο τμήμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου.

Ο συγκεκριμένος παράδρομος χρησιμοποιείται τόσο από οδηγούς ι.χ. όσο και από επαγγελματίες οδηγούς ως φυσική “παράκαμψη” των διοδίων των Αφιδνών. Έτσι ειδικά τις ώρες αιχμής, πρωινές και απογευματινές στο τμήμα αυτό η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Τώρα, λόγω των έργων, ο παράδρομος αποκλείστηκε από την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να έχουν “πλημμυρίσει” με κίνηση, όλοι οι παράπλευροι άξονες.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται είναι τέτοια μάλιστα που ενώ αρχικά ο Δήμος Διονύσου μιλούσε για “προσωρινή ταλαιπωρία, μόνιμη ωφέλεια”, επανήλθε μερικές ημέρες αργότερα σημειώνοντας πως ο Δημός “δεν μπορεί να αποδεχθεί τετελεσμένα σε σχέση με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση του οδικού δικτύου του Δήμου. Ήδη έχουν διαφανεί οι πρώτες αρνητικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις, κυρίως στο οδικό δίκτυο του Αγίου Στεφάνου (λεωφόροι Τραπεζούντος και Μαραθώνος) αλλά και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες (Άνοιξη, Κρυονέρι)”.

Μάλιστα παράγοντες της αγοράς σημειώνουν στο ypodomes πως οι καθυστερήσεις σε ώρα αιχμής, αγγίζουν και τις 2 ώρες, με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των οδηγών αλλά και παράπονα προς το Δήμο.

Ο Δήμος Διονύσου, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, σε συνάντηση που είχε για το θέμα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ζήτησε την ελεύθεση διέλευση στον αυτοκινητόδρομο της Νέας Οδού, τουλάχιστον για ειδικές κατηγορίες οδηγών που ξεκινούν από το Δήμο Ωρωπού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ότι θα το εξετάσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να υποχρεώσει τη Νέα Οδό να αποδεχθεί ελεύθερες διελεύσεις. Ο Δήμαρχος δείχνει αποφασισμένος να ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Η κατάσταση είναι όντως πιεστική και δύσκολη στο συγκεκριμένο σημείο, όμως την ίδια ώρα υπάρχει ένα άγνωστος παράγοντας που κάνει μάλλον δύσκολη την επιθυμία του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η Νέα Οδός αυτό το διάστημα στην ίδια περιοχή, εκτελεί εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στο αστικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από Μεταμόρφωση έως Βαρυμπόμπη.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο τμήμα αυτό, οι εργασίες δεν γίνονται με αποκλεισμό λωρίδων (δεν επιτρέπεται από την Τροχαία) αλλά ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00 και ολοκληρώνονται στις 06:00 το πρωί, κάθε επόμενης μέρας, πριν ξεκινήσει η πρωινή καθημερινή κίνηση στους δρόμους.

Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί ένα μικρό τμήμα, περίπου 500 μέτρων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, πρέπει να εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στη συνέχεια αποξήλωσή του ασφαλτοτάπητα το στρώσιμο του νέου. Λόγω μάλιστα αυτού του γεγονότος η εταιρεία μιλά για αύξηση του κόστους κατά 40-45% σε σχέση με το αν αποκλείνονταν λωρίδες.

Βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι γνωστό το πόσο μεγάλη κυκλοφορία έχει ο συγκεκριμένος παράδρομος της εθνικής οδού, ενώ υπάρχει και σχετική άδεια από την Τροχαία Αυτοκινητόδρομων για τον αποκλεισμό του, που έχει διάρκεια μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Οι εκτιμήσεις του αναδόχου, σύμφωνα με πηγή κοντά στο θέμα είναι πως θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να παραμείνει ο δρόμος κλειστός.

Βέβαια, εδώ έχουμε και ένα παράδοξο. Από τη μία έχουμε κλείσιμο ενός παράδρομου για μήνες, την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών καθημερινά, χωρίς να υπάρχει σχετική μέριμνα, όταν ακριβώς στο διπλανό δρόμο (στον αυτοκινητόδρομο), ο παραχωρησιούχος εργολάβος υποχρεούται να εκτελεί έργα μόνο το βράδυ, τμήμα-τμήμα, αυξάνοντας το κόστος των έργων γεωμετρικά, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον δρόμο. Άραγε και στα δύο τμήματα οι ίδιοι φορολογούμενοι πολίτες δεν κυκλοφορούν;

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα