Νίκος
Καραγιάννης

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εργασίες κατασκευής του τμήματος του δρόμου Μεσόπυργος – Αυλάκι (όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας), προϋπολογισμού 1,5 εκ. €.

Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συνδέει την ΠΕ Άρτας με την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στην Κοιλάδα του Αχελώου και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ του Εθνικού σκέλους του Υπουργείου Υποδομών.

Απομένει ένα τμήμα μήκους περίπου 1,5 χλμ για το οποίο η Περιφέρεια Άρτας έχει ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών προτείνοντας το ποσοστό της έκπτωσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατόν η απαιτούμενη πίστωση.

Ήδη έχει υποβληθεί το απαραίτητο Τεχνικό Δελτίο και αναμένεται η θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Υποδομών. Ο προϋπολογισμός του εναπομείναντος τμήματος είναι περίπου 1,5 εκ. €, όσο και η έκπτωση του έργου.

Ένα αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους της περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου υλοποιήθηκε και θα δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης με ασφάλεια για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, όταν ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 1,5 χλμ.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Κοιλάδας ζητούν επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας να κατασκευάσει και αυτή με τη σειρά της το υπόλοιπο κομμάτι, περίπου 3 χιλιόμετρα, που βρίσκεται στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ώστε ο οδικός άξονας να είναι πλήρης συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn