Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κοπεγχάγη: Μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατα, οι κυρίαρχοι της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κοπεγχάγη είναι μια όμορφη Σκανδιναβική πόλη. Είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας στα σύνορα με τη Σουηδία. Ως μια γνήσια βόρεια πόλη της Ευρώπης είναι πολύ καλά οργανωμένη και φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Το όνομα της πόλης (στα δανικά Kοbenhavn) σημαίνει στα Ελληνικά Εμπορικό λιμάνι.

Ο πληθυσμός της πόλης επίσημα έχει 500.000 κατοίκους αλλά Μητροπολιτικά φτάνει περίπου το 1.700.000 κατοίκους (δηλαδή ένας στους 3 κατοίκους της Δανίας μένει στην Κοπεγχάγη).

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η Κοπεγχάγη έχει ένα αρκετά εξελιγμένο σύστημα μεταφορών που είναι επαρκές. Το Μετρό μπήκε στη ζωή της πόλης το 2002 (στα πρότυπα του κατασκευάζεται το Μετρό της Θεσσαλονίκης). Μια βασική γραμμή με 2 καταλήξεις. Η κατάληξη για το Αεροδρόμιο Kastrup ολοκληρώθηκε το 2007. Οι σταθμοί πριν την πόλη (στα προάστια) είναι επιφανειακοί. Όλοι οι σταθμοί έχουν κεντρικές αποβάθρες με πόρτες που ανοίγουν αυτόματα με την έλευση του τρένου. Οι συρμοί του τρένου είναι επίσης χωρίς οδηγό αλλά υπεραυτόματοι.

Το μήκος της αποβάθρας όμως είναι περίπου το μισό από ότι στην Αθήνα, δηλαδή περίπου 60-70 μέτρα και φυσικά το ίδιο και τα τρένα. Λόγω της απουσίας οδηγού τα τρένα προσφέρουν θαυμάσια θέα των τούνελ τα οποία είναι ορατά τόσο από την μπροστινή πλευρά όσο και από την πίσω πλευρά των συρμών. Η συχνότητα των συρμών είναι περίπου ανά 5 λεπτά και το σύστημα μετρό λειτουργούσε όλο το 24ωρο, απλά μεταξύ 3 με 4 το πρωί ήταν πιο αραιά τα δρομολόγια για την απαραίτητη συντήρηση του δικτύου (ενώ το δικό μας Μετρό χρειάζεται 5 ώρες κάθε μέρα).

Φυσικά σαν η παγκόσμια πρωτεύουσα των ποδηλάτων τα ποδήλατα επιτρέπονται στους συρμούς ενώ έξω από τους σταθμούς υπάρχει χώρος στάθμευσης τους. Οι σταθμοί είναι αρκετά εντυπωσιακοί αν και μικροί στο μέγεθος. Αυτή την εποχή κατασκευάζουν άλλη μια γραμμή κυκλική η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2018. Και το εννοούν…

Κατά τα άλλα υπάρχουν κάποιες γραμμές λεωφορείων ενώ για τους τουρίστες και τους χρήστες του κέντρου υπάρχει μια συχνότατη λεωφορειακή γραμμή η Cirkel. Φυσικά υπάρχει ευρύ δίκτυο Προαστιακού στην πόλη που εξυπηρετεί πολύ καλά αλλά και το λεγόμενο RE (δηλαδή Regional = Τοπικά τρένα). Γραμμές τρένου οι οποίες είναι ουσιαστικά τροφοδοτικές στο γενικότερο σύστημα Μετρό χωρίς να βγαίνουν στα προάστια).

Η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους είναι μηδενική αφού δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιήσεις, εξάλλου είναι και η παγκόσμια πρωτεύουσα για τους ποδηλάτες οι οποίοι κυριαρχούν σε όλη την πόλη της Κοπεγχάγης. Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς ποδηλατόδρομο ενώ υπήρχαν και ειδικά ποδήλατα για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες με ειδικό χώρο για τα μωρά ή τα μικρά παιδάκια (!!). Μπορείς να πάρεις το ποδήλατο το οποίο ανήκει στο Δήμο να το χρησιμοποιήσεις και να το αφήσεις σε όποιο σημείο της πόλης διαθέτει ανάλογη στάθμευση ποδηλάτων. Χωρίς χρήματα..

Το μεγάλο αξιοθέατο αλλά και η μεγαλύτερη υποδομή της πόλης είναι η γέφυρα του Oresund μήκους 16,4 χλμ η οποία ενώνει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε της Σουηδίας. Η γέφυρα αυτή έχει ουσιαστικά ενώσει τις δύο περιοχές και είναι πόλος ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που έγιναν ποτέ στην Ευρώπη ενώ πρόσφατα γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια από τη λειτουργία της.

Το Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης το Kastrup είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Σκανδιναβίας και από εκεί έχεις την επιλογή του Μετρό, του Προαστιακού, των Λεωφορείων προς την πόλη ενώ μπορείς να πας και στο Μάλμε οδικώς ή σιδηροδρομικά μέσω της γέφυρας του Oresund.

Στην πόλη επικρατεί η τάση για πράσινη ενέργεια. Με το πλεονέκτημα των αβαθών νερών της Βόρειας Θάλασσας η Κοπεγχάγη έχει αναπτύξει ένα τεράστιο αιολικό πάρκο κατά μήκος των ακτών της που είναι ένα από τα πιο επιβλητικά θεάματα της πόλης, προσφέροντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη ενέργεια που τροφοδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά.

Η Κοπεγχάγη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μοντέλο ανάπτυξης για πολλές Ελληνικές πόλεις. Η πολυχρωμία των κτιρίων στο ιστορικό κέντρο αλλά και στο παραλιακό τμήμα δεν θυμίζουν κάποια βαρετή βόρειο- Ευρωπαϊκή πόλη αλλά μια μοντέρνα , νεανική πόλη της Μεσογείου.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα