fbpx
Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

«Κλείνει» η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τον Ευαγγελισμό έως τον κόμβο του Πλαταμώνα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον ανισόπεδο κόμβο του Ευαγγελισμού έως το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου του Πλαταμώνα, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη από 07:00 έως 19:00. Ο λόγος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινητοδρόμου.

Τα οχήματα θα κινηθούν με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Επίσης θα υπάρξει και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στον ημικόμβο Ραψάνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

image_pdfimage_print

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Τέσσερα χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου βραβεια

Τέσσερα βραβεία απέσπασε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στη διοργάνωση για τα Energy Mastering Awards 2019 που διεξήχθη Radisson Blu Park Hotel Athens στις 12 Δεκεμβρίου. Τα βραβεία αφορούν τις καλές πρακτικές εταιρειών για ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση και αειφορία.

Το “Led Project” της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ήταν αυτό που διαγωνίστηκε και αφορούσε την αντικατάσταση περίπου 10.000 παλαιού τύπου φωτιστικών νατρίου υψηλής πίεσης, με σύγχρονα τύπου led και μείωσε σε μεγάλο ποσοστό την κατανάλωση ενέργειας. Ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2019. Η δράση της «Αιγαίου» απέσπασε 4 χρυσά βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες :

1. Εnergy Efficiency Improvement στις Υποδομές Μεταφορών / Transportation Infrastructure :
Βασικός Επιχειρηματικός Στρατηγικός Προσανατολισμός η Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας,

2. Energy Innovation :
Έρευνα, Σχεδιασμός και Υλοποίηση Ενεργειακής Βελτιστοποίησης του Ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου.

3. Leadership :
Η Ενεργειακή Διαχείριση ως Κύριος Στόχος της Εταιρικής Διακυβέρνησης

4. Οι πολλαπλές διακρίσεις της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην πορεία των καλών πρακτικών της μέσα στο χρόνο, οδήγησε στην απονομή του βραβείου: The best of the best in Energy Efficiency: Stewardship Award for Efficiency Initiative.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ LED PROJECT

Η συγκεκριμένη υποβολή αφορούσε την συνοπτική περιγραφή του πλαισίου της Εταιρικής Διακυβέρνηση η οποία είναι προσανατολισμένη, μεταξύ άλλων, στην Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Διαχείριση, όπως αυτή περιγράφεται στο Όραμα και τους πέντε κεντρικούς Σκοπούς της Εταιρίας.

Οι πέντε Βασικοί Σκοποί, οι οποίοι αποτελούν ολοκληρωμένη προσέγγιση της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρίας αφορούν:
•Οδηγική Εμπειρία & Εξυπηρέτηση
•Εταιρική Διακυβέρνηση & Συμμόρφωση
•Οικονομική Βιωσιμότητα
•Περιβαλλοντική Διαχείριση
•Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω Επιχειρηματικού Προσανατολισμού, η Εταιρία εγκατέστησε και λειτουργεί Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Πρότυπο PAS99), το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έξι Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης όπως:
•της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO14001:2015 από το 2009
•της Ενεργειακής Διαχείρισης ISO50001:2011 από το 2015.
•Επαλήθευση των Εκπομπών CO2, τόσο από τις λειτουργικές της δραστηριότητας, όσο και την κυκλοφορία των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα Το Ενεργειακό Όραμα της Εταιρίας περιλαμβάνει:

-Ο Εταιρικός Κεντρικός Στόχος της Εταιρίας είναι η βελτιστοποίηση/ μείωση των ενεργειακών φορτίων που απαιτούνται για το σύνολο των λειτουργειών της.
Σκοπός του Στόχου αυτού είναι να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων που προγραμματίζονται για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της επόμενης περιόδου, που αποτελεί και τον Απώτερο Στόχο.

-Ο Εταιρικός Απώτερος Στόχος είναι η οικονομικότερη μετάβαση στην επόμενη ενεργειακή περίοδο λειτουργίας, αυτή της Καθαρής Ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών, Ηλεκτρικών Οχημάτων κλπ.

-Ο Κοινωνικός Στόχος είναι η Μείωση της ανάλωσης των διαθέσιμων Φυσικών Πόρων, η Μείωση των Εκπομπών CO2, και τελικά η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή.

-5ετές Πλάνο Επενδύσεων μείωσης των Ενεργειακών Φορτίων
Δαπάνες: ~6 εκ euro
Απόσβεση: ~ 5,5 έτη
Εξοικονόμηση: ~ 40%, 10,5 GWh/ year
Μείωση CO2: ~ 6.700 tn/ year

Σημαντικό εργαλείο λήψης αποφάσεων στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί η διεργασία Διαχείρισης των Εταιρικών Κινδύνων και Ευκαιριών Βελτίωσης, που έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει η Διοίκηση

Ο τρόπος Υλοποίησης
•Σύσταση Επιτροπής Ενέργειας με αποκλειστικό αντικείμενο, την συνεχή βελτιστοποίηση του Ενεργειακού Προφίλ της Εταιρίας, ερευνώντας μεταξύ άλλων και τεχνολογίες και εφαρμογές χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος.
•Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού σε όλες τις Δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση

•Ομαδικό Αποτέλεσμα
-Όλη η Εταιρία συμμετέχει στα Συστήματα Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης
-Στην επιτυχή ολοκλήρωση του πλέον πρωτοποριακό ερευνητικό/ επενδυτικό πρόγραμμα LED ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου συμμετείχε προσωπικό από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα της Εταιρική, το οποίο πίστεψε σε αυτό και εργάστηκε με ζήλο για την επιτυχία του
-Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού στους Στόχους της Εταιρίας

Διασπορά της Εμπειρίας και της Τεχνογνωσίας της Εταιρίας
-Η Εταιρία συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, παρουσιάζοντας αποτελέσματα από τα Έργα και τις καινοτομίες που υιοθετεί.
-Το 2016, η Εταιρία βραβεύτηκε από τον Μέτοχο HOCHTIEF για την υιοθέτηση καινοτομιών στην εξοικονόμηση ενέργειας.
-Τα Έργα και οι Επιδόσεις τους κοινοποιούνται εσωτερικά σε όλο το Προσωπικό της Εταιρίας.
-Η αποκτηθείσα Τεχνογνωσία έχει μεγάλη διασπορά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μέσω των Μετόχων, τέσσερεις Τεχνικές Εταιρίες – Ελληνικές και Ξένες.
–HOCHTIEF
–ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ
–J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ
–VINCI CONCESSIONS SA
οι οποίοι υιοθετούν τα αποτελέσματα και σε άλλα μεγάλα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακού Ελέγχου βάσει του Παραρτήματος VI της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Αρχείο Ενεργειακών Ελέγχων τον Δεκέμβριο 2018.

-Το Υπουργείο Υποδομών εκπονεί νέο κανονισμό οδοφωτισμού βάσει την Ευρωπαϊκής οδηγίας ΕΝ 13201 και έχει συστήσει Ειδική Επιτροπή Σύνταξης Νέου Κανονισμού Μελετών Φωτισμού Υπαίθριων Οδικών Έργων και Σηράγγων, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία.

Στην συγκεκριμένη Επιτροπή κλήθηκε να συμμετάσχει και η Εταιρία μας, λόγω της εμπειρίας της από την εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε καθώς και από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.

-Το 2018 η εταιρία δημοσίευσε το Κοινωνικο-Οικονομικο της Αποτύπωμα σε Αριθμούς, χρησιμοποιώντας έγκυρα εργαλεία όπως το μοντέλο εισροών-εκροών, το GRI, κλπ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:
–Μη-Συμβατικές περιβαλλοντικές Επενδύσεις: Πάνω από 4.000.000 euro
–Δέσμευση στους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Μεταξύ των 12 Στόχων περιλαμβάνεται και ο 7ος Στόχος – ΦΤΗΝΗ & ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές στα διόδια για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου το 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταθμός διοδίων

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 00:01 θα εφαρμοσθεί η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Εταιρία.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών της τάξης των 10 λεπτών σε δύο σταθμούς διοδίων στην κατηγορία 3 . Οι υπόλοιπες τιμές λόγω στρογγυλοποίησης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει μείωση 10 λεπτών για την κατηγορία οχημάτων 3, στον μετωπικό σταθμό διοδίων Μακρυχωρίου (από 6,40 ευρώ σε 6,30 ευρώ) και στον πλευρικό σταθμό διοδίων Ευαγγελισμού (από 3,00 ευρώ σε 2,90 ευρώ).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Κλειστές οι Σήραγγες Τεμπών Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγες Αττικής Οδού

Κλειστές θα μείνουν τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης, για 8 ώρες, οι σήραγγες των Τεμπών λόγω συντήρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων και διευθέτησης κατασκευαστικών λεπτομερειών.

Ειδικότερα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφασίζονται οι κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Φ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Φ/Θ 400+265), για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 22:00΄ έως ώρα 06:00΄της επόμενης, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εάν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, με:

(α). Ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Φ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Φ/Θ 400+265) του Α.Θ.Ε., και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

(β). Αποκλεισμό του κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο στον ημικόμβο Ραψάνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα