Οριστικά στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ περνά το μεγάλο κτιριακό έργο-ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατά τη συνεδρίασή του της 11ης Απριλίου το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, λειτουργώντας ως Συμβούλιο Διοίκησης, ανέδειξε την INTRAKAT ως προσωρινό ανάδοχο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Σ.Δ.Ι.Τ.
Όπως αναφέρεται, ο προσωρινός ανάδοχος έχει στην διάθεσή του έξι μήνες, για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες και να προσκομίσει τα δικαιολογητικά οριστικής κατακύρωσης. Επόμενα βήματα είναι η συγγραφή και αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν η υπογραφή της.
Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ήταν η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό. Για την εταιρεία θα είναι το πρώτο της κτιριακό έργο-ΣΔΙΤ και τρίτο ΣΔΙΤ κατά σειρά (μετά τα οδικά έργα-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Μεθώνη και στον ΒΟΑΚ το Χερσόνησος-Νεάπολη).
Η κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει εκτιμώμενο κόστος με ΦΠΑ 255εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 205,94εκατ.ευρώ). Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ τελικά ήταν η μόνη που υπέβαλε προσφορά, κλειδώνοντας ουσιαστικά το έργο. Η διάρκεια του έργου είναι 360 μήνες (30 χρόνια) εκ των οποίων οι πρώτοι 36 μήνες αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και οι υπόλοιποι στην περίοδο συντήρησης και λειτουργίας.
Το πρώτο έργο του είδους του
Το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο έργο του είδους του και αναμένεται να παρασύρει σε παρόμοια projects και άλλες πανεπιστημιακές οντότητες της χώρας. Ανάλογοι διαγωνισμοί τρέχουν και στα Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλίας ενώ θα τρέξουν και για Δυτική Μακεδονία και Αττική.
Αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης σχεδιάζεται η κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 2.000 φοιτητικές κατοικίες στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και 1.000 κατοικίες στο Ηράκλειο. Περιλαμβάνεται επίσης και η μελέτη κατασκευής του αμφιθέατρου στου Γάλλου το οποίο θα αξιοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις: Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος άνοιξε τη σχετική διαδικασία. Στη Β1` φάση, πραγματοποιήθηκε ο “διάλογος” με τη συμμετοχή φορέων, αναθέτουσας αρχής και συμμετεχόντων από όπου θα προκύψει και το τελικό αντικείμενο. Στη Β2` φάση έγινε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.
Η Κρήτη επίσης αναδεικνύεται σε “κέντρο” μεγάλων έργων υποδομής καθώς το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνει το πακέτο μεγάλων έργων μετά το Αεροδρόμιο Καστελίου, τον ΒΟΑΚ, τις μονάδες απορριμμάτων σε Ηράκλειο και Χανιά και την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Χανίων από την Fraport Greece.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV