Νίκος
Καραγιάννης

Καθυστερήσεις διαπιστώνει η Κομισιόν στην πέμπτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση στην πραγματικότητα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη που είχε σταλεί πριν από μερικούς μήνες.

Τα σημαντικότερα προβλήματα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα της χώρας και ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕΠ στο δυτικό άκρο (δηλαδή να φτάσει στην πόλη και το λιμάνι της Πάτρας).

Καθυστερήσεις (που όμως είναι γνωστές) εντοπίζονται και σε άλλα μεγάλα έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, στο Πάτρα-Πύργος, στο Άκτιο-Αμβρακία (όπου αναμένεται η επαναδημοπράτηση), στην προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη σύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο κ.α.

Για το Θριάσιο Πεδίο, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκκινήσει τη διαδικασία επιστροφής κονδυλίων, με την διαπραγμάτευση όμως να είναι σε εξέλιξη. Εδώ είχαμε μία παράδοξη κίνηση με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης να υπογράφεται και να κυρώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς πρώτα να έχει εγκριθεί από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, όπως συνήθως είθισται.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV