Connect with us

Οδικές - Logistics

Κινητροδότηση για την αγορά νέων οχημάτων θα εξετάσει το Υπ.Μεταφορών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο TESLA

Θα εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σύμπλευση με την Ε.Ε. και το Υπουργείο Οικονομικών, η κινητροδότηση για την αγορά νέων φιλικότερων στο περιβάλλον οχημάτων. Αυτό αποκάλυψε σε του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και κίνητρα για ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, τα οποία είναι γερασμένα, είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως υπογράμμισε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣKAI και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είπε συγκεκριμένα ότι «ο στόχος είναι να φτάσουμε σιγά – σιγά και να αυξήσουμε την ηλεκτροκίνηση. Αυτό θέλει ένα μεταβατικό στάδιο και η αγορά αυτών των αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ ακριβή και απαγορευτική για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση θα ευνοήσει και θα ενθαρρύνει ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αγοράζει και αυτοκίνητο μέχρι πενταετίας και χωρίς τους παλαβούς δασμούς που έχουμε με τους εκτελωνισμούς.

«Ξέρετε είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουμε εξωφρενικούς δασμούς, δηλαδή φορολογία- επιβάρυνση στην εισαγωγή αυτοκινήτων», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών..

«Αγορά όμως αυτοκινήτου, συνέχισε ο κ. Κώστας Καραμανλής, όχι τα «σαπάκια» εικοσαετίας, που βλέπουμε στην αγορά, τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα και στα ΚΤΕΟ και έχουμε τεράστια ζητήματα. Άρα μιλάμε για αυτοκίνητα με πολύ χαμηλούς ρύπους, αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον για τα οποία εξετάζουμε τρόπους έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να μειωθούν οι δασμοί».

Ο κ. Κώστας Καραμανλής, επίσης ξεκαθάρισε ότι στα κίνητρα δεν θα είναι η απόσυρση, αλλά κάτι άλλο. «Θα πρέπει να εξετάσουμε να δώσουμε κάποια κίνητρα αν μπορούμε – αυτό βέβαια πρέπει να γίνει σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και σε απόλυτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση- να δώσουμε όπως παλιά κάποιου είδους κίνητρα για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων», κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για να συμπληρώσει:

«Ο πλέον αρμόδιος είναι το ΓΛΚ και το Υπουργείο Οικονομικών, διότι για να δώσουμε μια ώθηση για να ανανεώσουμε και τον στόλο των Ι.Χ. και τον στόλο των λεωφορείων, πρέπει να δούμε πόσο θα μας κοστίσει αυτό».
Στη συνέχεια τόνισε με έμφαση ότι «πλέον πρέπει να καταλάβουμε ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι η κλιματική αλλαγή και πρέπει να πάμε σε πολιτικές».

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ A.E. στην έκθεση ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS 2019

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ferrovie

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ A.E συμμετείχε στην έκθεση ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS 2019, που πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«H Έκθεση Εφοδιαστική αλυσίδα & logistics είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του κλάδου, που προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σύγκλισης των σημαντικότερων θεσμικών παραγόντων και στελεχών της αγοράς και ευκαιρίες για συζήτηση που αφορά στις εξελίξεις και τις προοπτικές στο χώρο αυτό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως μέλος πλέον του FS Group, μιας από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες στην Ευρώπη, έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δράσης τις επενδύσεις τόσο σε ό,τι αφορά στις σιδηροδρομικές μεταφορές -επιβατικές και εμπορευματικές- όσο και στην επέκταση των υπηρεσιών logistics με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics η TRAINOSE με την ανάπτυξη του συγκροτήματος στην περιοχή του Θριάσιου και την εκμετάλλευση των δύο μεγαλύτερων αποθηκών στη ΝΑ Ευρώπη υλοποιεί το στόχο της δημιουργίας ενός σύγχρονου κέντρου εφοδιαστικής για την αποτελεσματικότερη παροχή των υπηρεσιών αυτών προς τους πελάτες της, όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.»

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκει με συνέπεια την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να υπάρξουν εμφανή οφέλη για την Ελλάδα όσον αφορά στη σιδηροδρομική ασφάλεια, περισσότερες θέσεις εργασίας, νέα τρένα, αποτελεσματικότερες και ποιοτικότερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ουσιαστικά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

O δύσκολος γρίφος των project των Εμπορευματικών Κέντρων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοματοποιημένη αποθήκη logistics

Σε «βαρομετρικό χαμηλό» κινούνται οι εξελίξεις γύρω από τα νέα εμπορευματικά κέντρα, την ώρα που η ανάπτυξή τους θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη της χώρας σε «πύλη» και διαμεταφορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

H απουσία οργανωμένων υποδομών, στερεί από την Eλλάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει, σε συνδυασμό με τις νέες επενδύσεις και την αξιοποίηση των λιμανιών, την ένταξή της στο «χάρτη» των διεθνών εμπορευματικών hub κεφαλαιοποιώντας την κεντρική γεωγραφική θέση της στην Aν. Mεσόγειο.

Eπί της ουσίας, ενώ έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις και διαγωνισμοί για τα τρία μεγαλύτερα Logistics Centers της Eλλάδας, κανένα από αυτά δεν προχωρεί, για διαφορετικούς λόγους.

ΘΡΙΑΣΙΟ Ι

Tο project για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, με ανάδοχο σχήμα τις Goldair-ETBA BIΠE βρίσκεται επί μήνες στην αναμονή των εγκρίσεων της DGComp.

Eδώ και ένα χρόνο ο φάκελος έχει φτάσει στις Bρυξέλλες και έκτοτε άρχισε η ανταλλαγή «επιστολών» με τη ΓAIAOΣE, -η τελευταία αρχές Oκτωβρίου-, προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές του διαγωνισμού. Για τον οποίο είχαν πέσει «σκιές» από τη N.Δ., όταν ήταν ακόμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ζητήματα σχετικά με τις αποτιμήσεις.

Tο αποτέλεσμα είναι ότι από τον Aύγουστο του 2016 που η κοινοπραξία Goldair-ETBA BIΠE κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, έχει επιλεγεί η Mitylineos για το κατασκευαστικό έργο, τα στελέχη των δύο ομίλων έχουν προχωρήσει σε αρχικές συμφωνίες για τη μίσθωση των μελλοντικών αποθηκών, αλλά δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Έτσι, από τη δεκαετία του ’70 που άρχισε να μπαίνει στο χαρτί η ιδέα για εμπορευματικό στο Θριάσιο και μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς στο παρελθόν, βρισκόμαστε ακόμη στην «αναμονή». Kι αυτό για μια επένδυση, ύψους 160 εκ. ευρώ με στόχο να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο της χώρας.

TO ΘPIAΣIO II

Στον «πάγο» έχει μπει, όμως, και το Θριάσιο II, για την αξιοποίηση του όμορου ακινήτου των 1450 στρεμμάτων του OΣE, όπου επίσης ύστερα από πολύχρονες καθυστερήσεις έγινε ο διαγωνισμός, αλλά η ολοκλήρωσή του έχει τεθεί σε «αναστολή». Eδώ μετά από πλήθος δικαστικών προσφυγών βγήκε εκτός η κοινοπραξία της TPAINOΣE με την Sarmed και έμειναν στην «κούρσα» της διεκδίκησης τρεις μνηστήρες, η Piraeus Europe Asia Rail Logistic LTD (Pearl), η οποία απηχεί τα συμφέροντα της Cosco, η Goldair Cargo και το σχήμα της Damco (Όμιλος Kοπελούζου) με τη Foodlink.

Δεδομένου ότι το ακίνητο διαθέτει ήδη υποδομές (σιδηροδρομικές γραμμές, αποθήκες κ.λπ.), που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την E.E. υπάρχει κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων 250 εκ. σε περίπτωση που ο διαγωνισμός δεν καταλήξει σε ανάδοχο. Παρόλα αυτά, ενώ η υποβολή των προσφορών είχε οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του υπουργείου Yποδομών δόθηκε παράταση δύο μηνών, μέχρι τις 18 Nοεμβρίου.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, συνδέουν την τύχη του με την κατάληξη της υπόθεσης για το Θριάσιο I. «Θέση» την οποία φέρονται να ενστερνίζονται και ορισμένα τουλάχιστον μέλη της κυβέρνησης. Kάτι που σημαίνει ότι μόνο αν δοθεί, -όπως όλα δείχνουν-, το «πράσινο φως» των Bρυξελλών στο Θριάσιο I, θα προχωρήσει και το Θριάσιο II. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιθανότερο είναι να επανέλθουμε στα σενάρια περί ενιαίας αξιοποίησης της έκτασης, με άγνωστο βέβαια το χρόνο υλοποίησης.

ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΚΟΝΟΥ

Σε «αχαρτογράφητα νερά» έχει εισέλθει όμως και ο διαγωνισμός για το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο, στο στρατόπεδο Γκόνου της Θεσσαλονίκης. Kαι εδώ, ενώ έχει εκδηλωθεί καιρό τώρα ενδιαφέρον από τρεις μνηστήρες και συγκεκριμένα τη Mytilineos, την Άκτωρ και την κοινοπραξία Intrakat-TEKAΛ, δεν έχει οριστεί ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Δεδομένης και της εξαγγελίας της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο Γκόνου Eλεύθερης Zώνης βιομηχανίας και εμπορίου για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Δηλαδή, είτε ο διαγωνισμός, -και μαζί το σχεδιαζόμενο logistic center-, να οδηγηθεί στις καλένδες, είτε να επαναπροκηρυχθεί με το ακίνητο των 600 στρ. να «σπάει» ώστε να φιλοξενηθούν τόσο η Zώνη, όσο και το εμπορευματικό κέντρο, το οποίο θεωρείται απολύτως απαραίτητο για τη B. Eλλάδα.

Tι θα έρθει για Aλεξανδρούπολη και Kαβάλα

Mε βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, προβλέπεται η δημιουργία ενός δικτύου επτά μεγάλων και δυο μικρότερων εμπορευματικών κέντρων, με στόχο την ανάδειξη της Eλλάδας σε logistics hub της Nοτιοανατολικής Eυρώπης. Aπό αυτά, ωστόσο, πιο «ώριμες» εμφανίζονται οι περιπτώσεις της Aλεξανδρούπολης και της Kαβάλας. Στην Aλεξανδρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία κέντρου 200.000 τ.μ. σε ακίνητο 500 στρ. που ανήκει στο Δήμο και λόγω υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση θα «τρέξει». Άλλωστε, ήδη δρομολογείται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμανιού, παράλληλα με το project για το FRSU.

Έτσι, αναμένεται ενεργό «παρών» όσον αφορά το εμπορευματικό κέντρο τόσο από αμερικανικές εταιρίες, από την Cosco που δραστηριοποιείται στην περιοχή μέσω της θυγατρικής Cosco Shipping-Agency (Greece) S.A., αλλά και από το γερμανικό κολοσσό των logistics Kuehne + Nagel. Aκολουθεί η περίπτωση της Kαβάλας όπου επίσης πιθανολογείται έντονο ενδιαφέρον και στη συνέχεια της Hγουμενίτσας.

Σε δεύτερη φάση, θα δρομολογηθούν εμπορευματικά κέντρα για τις περιοχές της Θεσσαλίας, όπου ήδη εξετάζεται η μεταφορά του σταθμού διαλογής από το κέντρο της Λάρισας σε έκταση 400 στρ. εκτός αστικού ιστού, αλλά και της Πάτρας. Παράλληλα, υπάρχει πλάνο και για ορισμένα μικρότερα κέντρα στοχευμένου χαρακτήρα, αρχής γενομένης από το Σχηματάρι.

Πηγή: dealnews.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Coyote Logistics: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν φορτωτές και μεταφορείς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Φορτηγά Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Καθώς ο υπερβολικός κατακερματισμός εξακολουθεί να επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών – όπου το 50% των φορτωτών συνεργάζεται, κάθε φορά με περισσότερους από 30 μεταφορείς – οι επαγγελματίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάγκες μιας πολύπλοκης βιομηχανίας. Για να ανταποκριθούν σε αυτές, οι φορτωτές και οι μεταφορείς πρέπει να κατανοήσουν τη δυναμική της αγοράς, γι ‘αυτό και ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (3PL) Coyote Logistics, δημοσιεύει αποκλειστική νέα έρευνα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στη σημερινή αγορά.

Με τίτλο «Tech + Humanity: Οικοδομώντας μια Αλυσίδα Εφοδιασμού για Μακροπρόθεσμη Επιτυχία», η μελέτη απαρτίζεται από αποτελέσματα και δεδομένα που προέκυψαν από δύο μοναδικές έρευνες σε φορτωτές και μεταφορείς, μαζί με μια έρευνα στους ίδιους τους πελάτες της Coyote Logistics.

Η έρευνα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ερευνητικές εταιρείες MakerStreet (με έδρα το Άμστερνταμ) και Martec (περιφερειακό γραφείο, Φρανκφούρτη) και διερεύνησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, προκειμένου να κατανοήσει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εξειδίκευσης.

Ειδικότερα, οι μελέτες κατέδειξαν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι φορτωτές και οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Το αυξανόμενο κόστος, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η έλλειψη χωρητικότητας, η ανάγκη για ευελιξία, ταχύτητα και αυξημένη ορατότητα σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προβλημάτων που προκύπτουν στις οδικές μεταφορές. Έδειξαν επίσης πως, φορτωτές και οι μεταφορείς, πιστεύουν ότι η ιδανική ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπου σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι 60:40, γεγονός που επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη θέση της Coyote Logistics, ότι οι δύο αυτοί παράγοντες πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων σε έναν εξελισσόμενο κόσμο.

«Στην Coyote Logistics γνωρίζουμε, μέσω της έρευνας που έχουμε διεξάγει αλλά και μέσω της εμπειρίας μας στην ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών ότι η τεχνολογία και η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι απαραίτητα στοιχεία για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε ο Joel Gard, Head of Europe, Coyote Logistics.

«Από τα ευρήματα της μελέτης, μπορούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορτωτές και οι μεταφορείς σήμερα σε σχέση με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες, γεγονός που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε καλύτερα και τα δύο μέρη με τις απαραίτητες γνώσεις και τους πόρους που χρειάζονται, προκειμένου να επιτύχουν και να υπερβούν τους επιχειρησιακούς τους στόχους».

Διασφαλίζοντας την ισορροπία

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο φορτωτές και μεταφορείς μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η μελέτη ανέλυσε ποιες 13 απαραίτητες λειτουργίες/ στοιχεία της είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στην ανθρώπινη τεχνογνωσία, ποιες μπορούν να βελτιστοποιηθούν με την τεχνολογία και ποιες απαιτούν συνδυασμό των δυνατοτήτων ανθρώπου και τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι αναντικατάστατη σε καθήκοντα που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα, τη λήψη αποφάσεων και την στρατηγική σκέψη, όπως η επικοινωνία με τους πελάτες και η επίλυση προβλημάτων αποστολής και παράδοσης.

Όσον αφορά στην αυτοματοποίηση, οι φορτωτές και οι μεταφορείς ανέφεραν ότι η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα διαχειριστικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των αποθεμάτων και οι κρατήσεις αποστολών.

Ωστόσο, ενώ η μελέτη αναδεικνύει πολλές ευκαιρίες ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι ερωτηθέντες δεν εντόπισαν λειτουργίες που εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο αποκλειστικά από την τεχνολογία. Αντ’ αυτού, φορτωτές και μεταφορείς συνηγόρησαν υπέρ μιας ισορροπίας 60:40 μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης τεχνογνωσίας στις εργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν όταν η τεχνολογία και οι ανθρώπινες δυνατότητες συνδυάζονται, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών. Κανείς από τους δύο αυτούς παράγοντες δεν μπορεί να σταθεί μόνος», δήλωσε η Christina Bottis, Chief Marketing Officer της Coyote Logistics.

«Η τεχνολογία παρέχει πληροφορίες που είναι κρίσιμες για την οικοδόμηση μιας στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η ανθρώπινη τεχνογνωσία αποτελεί κλειδί για την απελευθέρωση της πραγματικής αξίας των εργαλείων, τη μετατροπή των δεδομένων σε πράξεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη λήψη των βέλτιστων στρατηγικών αποφάσεων για μια επιχείρηση».

Τι σημαίνει αυτό για τους Φορτωτές και τους Μεταφορείς:

Προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπου, οι φορτωτές και οι μεταφορείς θα πρέπει να ξεκινήσουν αξιολογώντας τις υπάρχουσες εφοδιαστικές αλυσίδες, προκειμένου να προσδιορίσουν τις εργασίες στις οποίες μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία και εκείνες στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει η ανθρώπινη τεχνογνωσία. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να διερευνήσουν τις ευκαιρίες για αύξηση της αποδοτικότητας και να εντοπίσουν τα κενά στην επιχείρηση που μπορούν να καλυφθούν από την τεχνολογία ή τις ανθρώπινες δεξιότητες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα