Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

Κηφισιά: πρόταση για κατεδάφιση της ιστορικής “Αλάσκα” και τη δημιουργία πάρκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θέμα της «Αλάσκας», του άλλοτε ‘‘σήματος κατατεθέν’’ της Κηφισιάς, έφερε στο προσκήνιο η επικεφαλής της ΠΟΛΗΣ ΦΩΣ Αγγελική Συνοδινού σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο, στο οποίο έχουν γυριστεί ουκ ολίγες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, έχει παραμείνει ένα κτήριο – φάντασμα, που φαντάζει παράταιρο στην πλατεία του Κεφαλαρίου.

Η κ. Συνοδινού περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση ως εξής: «Αν περάσει κανείς από εκεί, θα δει ότι τα κουρέλια έχουν σκιστεί, οι κολόνες έχουν ανοίξει και τα σίδερα έχουν σκουριάσει. Το κτήριο είναι εντελώς ανασφαλές, στατικώς είναι ανεπαρκές. Έχουμε ευθύνη για αυτήν την πόλη. Τόσο καιρό έχουμε κάνει μαλακή αντιπολίτευση, παρότι κανονικά θα έπρεπε να είχαμε προσφύγει. Δεν το κάναμε, όμως, για το καλό της πόλης, ώστε να μη δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

Όμως, έχουμε ηθικό καθήκον και χρέος να πούμε ότι αυτή η υπόθεση με την ‘‘Αλάσκα’’ βλάπτει την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή της πόλης, την αισθητική μας και το επίπεδό μας. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο παρά μονάχα να προχωρήσει, με την οποιαδήποτε απόφαση».

Στη συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» της στον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, εκτιμώντας ότι ύστερα από τρεις τετραετίες, έχει φτάσει η ώρα να το πάρει πάνω του και να προχωρήσει το θέμα, το οποίο έχει ωριμάσει.

Όπως ανέφερε, «τον Φεβρουάριο είχαμε κληθεί οι επικεφαλής των παρατάξεων για να μας εξηγηθεί από έναν μελετητή το επιχειρησιακό σχέδιο σχετικά με το τι μπορεί να γίνει στην ‘‘Αλάσκα’’. Μπορεί να μη συμφωνούσαμε απόλυτα ως παράταξη στην πρόταση αυτή, αλλά τη στηρίζουμε για να προχωρήσει επιτέλους αυτό το μέρος που βρίσκεται στην ‘‘καρδιά’’ της Κηφισιάς».

Χριστίνα Κοσμά: «Το Δ.Σ. να θέσει προθεσμία»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Χριστίνα Κοσμά, η οποία καταρχήν ανέφερε ότι το θέμα της «Αλάσκας» είναι ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 15 χρόνια.

«Στην ουσία είναι ένα κτίσμα που είναι τελείως παράνομο και η δημοτική αρχή πρέπει να το κατεδαφίσει. Πιθανότατα η διοίκηση να ήλπιζε ότι θα υπάρξει νομιμοποίηση ακόμα και των παράνομων κτισμάτων, αλλά δεν πιστεύω ότι θα νομοθετηθεί κάτι τέτοιο. Το κτήριο είναι παράνομο, και πέραν του γεγονότος ότι είναι εστία ρύπανσης είναι και εστία αισθητικής ρύπανσης».

Αναρωτήθηκε, ωστόσο, γιατί το θέμα το θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν το θέτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κηφισιάς. Και πρόσθεσε «ότι τελικά ίσως όλοι συνηθίζουμε την ασχήμια κάποια στιγμή και την όλη εμφάνιση του Κεφαλαρίου, έτσι όπως είναι. Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να τελειώσει το θέμα και να ληφθούν πρωτοβουλίες για αυτό το ερείπιο».

Η ίδια πρότεινε ο Δήμος να παρακολουθεί αν θα γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας, που να νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κτίσματα σε κοινόχρηστους χώρους. Τόνισε, όμως, ότι κατά τη γνώμη της το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να θέσει μια προθεσμία, π.χ. τέλος του χρόνου, ώστε αν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι τότε, ο Δήμος να προωθήσει την κατεδάφιση της «Αλάσκας» και να γίνει ξανά πάρκο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Αττική πατώντας εδώ πατώντας εδώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα