Νίκος
Καραγιάννης

Συνέντευξη στο Ράδιο-Κρήτη έδωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Μεταφορών του Υπ.ΥΠΟΜΕ, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ. Όπως τόνισε το έργο του ΒΟΑΚ αποτελεί τη βασική προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο αλλά και για την κυβέρνηση. Σημείωσε δε πως το έργο θα γίνει με νέα στόχευση και πως εξετάζονται όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης.

Πιο αναλυτικά ο κ.Κεφαλογιάννης είπε τα ακόλουθα για τον ΒΟΑΚ: “Υπήρξε μια πολιτική κοροϊδία από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά στον ΒΟΑΚ. Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, δεν υπάρχει καμία μελέτη, η προηγούμενη διοίκηση έχει αφήσει ένα σκίτσο. Ακόμα και ώριμα έργα, όπως το Πάνορμος – Εξάντης, εγκαταλείφθηκαν. Ο σχεδιασμός των τριών έργων που θα στοίχιζε περισσότερα στον έλληνα πολίτη έχει εγκαταλειφθεί από τη σημερινή ηγεσία.

«Το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί ίσως τη βασική προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση, όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός με στόχευση να γίνει το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο”.

“Εξετάζονται όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης. Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες να μιλήσουμε ακόμα και θέματα ταμπού όπως είναι τα διόδια. Η δική μας κυβέρνηση λέει αλήθειες. Εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των Κρητικών και Ελλήνων φορολογουμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε σκιώδη διόδια για 30 χρόνια”.

«Το πιθανότερο είναι ότι σε πολλά σημεία θα ακολουθήσουμε την παλιά χάραξη, αλλά με πολλές παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία. Ο βασικός λόγος που προκρίνεται αυτή η λύση είναι να ότι αν πάμε σε άλλη χάραξη αυτό θα σημαίνει απαλλοτριώσεις σε μεγάλη έκταση και κατά συνέπεια, περαιτέρω καθυστερήσεις».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ

Ο κ.Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στο Καστέλι όπου σημείωσε πως “Είχα την ευκαιρία στη ΔΕΘ να συναντηθώ με τους αρμόδιους της εταιρείας από την Ινδία, της GMR. Μου έδωσαν ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στην κατασκευή του αεροδρομίου ότι εφόσον ξεκινήσουν οι διαδικασίες μπορεί να είναι και πολύ μικρότερος της πενταετίας.

Υπάρχει μια εκκρεμότητα όσον αφορά στην έναρξη των εργασιών, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι εντός του 2020 θα μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου και εντός 4ετίας, 5ετίας να έχει κατασκευασθεί”.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV