Νίκος
Καραγιάννης

Στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων & Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ορέστης Καβαλάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Ευτύχη Παλλήκαρη, κατά τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Καβαλάκης σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ εστιάζει τόσο σε στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, όσο και σε Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Θέλουμε να ξέρει ο επενδυτής πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει με την Επένδυση του. Προωθούμε fast – track διαδικασίες» ανέφερε, ενώ για τον αναπτυξιακό νόμο επισήμανε: «Επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση και γρήγορη υλοποίηση καίριων χειρουργικών επεμβάσεων. Θέλουμε ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση Επενδύσεων. Σχεδιάσαμε νέα καθεστώτα, δίνοντας όσα παραπάνω κίνητρα γίνεται».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά ενίσχυσης στις Περιφέρειες.

«Τα ΣΔΙΤ δεν είναι πλέον το παρασύνθημα, αλλά το κύριο σύνθημα» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βασικό μοχλό ανάπτυξης Δημοσίων Έργων».

«Πρόκειται για μια win – win σχέση κράτους με τον ιδιώτη» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά έργα ΣΔΙΤ υπό αξιολόγηση. Έχουμε εγκρίνει μια σειρά από έργα και δρομολογούμε το Κυβερνητικό Πάρκο».

Ανάμεσα στα άλλα, ο ΓΓ ΣΔΙΤ έκανε γνωστό πως υπάρχει και η δυνατότητα επιχορήγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης κοινών δράσεων, οι οποίες γίνονται παράλληλα.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV