Newsroom

Ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κατοικιών με υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η πόλη της Καβάλας χάρη στη νέα οικιστική επένδυση που θα υλοποιήσει στην περιοχή ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη.

Πρόκειται για την ανακατασκευή του ιστορικού κτηρίου της πρώην βιοτεχνίας «Δελφίνι» – στο Περιγιάλι Καβάλας το οποίο αγόρασε ο όμιλος Κουρτίδη το 2021 και σύντομα θα το μετατρέψει σε ένα συγκρότημα 61 υπερσύγχρονων πολυτελών διαμερισμάτων – κατοικιών. Το «Δελφίνι» κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 μόλις 130 μέτρα από τη θάλασσα και αποτέλεσε για την εποχή του πρότυπο βιομηχανικού κτίσματος, παρέχοντας επί σειρά ετών εργασία σε περίπου 550 άτομα, την εποχή που το φασόν «ανθούσε» και στην πόλη της Καβάλας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η διοίκηση και τα στελέχη της Kourtidis Group, παρουσίασαν το φιλόδοξο σχέδιο της πλήρους ανακατασκευής του.

Στο συγκρότημα θα λειτουργεί θυρωρείο με 24ωρη παροχή υπηρεσιών (συντηρήσεις, καθαριότητα, αλληλογραφία, ασφάλεια), καθώς και υπαίθριο σύγχρονο γυμναστήριο. Η τοποθεσία του στο Περιγιάλι, σε μια από τις πιο προνομιακές περιοχές της Καβάλας στην ανατολική πλευρά της πόλης, θα αναδειχθεί και από την ευρείας κλίμακας ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Πρότυπο συγκρότημα βιώσιμης αρχιτεκτονικής

Το The Dolphin θα είναι το πρώτο κτήριο στην πόλη της Καβάλας που σχεδιάζεται και ανακατασκευάζεται στηριζόμενο στη βιώσιμη αρχιτεκτονική, προσφέροντας καινοτομίες και μοναδικά οφέλη στους ιδιοκτήτες του και το περιβάλλον. Αυτό αποτελεί μια στρατηγική απόφαση του ομίλου Κουρτίδη, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται παγκοσμίως για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον.

«Μέσα από τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του συγκροτήματος The Dolphin, επιχειρείται η σωστή κατασκευή και διαχείριση του κτιρίου, κατά τρόπο απόλυτα εναρμονισμένο με τον οικιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενο στο μέγιστο δυνατό τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Η μορφολογία, ο προσανατολισμός και το κλίμα είναι μερικές από τις παραμέτρους που λήφθηκαν υπόψη ώστε το κτίριο να επιτύχει την άνετη διαβίωση των ιδιοκτητών με όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας», επεσήμανε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του έργου, Κώστας Πουλόπουλος.

Η σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία

Όπως και στο παρελθόν η βιοτεχνία ΔΕΛΦΙΝΙ συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, έτσι και το επόμενο διάστημα το The Dolphin θα συνδεθεί με την Καβάλα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου. Στο πλαίσιο αυτό παλιά μηχανήματα της πρώην βιοτεχνίας θα εκτεθούν σε μουσειακό τμήμα, με αναφορές συνολικά στην οικονομικο-κοινωνική δραστηριότητα της πόλης.

Στο συγκρότημα θα λειτουργεί μόνιμο info kiosk όπου θα παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί της ευρύτερης περιοχής, ενώ συγκεκριμένοι κοινόχρηστοι χώροι θα μπορούν να λειτουργήσουν ως ανοιχτοί εκθεσιακοί χώροι για πολιτιστικές δραστηριότητες χαμηλής όχλησης.

 

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV