Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Καβάλα: καταστροφή για την πόλη αν δεν κατασκευαστεί η Περιμετρική Οδός

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της Περιμετρικής. Αρνητικοί οι ήταν οι κ.κ. Λιόγκας, Ζαχαριάδης, Βέρρος και Ιωαννίδης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος της Εγνατία Οδός ΑΕ κα Τζαβαλά, καθώς και εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου που παρουσίασαν αρχικά έναν χάρτη με την χάραξη του 2003 που δεν έτυχε θετικής γνωμοδότησης, σε παραλληλισμό με τα σημερινά δεδομένα που προωθούνται.

 

Αναφέρθηκε σε δυο πράσινες γέφυρες με φυτεύσεις για τη διέλευση της πανίδας, κατασκευή η οποία δεν διαφέρει από μια γέφυρα, απλά φυτεύεται ανάλογα με τις προδιαγραφές για κάθε πανίδα και προσαρμογή στο τοπικό φυσικό περιβάλλον. «Έγινε προσπάθεια να ελαττώσουμε τις παρεμβάσεις προς το αισθητικό δάσος», είπε αναφερόμενη σε υποβιβασμό της αρτηρίας για μικρότερες επιφανειακές επεμβάσεις στο δάσος, ενώ για άλλο σημείο έκανε λόγο για διατομές με οπλισμένα επιχώματα και φυτεύσεις εναρμονισμένες με το περιβάλλον, ενώ στο σημείο που συναντά τον «Δρόμο του νερού» θα γίνει τεχνικό έργο τύπου γέφυρας και στη συνέχεια ως το δρόμο προς τον ΧΥΤΑ ελάχιστα τροποποιείται από αυτήν του 2003.

 

Για την υπόλοιπη χάραξη επικράτησε όπως είπε η λογική προσέγγισης προς την πόλη στον Άγιος Τρύφωνας, ενώ πριν ήταν βορειότερα η χάραξη με δύο προτάσεις ώστε να γίνουν λιγότερες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ενώ γίνονται διορθώσεις όσον αφορά στις συνδέσεις της πόλης με την περιαστική οδό και αλλαγές στο τέλος της, αφού το Σχέδιο Πόλης άλλαξε κατά εκατό μέτρα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται περισσότερο έχοντας και καλύτερη συναρμογή με την σύνδεση της Εγνατία προς Ξάνθη.

 

«Έγινε προσπάθεια να κάνουμε χάραξη πλησιέστερα σε όσα ζητούσε το δασαρχείο λάβαμε υπόψη το όριο του, αλλά έπρεπε να γίνει ασφαλής χάραξη για δρόμο των 60 χλμ την ώρα», ανέφερε η ίδια σε άλλο σημείο και για τα θέματα που αφορούν στην κατασκευή σήραγγας είπε ότι δεν προκρίνεται για θέματα ασφάλειας και κόστους συντήρησης. «Οι σήραγγες πάντα προτείνονται με επιφύλαξη για τους λόγους αυτούς», τόνισε ενώ σημείωσε επίσης ότι πάντα έχουν περισσότερες ανάγκες από ένα επιφανειακό έργο ενώ είναι επικίνδυνες ως προς την έξοδο σε ισόπεδους κόμβους σε αστικές περιοχές. Η σήραγγα 1000 μέτρων θα ανέβαζε το κόστος σε 50 εκατομμύρια και η 500 μέτρων σε 30 εκατομμύρια ενώ θα χρειαζόταν και δύο σήραγγες διαφυγής 350 μέτρα η κάθε μια, καθώς και κτήριο κέντρο ελέγχου με προσωπικό σε 24ωρη βάση. Όλα αυτά με ετήσιο κόστος συντήρησης 300 χιλιάδες ευρώ.

 

Σιμιτσής: θα είναι καταστροφή για την πόλη αν δε γίνει το έργο

Καταληκτικά πήρε το λόγο ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής που θύμισε ότι σε φωτιά πριν λίγα χρόνια στο υφιστάμενο τμήμα «έσωσε το δάσος το κατασκευασμένο κομμάτι της Περιμετρικής. Θα διαψευστείτε εκ των πραγμάτων όπως στην Αργοναυτών όπου για τέσσερα δέντρα υπήρχαν διαμαρτυρίες και σήμερα είναι σωτήριος ο δρόμος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Λιόγκα και το ίδιο παράδειγμα ανέφερε για την οδό Δαναών.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να βοηθάμε την πόλη να ορθοποδήσει και να λειτουργεί σωστά. Το περιβάλλον προστατεύτηκε στα παραδείγματα που σας ανέφερα. Τώρα αν πάμε στο υφιστάμενο τμήμα της Περιμετρικής, θα δούμε τροχοφόρα μόνο ή και ανθρώπους να περπατούν στο πεζοδρόμιο; Το θέμα είναι να προβλέψουμε το μέλλον.

Όταν έγινε η Εγνατία μετρήθηκε το κυκλοφοριακό; Λέμε όχι επειδή κόπηκαν χιλιάδες δένδρα; Δε θα πρέπει να πούμε όχι και σε αυτό. Όλες οι παρατάξεις το προέτασσαν ως προτεραιότητα και τώρα ακούω κάποια τσαλιμάκια. Γιατί λέμε όχι; Γιατί τώρα είναι πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση. Τώρα υπάρχουν τα κονδύλια από την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ. Ακούω υπαινιγμούς γιατί το μελετά η Εγνατία. Για αυτόν τον λόγο έγινε η Εγνατία: να αποκτήσει τεχνογνωσία και να κάνει τέτοιες δουλειές. Και η συγκεκριμένη και άλλες μελέτες της ανατέθηκαν με υπουργική απόφαση».

Για το δασαρχείο ανέφερε ότι «κάνει τη δουλειά του και πολλές φορές το έχω επαινέσει παρά το ότι η αυστηρότητα του πιθανόν να αποτελεί ανακοπή και εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης. Κάποιος πρέπει να κρατά Θερμοπύλες αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα υπερβαίνουν την γνώμη του. Διαβάστε τον δασικό κώδικα που αναφέρει ότι στα έργα εθνικής σημασίας μπορούν να υπάρξουν παρεκκλίσεις και να γίνουν δρόμοι ακόμη και μέσα σε αισθητικά δάση».

Τέλος για το αν και πόσο εξυπηρετεί την κίνηση και τη διαμπερή κυκλοφορία ανέφερε: «μια πόλη δεν είναι στατική. Πάντως θα είναι αναγκαίο έργο για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των κατοίκων του Περιγιαλίου προς τα δυτικά και των υπόλοιπων προς ανατολικά. Αν επιμένουν να περνάνε μέσα από το κέντρο της πόλης, τότε προδιαγράφουμε μια ακόμη πιο μικρή πόλη που εμποδίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη και θα είναι η καταστροφή και το οριστικό τέλος της…».

 

Πηγή: ΕΒΔΟΜΗ

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Ξεκίνησαν οδικά έργα στο Δήμο Παλλήνης

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε, από τις αρχές της εβδομάδας, το νέο μεγάλο έργο οδοποιίας και συντήρησης οδών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Σε αυτή τη φάση, πραγματοποιούνται έργα στην Κάτω Μπαλάνα, και συγκεκριμένα στις οδούς Μπαλάνας, Ρόδου, Αξιού, Αγίας Ειρήνης, Μακρινού, Χίου, Κρήτης και Χανίων. Συνολικά, προβλέπονται έργα οδοποιίας, αποκατάστασης και συντήρησης, σε 22 οδούς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, συνολικού μήκους 5,5 χλμ.

Με το έργο αυτό, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκτεταμένων έργων οδοποιίας, διάνοιξης και συντήρησης οδών, που εκτελεί ο Δήμος Παλλήνης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Συνολικά, την περίοδο 2018-2020, έχουν εκτελεστεί έργα σε συνολικό μήκος άνω των 65 χλμ., αξίας άνω των 12.000.000 ευρώ, εκ των οποίων, πλέον των 8.000.000 ευρώ, κατευθύνθηκαν σε έργα στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, επισκέφτηκε σήμερα το εργοτάξιο στην Κάτω Μπαλάνα ενώ επιθεώρησε και τα έργα οδοποιίας στην περιοχή της Άνω Μπαλάνας, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Ολοκληρώνονται οδικά έργα στις λεωφόρους Συγγρού και Αμαλίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα ολοκληρώνονται  οι ασφαλτικές εργασίες και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών σε βασικά οδικά τμήματα των οδών Συγγρού και Αμαλίας, από την Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς»

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών της Περιφέρειας Αττικής στα πλαίσια δύο ενεργών εργολαβιών της, που προβλέπουν την αποκατάσταση βλαβών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Αττικής, προϋπολογισμού 3,1 εκ. ευρώ, καθώς και την αντιμετώπιση αστοχιών στο οδόστρωμα, προϋπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ, ολοκληρώνει αύριο Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, τις σχετικές ασφαλτικές εργασίες σε βασικά οδικά τμήματα των οδών Συγγρού και Αμαλίας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από τις 8 Σεπτεμβρίου και εκτελούνται κατά τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι οι εξής:

Α. Άνοδος της Λ. Συγγρού :
Εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Φραντζή έως την οδό Αθανασίου Διάκου.

Β. Κάθοδος της Λ. Αμαλίας :
Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) επί της Λ. Αμαλίας (κάθοδος) σε μήκος 350μ. περίπου από την οδό Θαλού έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Γ. Κάθοδος της Λ. Συγγρού :
Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) από το ύψος της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου έως την οδό Αθανασίου Διάκου, καθώς και εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου έως και 200μ. μετά την οδό Πετμεζά.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται για να αντιμετωπιστούν κατεπείγουσες και επικίνδυνες βλάβες στο οδόστρωμα (λακκούβες και αλιγατορικές ρηγματώσεις) σε ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας ο οποίος κατά τα τελευταία χρόνια δεν είχε λάβει καμία ουσιαστική συντήρηση στα συγκεκριμένα σημεία.

Με τις συγκεκριμένες επεμβάσεις αντιμετωπίζεται σε βραχυχρόνιο ορίζοντα (6-12 μήνες) το πρόβλημα, αφού προκειμένου να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα, θα πρέπει πέραν της ισοπεδωτικής και της αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, να κατασκευαστεί και υπόβαση. Οι απαιτούμενες εργασίες θα εκτελεστούν το καλοκαίρι του 2021, δεδομένου ότι απαιτείται καθολικός αποκλεισμός τουλάχιστον δύο λωρίδων της λεωφόρου στο κάθε της ρεύμα.

Το έργο προϋπολογισμού 15 εκ ευρώ αναμένεται να συμβασιοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρει τα εξής:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς.
Για την Περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου. Κεντρικό ζητούμενό μας, είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Oδικά έργα πραγματοποιεί αύριο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα οδοποιίας αυτοκινητοδρόμου

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην οδό Γεωργικής Σχολής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, από το ύψος του κόμβου Κ13 έως τη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, από τις 7.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα