Connect with us

Αφιερώματα

Κατάλογος Μεγάλων Έργων (Σεπ.12): Κεντρική Οδός Ε65, ο νέος αυτοκινητόδρομος που κινδυνεύει με κούρεμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται το αφιέρωμα του ypodomes.com στα μεγάλα έργα υπό κατασκευή στην Ελλάδα με  τα μεγάλα έργα σε Αυτοκινητόδρομους σε παραχώρηση

O Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας είναι περισσότερο γνωστός ως Κεντρική Οδός και ακόμα περισσότερο γνωστός ως Ε65. Ο Ε65 ξεκινά από ανισόπεδο κόμβο πάνω στον Μαλιακό Κόλπο λίγο πριν την είσοδο στην πόλη της Λαμίας. Από εκεί προχωρά και συναντά τις πόλεις Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα και τερματίζει στην Παναγιά Γρεβενών σε σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Στην σύμβαση παραχώρησης συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα του Μαλιακού Κόλπου του ΠΑΘΕ από τα Σκάρφεια Φθιώτιδας μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας. Όταν ολοκληρωθούν τα δημόσια έργα στην παράκαμψη Λαμίας και το τμήμα Στυλίδα-Ράχες θα παραδοθούν στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία.

Η δημοπράτηση του έργου ξεκίνησε το 2005 η σύμβαση ολοκληρώθηκε το 2007 και οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν το 2008.  Την ανάδοχο κοινοπραξία αποτελούν οι: CINTRA S.A, DRAGADOS, ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ Κ.Α. Η πρόοδος  του έργου (μέχρι που πάγωσε) δεν ξεπερνούσε το 15%. Το έργο από τα τέλη του 2010 παραμένει σταματημένο και εντάσσεται στα έργα με παραχώρηση που έχουν χαρακτηριστεί παγωμένα.

Αυτή την εποχή τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, η Ευρωπαϊκή Ένωση,  οι παραχωρησιούχοι αλλά και οι εμπλεκόμενες τράπεζες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτών έργων, μεταξύ των οποίων και της Νέας Οδού.

Τα δύο μεγαλύτερα αγκάθια στην κατασκευή αποδείχθηκαν 2:
1. Το τμήμα Καλαμπάκα-Παναγιά: το βόρειο τμήμα, μήκους 35χλμ, έχει μπλοκάρει από το ΣτΕ αφού ενστάσεις για περιβαλλοντικούς λόγους έγιναν δεκτές και επιβλήθηκε στοπ στις εργασίες. Αποτέλεσμα είναι ο δρόμος να είναι κολοβός… αφού αν δεν βρεθεί λύση θα σταματήσει στην Καλαμπάκα χάνοντας το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα (τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό).

2. Οι απαλλοτριώσεις που χρειάστηκαν ήταν πολλές, καθώς η νέα χάραξη του δρόμου απαιτούσε επίταξη χιλιάδων στρεμμάτων. Αυτό επέφερε τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους στην συνολική πρόοδο του έργου. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε65
Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ένας οδικός άξονας που συγκεντρώνει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα τα οποία θα είναι οριστικά μόνο αν ο δρόμος τελικά τερματίσει στην Εγνατία όπως είχε προγραμματιστεί και όχι στην Καλαμπάκα:

-Η σύνδεση με την Εγνατία θα δώσει εναλλακτικές διαδρομές στους οδηγούς από Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία αλλά και στις μεταφορές από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία.

-Το εμπόριο και ο τουρισμός της Δυτικής Θεσσαλίας θα μπορέσουν να αναπτυχθούν λόγω της σύνδεσης του δρόμου με Εγνατία Οδό και τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

-Η εμπορική επιτυχία του Ε65 εξαρτάται ουσιαστικά από την σύνδεση του με την Εγνατία Οδό καθώς η σύνδεση μόνο με τον ΠΑΘΕ θα δώσει οχήματα μόνο από την Νότια Ελλάδα, χάνοντας ένα πολύτιμο κομμάτι εσόδων από την αναπτυσσόμενη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και των γειτόνων μας.

-Οι επενδύσεις σε αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία αλλά και πράσινη ενέργεια (φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα) θα είναι σε μειονεκτική θέση, αν ο δρόμος δεν έχει σύνδεση με τους αυτοκινητόδρομους της Εγνατίας και του ΠΑΘΕ, μια και η λειψή του χάραξη δεν θα προσφέρει δυνατότητες μεγάλων επενδύσεων.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα τμήματα που θα κατασκευαστούν είναι τα παρακάτω:
Α. Λαμία- Δομοκός- Καρδίτσα 83χλμ
Β. Καρδίτσα- Τρίκαλα 27χλμ
Γ. Τρίκαλα-Καλαμπάκα- Παναγιά Γρεβενών 65χλμ

Στο σύνολο του ο Αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ με διαχωριστικό τύπου Jersey στο μέσον, 23 Ανισόπεδους Κόμβους (Α/Κ), Σήραγγες διπλού κλάδου μήκους 10χλμ, Cut and cover μήκους 620 μέτρων, Απλές γέφυρες 2,5χλμ, Κοιλαδογέφυρες 6,3 χλμ. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα υπάρχουν ΣΕΑ (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων) καθώς και 24ωρη παρακολούθηση από την διαχειρίστρια εταιρεία.

Το έργο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο με τα Μεγάλα Υπό Κατασκευή Έργα στην Ελλάδα και η κατασκευή του έργου έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Η χρονολογία συνολικής ολοκλήρωσης του είναι άγνωστη προς το παρόν.

**Διαβάστε αύριο 19 Σεπτεμβρίου την συνέχεια του Αφιερώματος στα Μεγάλα Έργα Υπό Κατασκευή Στην Ελλάδα: ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: επεκτάσεις γραμμής 2 Άγιος Δημήτριος-Ελληνικό, Άγιος Αντώνιος-Ανθούπολη και επεκτάσεις γραμμής 3 Αιγάλεω-Αγία Μαρίνα, Αγία Μαρίνα- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  


Πατήστε εδώ για τον πλήρη κατάλογο με την καθημερινές δημοσιεύσεις των μεγάλων έργων υπό κατασκευή, προπομπό του μεγάλου καταλόγου για τα υπό κατασκευή έργα στην Ελλάδα που θα δημοσιευτεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα