Connect with us

Τραμ Αθήνας

Καραμανλής: Το Τραμ θα επιστρέψει στο Σύνταγμα το συντομότερο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραμ της Αλστομ

Επιστρέφει στο Σύνταγμα το Τραμ, επιβεβαιώνοντας πλήρως πρόσφατο ρεπορτάζ του ypodomes.com. Σε χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, συζητήθηκε το θέμα αυτό αλλά και η πορεία των έργων Μετρό και Τραμ προς τον Πειραιά.

Όπως τόνισε ο κ.Καραμανλής, «το Τραμ στην πλατεία Συντάγματος θα επιστρέψει το συντομότερο, θα είμαστε πολύ σύντομα έτοιμοι να ανακοινώσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Ο Υπουγός θύμισε πως το Τραμ δεν κάνει τέρμα στο Σύνταγμα εδώ και περίπου ένα έτος λόγω των καθιζήσεων. «Η τότε ηγεσία του Υπουργείου είχε πει πως είναι προσωρινή η διακοπή του Τραμ, όμως το προσωρινό είναι ένα έτος».

Όπως υπογράμμισε, αυτή την εποχή γίνεται επεξεργασία για την βέλτιστη τεχνική λύση, για να μπορέσει να πάει το Τραμ στο Σύνταγμα. Να θυμίσουμε πως από τον περασμένο Οκτώβριο τα δρομολόγια του Τραμ σταματούν στη στάση Κασομούλη, στον Νέο Κόσμο, αποκόπτοντας το μέσο από το κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με τη λειτουργία των έργων επέκτασης του Τραμ και του Μετρό προς τον Πειραιά, ο Υπουργός Υποδομών αποκάλυψε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τα εργοτάξια και μάλιστα όπως είπε «θα αναδείξουμε την προχειροδουλειά που έχει γίνει, τα έργα έχουν καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό, ο εμπορικός κόσμος και όλη η πόλη του Πειραιά, ταλαιπωρείται.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πειραιά, κ.Γιάννη Μώραλη, «για να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά και μετά τη Θεσσαλονίκη, να πούμε στους πολίτες του Πειραιά, τα ακριβή χρονοδιαγράμματα γιατί δυστυχώς οι πολιτικοί μας αντίπαλοι το μόνο που έκαναν ήταν να πετάνε ημερομηνίες, γιατί απλά ήξεραν ότι δεν θα είναι αυτοί στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το έργο της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2012, με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Οι καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου έφεραν το σπάσιμο της λειτουργίας σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα μέχρι την Νίκαια, είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως αυτό δεν έγινε τελικά.

Η επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά, ξεκίνησε στις αρχές του 2013, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2015. Οι καθυστερήσει και εδώ είναι μεγάλες. Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία όμως είναι ασαφές το πότε θα μπορέσει η επέκταση να λειτουργήσει. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως λόγω των έργων στην ανάπλαση Φαληρικού Όρμου ενδέχεται να έχουμε διακοπή των δρομολογίων για κάποιο διάστημα. Αυτό θα επηρεάσει προφανώς και το πότε θα τεθεί σε λειτουργία η συγκεκριμένη επέκταση.

image_pdfimage_print

Τραμ Αθήνας

Δρομολογείται η επαναλειτουργία του Τραμ στο τμήμα Νέος Κόσμος-Σύνταγμα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Alstom Tram Citadis

Την επαναλειτουργία του τμήματος του Τραμ από τον Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών. Να θυμίσουμε πως το τμήμα παραμένει εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε είχαν εντοπισεί ρηγματώσεις στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού που υπάρχει σε τμήμα περίπου 2χλμ παράλληλα με τον τροχιόδρομο.

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στο θέμα στο ypodomes.com, έχουν λάβει γνώση της υπόθεσης, η οποία από την Αττικό Μετρό χαρακτηρίζεται εύκολα αντιμετωπίσημη. «Η εικόνα που υπάρχει είναι πως η ρηγμάτωση που διαπιστώθηκε είναι τέτοια που επιτρέπει τη λειτουργία του Τραμ. Είναι μία φθορά που μπορεί με μία αποτελεσματική παρέμβαση να διορθωθεί» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι ίδιοι, χαρακτηρίζουν επίσης «ανευθυνότητα» την απόφαση για τη διακοπή της λειτουγίας του μέσου που προκαλεί μάλιστα και ερώτηματα ύπαρξης του ίδιου του μέσου. Τονίζουν δε πως «Το Τραμ στο τμήμα Νέος Κόσμος-Σύνταγμα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία. Είναι σοβαρή αποδυνάμωση για το ίδιο το μέσο η διακοπή των δρομολογίων στο κεντρικότερο τμήμα του. Θέτει υπό αίρεση την ύπαρξη του μέσου και ακυρώνει κάθε προοπτική για την μελλοντική επέκταση του δικτύου προς την Πανεπιστημίου και την Πατησίων».

Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για μία λάθος υπόθεση εργασίας καθώς είναι εξαιρετικά απίθανο εγχείρημα η αποκάλυψη της κοίτης μετά από σχεδόν 100 χρόνια. Με την ίδια λογική λένε, θα έπρεπε να αρχίσουμε να ξηλώνουμε τον αυτοκινητόδρομο πάνω από τον Κηφισό, που είναι και ένα ποτάμι που είναι ορατό κατά τμήματα. «Υπάρχουν τμήματα του Ιλισσού ποταμού σε άλλα σημεία που μπορούν να αποκαλυφθούν» καταλήγουν.

Μετά την τοποθέτηση της νέας διοίκησης της Αττικό Μετρό, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ (που έχει την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου Τραμ) αναμένεται να δρομολογηθεί η επαναλειτουργίας του τμήματος από τον Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα που σήμερα, 10 μήνες μετά παραμένει κλειστό.

Από το κλείσιμο του τμήματος αυτού, έχει μετακυλιστεί η επιβατική κίνηση στο Μετρό με αποτέλεσμα οι συρμοί να είναι ασφυκτικά γεμάτοι ακόμα και σε εκτός αιχμής ώρες.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Πέρυσι στα μέσα Οκτώβρη, έγινε γνωστό πως το Υπουργείο Υποδομων έδωσε εντολή για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος της γραμμής του τραμ από το ύψος του Νέου Κόσμου (σταθμός Κασομούλη) έως το Σύνταγμα, μετά την διαπίστωση για σοβαρά προβλήματα διάβρωσης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού ύστερα από αυτοψία κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου.

Ωστόσο ενώ διακόπηκε το τμήμα του Τραμ δεν συνέβη ίδιο και με τους οδικούς άξονες στο ίδιο τμήμα με την αναφορά πως «το τραμ έχει μεγάλο φορτίο και είναι μέσα σε κλειστό αγωγό, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο συντήρησης και εποπτείας του τομέα των Υποδομών».

Μάλιστα είχαν ακουστεί και απόψεις για μετατόπιση της γραμμής επί της Συγγρού, ακόμα και για κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος.

Οι στάσεις Τραμ που παραμένουν εκτός λειτουργίας είναι οι Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Ζάππειο και Σύνταγμα. Εκτός από το Ζάππειο οι άλλοι τρεις αποτελούν και σημεία σύνδεσης με τις γραμμές του Μετρό 2 και 3.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τραμ Αθήνας

Μέσω Συγγρού εξετάζεται η επανασύνδεση του Τραμ με το Σύνταγμα, άγνωστο πότε θα λειτουργήσει

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση για την μετατόπιση της γραμμής του Τραμ από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο ύψος του Νέου Κόσμου και χάραξη μέσω της Λεωφόρου Συγγρού προβλέπει η πρόταση της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους από το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ, το ΥΠΕΝ, το ΥΠΠΟ, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΜΣΤ, της Αττικό Μετρό, της ΕΥΔΑΠ, του ΣΕΣ, του ΣΕΠΟΧ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, παράλληλα, θα γίνε διάνοιξη της κοίτης του Ιλισσού ποταμού από την Αγία Φωτεινή έως το ΜΣΤ. Οι φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν οι προκαταρκτικές έρευνες, εποπτευόμενες από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με παράλληλη εμπλοκή της Αττικό Μετρό Α.Ε., της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και της ανώνυμης εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ), για τη διερεύνηση κυκλοφοριακών, συγκοινωνιολογικών, στατικών και υδραυλικών ζητημάτων και ανάπτυξης σεναρίων αντιμετώπισής τους.

Εν τω μετξύ, ακόμα δύο ερωτήσεις έχουμε στη Βουλή σχετικά με το θέμα της διακοπής της γραμμής του Τραμ στο τμήμα Νέος Κοσμος-Σύνταγμα εδώ και 6,5 μήνες. Από τις ερωτήσεις η πιο ενδιαφέρουσα είναι του βουλευτή Β`Αθηνών με τη ΝΔ, Νίκου Δένδια που αναφέρεται στην ταλαιπωρία των κατοίκων των νοτίων προαστίων της Αθήνας λόγω της διακοπής λειτουργίας της γραμμής του τραμ στο τμήμα Κασομούλη (Νέος Κόσμος) – Σύνταγμα, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο απαντήσεις στο αν υπάρχει, κι αν ναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του τμήματος της γραμμής του τραμ από τη στάση «Κασομούλη» έως τη στάση «Σύνταγμα».

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το τμήμα του Τραμ που συνδέει το κέντρο της πρωτεύουσας με τα νότια προάστια και τον Πειραιά μέσω του Νέου Κόσμου έχει διακοπεί από τον περασμένο Οκτώβριο και όπως φαίνεται θα παραμείνει κλειστό για αρκετά χρόνια.

Γιατί; ακόμα και αν υποθέσουμε ότι γίνεται αποδεκτή η παραπάνω πρόταση θα χρειαστεί 1-1,5 έτος για να ολοκληρωθούν και να αδειοδοτηθούν περιβαλλοντικά οι μελέτες. Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστεί η απόφαση του ΣτΕ από το 2002 σε σχέση με την όδευση του Τραμ μπροστά από την πύλη του Αδριανού. Το νέο τμήμα θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει χρηματοδότηση με την εκτίμηση πως ανά χιλιόμετρα το κόστος είναι 10-12εκατ.ευρώ και η απόσταση είναι περίπου 2χλμ. Η δημοπράτηση σύμφωνα με την μέχρι σήμερα εμπειρία διαγωνισμών της Αττικό Μετρό, θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου ενός έτους.

Τα έργα σε αυτό το τμήμα με την συνεκτίμηση του γεγονότος πως είναι σε ένα από τα κεντρικότερα τμήματα του κέντρου της Αθήνας, με εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα εύρεσης αρχαίων κάνει επισφαλή το πότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι η πρόταση μέσω Συγγρού γίνεται στο τμήμα που ο άξονας στενεύει (από το ΜΣΤ δηλαδή), πράγμα που σημαίνει πως θα μειωθούν περαιτέρω οι λωρίδες ή θα είναι κοινής χρήσης με τα οχήματα.

Με τα παραπάνω δεδομένα η επαναλειτουργία του τμήματος Νέος Κόσμος (Κασομούλη)-Σύνταγμα δεν φαίνεται να είναι πιθανή πριν από μία πενταετία από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή η όποια πρόταση με αποτέλεσμα η Αθήνα να απολέσει να δεύτερη φορά για κάποια χρόνια μέσα σε δεκαετίες το Τραμ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τραμ Αθήνας

Ανησυχία για την τύχη του τμήματος του Τραμ από το Νεο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέντε μήνες έχουν περάσει από την διακοπή των δρομολογίων του Τραμ της Αθήνας στο τμήμα Νέος Κόσμος-Σύνταγμα. Τα προβλήματα στατικότητας που διαπιστώθηκαν (ύστερα από αυτοψίες) στον αγωγό που έχει δημιουργηθεί για τον εγκιβωτισμό του Ιλισού, εξανάγκασαν στο άμεσο κλείσιμο του τμήματος του τροχιόδρομου που σε πολλά σημεία του διέρχεται ακριβώς από πάνω.

Η διακοπή είχε ανακοινωθεί στη σχετική συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ότι θα ήταν προσωρινή και για προληπτικούς λόγους αλλά μέχρι νεωτέρας, δηλαδή μέχρι να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Τον περασμένο μήνα, ήρθε πρόταση από τον πρόεδρο της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. Νίκο Μπελαβίλα για αποκάλυψη του ποταμού Ιλισού για αποκατάσταση της σήραγγας από την Καλλιρόης έως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πάνω από τη νησίδα που περνά το Τραμ. Η ιδέα αγκαλιάστηκε πολλή γρήγορα, όμως ταυτόχρονα δημιουργούσε ένα άλλο θέμα. Την ανάγκη μετακίνησης της γραμμής του Τραμ.

Ο κ.Μπελαβίλας υποστήριξε πως η γραμμή του Τραμ βάσει του σχεδίου αυτού, θα μπορούσε να πηγαίνει στην παλιά χάραξη και από την Κασομούλη θα βγαίνει στη Συγγρού έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός. Σχεδόν άμεσα υπήρξαν φωνές που υποστήριξαν ότι επί της ουσίας το τμήμα Ν.Κόσμος-Σύνταγμα παρουσιάζει μικρή κίνηση και θα μπορούσε να καταργηθεί, γεμίζοντας με ανησυχία για ένα νέο «ξήλωμα» των γραμμών του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας, 75 χρόνια μετά το πρώτο την δεκαετία του `50.

Λίγες μέρες αργότερα με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ ο ομότιμος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Κ.Χατζημιχάλης, σημείωσε με σκεπτικισμό πως η πρόταση για όδευση μέσω Συγγρού «δεν είναι άλλη από την αρχική ολυμπιακή πρόταση, η οποία είχε απορριφθεί το 2002 από το ΚΑΣ γιατί οι κραδασμοί του τραμ επηρέαζαν αρνητικά τη Πύλη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Υπάρχει γι’ αυτό σχετική απόφαση του ΣτΕ. Επιπλέον η κατάληψη δύο λωρίδων κυκλοφορίας στο πιο στενό τμήμα της Συγγρού θα επιφέρει ένα άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα, επιδεινώνοντας το σημερινό αρνητικό φαινόμενο του «λαιμού της μπουκάλας» και δημιουργώντας μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Η πρόταση για μετάθεση κατά 75 μέτρα μακριά από την Πύλη του Αδριανού, για τον περιορισμό των κραδασμών, είχε απορριφθεί και αυτή από το υπ. Πολιτισμού».

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε και το κόστος για την κατασκευή νέων γραμμών Τραμ για να αντικαταστήσουν τις σημερινές δεν είναι ευκαταφρόνητο και υπολογίζεται βάσει της μέχρι σήμερα εμπειρίας σε περίπου 10-12εκατ.ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ θα χρειαστούν εκ νέου μελέτες, περιβαλλοντική αδειοδότηση, νέα απόφαση του ΚΑΣ και του ΣτΕ, πράγμα που κάνει ιδιαίτερα επισφαλή την ενεργοποίηση αυτής τουλάχιστον της διαδρομής.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πολύζος, πολεοδόμος, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της ΕΤΑΔ μιλώντας στο ypodomes.com για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το Τραμ σχολίασε «η πρόταση Μπελαβίλα για να την αλλαγή χάραξης από τη Συγγρού και προς το Σύνταγμα είναι ενδιαφέρουσα και τολμηρή. Θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα γενικό σχεδιασμό για την αποσυμφόρηση του κέντρου από τα οχήματα. Κατά την άποψη μου θα ήταν λάθος να καταργηθεί το τμήμα από το Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα και σαν μέσο θα έμενε «κολοβό». Κοιτάξτε, σήμερα το Τραμ είναι εγκλωβισμενο στο Σύνταγμα και πρέπει να επεκταθεί προς Ομόνοια, Πατήσια και ενδεχομένως και προς Πειραιώς, Αλεξάνδρας και Σταθμό Λαρίσης, μία από τις μελλοντικές συγκοινωνιακές πύλες της Αθήνας, όχι να κάνουμε σκέψεις για κατάργηση του. Εξάλλου δεν μπορούμε να βασίζουμε τις μετακινήσεις μας μόνο στο Μετρό. Αν υπολογίσουμε πόσα χρόνια χρειάζονται για κάθε επέκταση του, θα χρειαστούν δεκαετίες για να λυθεί το σημερινό κυκλοφοριακό και πάλι θα υπάρχουν περιοχές χωρίς κάλυψη. Πεποίθηση μου είναι ότι χρειάζεται συνδυασμός των μέσων. Μετρό ως ραχοκοκαλιά του συστήματος μεταφορών και μετά Τραμ, Προαστιακό, λεωφορεία. To σημαντικό είναι να μειώσουμε δραστικά τις μετακινήσεις με τα ι.χ. Το είδαμε να συμβαίνει στο Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο ypodomes.com και ο Ευθύμης Μπακογιάννης, Δρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, μέλος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας της ΣΑΤΜ ΕΜΠ. Όπως τονίζει «πολύ λόγος γίνεται τελευταία, λόγω και των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, για την κατάργηση του τμήματος της γραμμής του τραμ από το Φιξ μέχρι το Σύνταγμα. Η απόφαση αυτή θα πήγαινε την Αθήνα πολλά χρόνια πίσω. Θα ακύρωνε την προοπτική το τραμ να συνέχιζε διά των Λ. Πανεπιστημίου και Πατησίων μέχρι τα Άνω Πατήσια και να έδινε μια νέα πνοή στις υποβαθμισμένες περιοχές γύρω από τον άξονα της Πατησίων. Πράγματι, σύμφωνα με το ισχύον Ρυθμιστικό Σχέδιο, ο σταθμός του Συντάγματος δεν είναι τερματικός. Το τραμ σταμάτησε προσωρινά αναμένοντας την ανάπλαση της Λ. Πανεπιστημίου αλλά θα μπορούσε να προχωρήσει και χωρίς την πλήρη ανάπλαση.

Ωστόσο το τραμ ανοίγει μια πολύ αισιόδοξη προοπτική για την πρωτεύουσα. Αν και σήμερα δεν είναι δημοφιλές επειδή επίσης αφαιρεί χώρο από το αυτοκίνητο, αποδεικνύει στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο για την ανάπλαση των πόλεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών περιβάλλοντος, ώστε να λειτουργούν με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερη δημόσια συγκοινωνία, ποδήλατο και περπάτημα. Το τραµ μπορεί να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος µιας πολύ διαφορετικής Αθήνας, εκείνης που θα στοχεύει να κάνει τις κεντρικές της λεωφόρους φιλικές και υγιείς, µε φαρδιά πεζοδρόµια και µε νέες χρήσεις, µια Αθήνα µε λιγότερη ρύπανση και λιγότερο θόρυβο, μεγαλύτερη ανθρώπινη παρουσία, πιο ασφαλή και με πιο ήπιες και καλά οργανωμένες μετακινήσεις».

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ
Πάντως μέχρι σήμερα βρισκόμαστε σε αναμονή. Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος με τον αγωγό του Ιλισού και την εξαγγελία για την αποκάλυψη του, είμαστε σε μία φάση που δεν έχει γίνει σαφές το τι θα γίνει, με τι κόστος και τι αντίκτυπο θα έχει στο δίκτυο του Τραμ που με μεγάλο κόπο ξαναμπήκε στην πρωτεύουσα πριν από 15 χρόνια. To βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε πολύ καιρό για να ξαναδούμε ένα συρμό Τραμ να φτάνει στο Σύνταγμα και μέχρι τότε θα υπάρχει η αμφιβολία για το αν τελικά θα φτάσει και από που.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα