Connect with us

Μετρό Θεσσαλονίκης

Καραμανλής: «Κολοβό» το Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής

Κολοβό θα ήταν το Μετρό Θεσσαλονίκης, αν λειτουργούσε χωρίς το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Μάλιστα σημείωσε πως πρόκειται ίσως για τον κεντρικότερο σταθμό της πόλης καθώς εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 85.000 επιβάτες ημερησίως.

Μάλιστα όπως είπε η χώρα με την προηγούμενη κατάσταση θα κινδύνευε να φτάσει στο 2025 χωρίς το σταθμό και με την απειλή επιστροφής κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σήμερα, υπάρχει όπως είπε νέο χρονοδιάγραμμα για τον Απρίλιο του 2023.

Επίσης σημείωσε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕ,  για μια ακόμα φορά πως «εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε Μετρό» ενώ υπογράμμισε ότι θα χρειαζόταν να κλείσει η γραμμή για περίπου 18 μήνες αν παραδιδόταν χωρίς το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλη την απάντηση του κ.Καραμανλή:

«Aς επανέλθουμε στον ορθό λόγο και στον ορθολογισμό. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα ζητήματα με ηρεμία ένα-ένα, διότι με πρόσχημα τα αρχαία ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον επικαλείται πάρα πολλούς μύθους.

Πάμε, λοιπόν, να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα ακυρώνοντας έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του κυρίου Τριανταφυλλίδη και θα ζητήσω κι εγώ την ανοχή του χρόνου σας, κύριε Πρόεδρε.

Πρώτον, υποστηρίζετε ότι με τη λύση που προτείνουμε θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση του μετρό. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ συντομότερα. Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το έργο ήταν άγνωστο -μιλάω για τον σταθμό Βενιζέλου- πότε θα τελειώσει.

Σας θυμίζω, κύριε Τριανταφυλλίδη -κι εγώ δεν αναφέρομαι τώρα σε ρεπορτάζ εφημερίδων- ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», αυτόν που εσείς διορίσατε, τον Απρίλιο δήλωσε ότι το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί με τον σταθμό Βενιζέλου ούτε το 2024. Και μπορώ να σας καταθέσω, αν θέλετε, στα Πρακτικά τη δήλωσή του.

Επίσης, κύριε Τριανταφυλλίδη, θα καταθέσω και στα Πρακτικά την επιστολή του αναδόχου, με την οποία προειδοποιεί ότι το χρονοδιάγραμμα έχει τιναχθεί στον αέρα. Ξέρετε γιατί, κύριε Τριανταφυλλίδη; Διότι με ευθύνη της δικής σας Κυβέρνησης στη Διοίκηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δεν εκκρεμούν ούτε μια ούτε δυο μελέτες, εκκρεμούν τριακόσιες δυο μελέτες, τις οποίες δεν έχετε καταθέσει.

Αντιθέτως, εμείς τι λέμε; Εμείς λέμε ότι πρέπει να παραδοθεί το μετρό ολοκληρωμένο και με τον σταθμό Βενιζέλου κι αυτό θα γίνει τον Απρίλιο του 2023.

Δεύτερον, υποστηρίζετε κάτι το οποίο είναι πραγματικά πρωτάκουστο. Ακούστε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να παραδιδόταν, λέει, το μετρό χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου, για να μην καθυστερήσει ολόκληρο το έργο.

Κύριε Τριανταφυλλίδη, χωρίς τον σταθμό «Βενιζέλου» το μετρό είναι κολοβό. Πρόκειται για τον κεντρικότερο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί έξι χιλιάδες επτακόσιους πενήντα επιβάτες την ώρα αιχμής και ογδόντα πέντε χιλιάδες επιβάτες ημερησίως. Η επιβατική του κίνηση δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί στους άλλους σταθμούς.

Επίσης, για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, εάν παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου, θα έπρεπε να κλείσουν ξανά οι σταθμοί του κέντρου από έξι ως πιθανότητα δεκαοκτώ μήνες, δηλαδή σκέτη κοροϊδία.

Τρίτον, μας κατηγορείτε ότι θέτουμε σε κίνδυνο τα αρχαία. Αντιθέτως, η λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης προστατεύει και διασφαλίζει τις αρχαιότητες. Το ΚΑΣ έχει συμφωνήσει δυο φορές με τον αρχικό σχεδιασμό. Η ίδια λύση έχει ακολουθηθεί από εσάς στην Αγία Σοφία.

(…) Μάλιστα, στον σταθμό Βενιζέλου η αντιμετώπιση των αρχαιοτήτων θα είναι ακόμη καλύτερη, μια που ο σχεδιασμός που προτείνουμε τώρα θα αναδείξει τα αρχαία και θα γίνουν αντιληπτά στον κύριο χώρο κατά το 90%-95%.

Τέταρτον, μας εγκαλείτε ότι με τη λύση που δίνουμε πάνε χαμένα όσα χρόνια έχουν γίνει. Αλήθεια, έχετε πάει στον Σταθμό Βενιζέλου, κύριε Τριανταφυλλίδη; Γιατί εγώ πήγα.

Αυτοί που μας καθυστερούν, λοιπόν, ότι δήθεν καθυστερούμε το έργο, είναι αυτοί που το καθυστέρησαν με τις προσφυγές τους το 2017 και απειλούν να κάνουν το ίδιο τώρα. Δεν έχει γίνει στον Σταθμό Βενιζέλου απολύτως τίποτε όσον αφορά την κατασκευή του Σταθμού. Έχετε κάνει την πλάκα. Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Έχει γίνει μόνο η οροφή.

Πέμπτον, κατηγορείτε ότι αυξάνουμε το κόστος του έργου. Όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά αντιθέτως μειώνεται. Μία μετριοπαθής εκτίμηση είναι ότι με τον τρόπο που προτείνατε εσείς τον Σταθμό Βενιζέλου, δηλαδή, με την in situ διαδικασία των αρχαιοτήτων, θα στοίχιζε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ακριβότερο.

Το χειρότερο: Μας λέτε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το έργο. Εσείς καθυστερήσατε το έργο, διότι όταν το έργο δεν το τελειώσουμε μέχρι το 2025, κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε το σύνολο της ευρωπαϊκής συνδρομής τριών προγραμματικών περιόδων. Και για να δείτε τον παραλογισμό αυτών που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε πόσο έχει κοστίσει το έργο; Το κόστος των αρχαιολογικών ανασκαφών μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη; Έχει κοστίσει 135 εκατομμύρια ευρώ. Το Μουσείο της Ακρόπολης στοίχισε λιγότερα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το αστείο, λοιπόν, είναι ότι οι μελέτες που έχουν παρουσιαστεί –αυτές οι κολοβές και ελλιπέστατες μελέτες- δεν φέρνουν ούτε καν τη σφραγίδα του Αττικό Μετρό. Η Αττικό Μετρό αποφάσισε το 2017 η ανάθεση των μελετών να γίνει τον Μάρτιο του 2019. Από αυτό και μόνο βγάζει κάποιος τα συμπεράσματά του ότι αυτά που λέτε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τώρα, όσον αφορά τις κατηγορίες που εκτοξεύετε και έχουν να κάνουν με την αύξηση του κόστους, η δική σας Κυβέρνηση έδωσε 200 εκατομμύρια στον ανάδοχο μετά από τις διαιτησίες, κύριε Τριανταφυλλίδη. Το Μετρό έχει κοστίσει αυτή τη στιγμή πάνω από 1 δισεκατομμύριο και ακόμη δεν έχει τελειώσει.

(…) Το να λέτε ότι θα ήταν έτοιμο το Μετρό το 2020, είναι από τα μεγαλύτερα πολιτικά ψεύδη που έχουν ακουστεί. Επομένως, το πρόβλημά σας είναι ότι πρέπει να συγκρουστείτε με την πραγματικότητα. Εμείς, κύριε Τριανταφυλλίδη, δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες. Εμείς θα εγκαινιάσουμε Μετρό. Αυτά που κάνατε εσείς, θα τα ζήλευαν και οι προπαγανδιστές των πιο ολοκληρωματικών καθεστώτων και αυτό αποδεικνύει ποια είναι η πολιτική σας κουλτούρα και ποιος πραγματικά κοροϊδεύει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα τελευταία πέντε χρόνια».

image_pdfimage_print

Μετρό Θεσσαλονίκης

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε για τις πρόδρομες εργασίες στα δυτικά του Μετρό Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργοταξιακός Γερανός

Μετά από δύο παρατάσεις, με επιτυχία τελικά πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός που αφορά τις πρόδρομες εργασίες για την μεγάλη επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά προάστια. Μέσα από τη διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε με ποσοστό 27,03%. Δεύτερη ήρθε η ΑΚΤΩΡ με 22,03% και τρίτη η Κ/Ξ Μυτιληναίος-Ξανθάκης με 9,31%. Σημαντικό στοιχείο του διαγωνισμού ήταν οι μετά από καιρό «λογικές» εκπτώσεις που προσφέρθηκαν.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των διερευνητικών εργασιών των δικτύων κοινής ωφελείας, των εργασιών κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών, στους χώρους του έργου της βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και στον χώρο επέκτασης του αμαξοστασίου Πυλαίας.

Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου μετά από δύο παρατάσεις. Η αρχική ημερομηνία ήταν στις 29 Ιουλίου η οποία μεταφέρθηκε στις 29 Αυγούστου για να καταλήξουμε στον Οκτώβριο.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 18,6εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 15εκατ.ευρώ). Η διάρκεια του εκτιμάται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με πρόχειρους υπολογισμούς αν το έργο ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις) στα μέσα του 2022.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Φορέας Υλοποίησης του είναι η Αττικό Μετρό. Είναι η πρώτη σημαντική δημοπράτηση με σκοπό την επέκταση του δικτύου από το 2012 όταν δημοπρατήθηκε η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά.

ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει τη βορειοδυτική επέκτασή του. Η επέκταση αυτή έχει κυκλική χάραξη, που ξεκινά από τον τερματικό σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και καταλήγει στον σταθμό «Δημοκρατία».

Πρόκειται για μία κυκλική επέκταση με μήκος περίπου 11 χλμ. και εξυπηρετεί τους δήμους «Αμπελοκήπων – Μενεμένης», «Κορδελιού – Ευόσμου», «Παύλου Μελά» και «Νεάπολης – Συκεών». H επέκταση περιλαμβάνει 9 νέους υπόγειους σταθμούς με τα ίδια χαρακτηριστικά της βασικής γραμμής, δηλαδή με μήκος περίπου 60 μέτρων και κεντρική αποβάθρα. Οι σταθμοί που προβλέπονται μετά τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι οι: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΝΕΑΠΟΛΗ και θα επιστρέφει στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αίτηση για παράταση μέχρι το 2025 η κοινοπραξία «αν δεν βρεθεί λύση»

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγα Μετρό με ράγες

Είδηση-έκπληξη για αίτηση παράτασης μέχρι τον Μάρτιο του 2025 από την κοινοπραξία καταασκευής (AIASA) προκύπτει για το «αιώνιο έργο» κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκάλυψε ο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, ο ανάδοχος έχει υποβάλλει αίτημα στην Αττικό Μετρό για παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι τον Μάρτιο του 2025, εφόσον συνεχίσει η εκτέλεση του έργου με τους σημερινούς ρυθμούς και με τη λύση η οποία σήμερα είναι εν ισχύει, δηλαδή με παραμονή των αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα ζητά παράταση κατά 1.567 (!!) ημερολογιακές ημέρες, μέχρι την 14η Μαρτίου 2025.

Από την πλευρά του ο κ.Ταχιαός διαβεβαίωσε πως η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μετρό στο σύνολο της βασικής γραμμής και με το σταθμό Βενιζέλου να λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Σημείωσε μάλιστα πως «κακώς ενοχοποιείται η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου μιας και με την απόσπαση και επανοτοποθέτηση των ευρημάτων δεν διακινδυνεύει η ακεραιότητά τους περισσότερο από ότι θα διακινδύνευε με την διαδικασία την in situ παραμονής τους. Ο τυχόν κίνδυνος από την απόσπαση των ευρημάτων από τον σταθμό Βενιζέλου, θα ήταν στην χειρότερη περίπτωση ισοδύναμος με την in situ παραμονή», τόνισε.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

Από την πλευρά της η κοινοπραξία σύμφωνα με δημοσιεύματα μιλά για εφικτότητα της λειτουργίας τον Απρίλιο του 2023 κάτω από προϋποθέσεις. Όπως υποστηρίζει μάλιστα, ενώ έλυσε έστω με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση τα ζητήματα στο σταθμό Αγίας Σοφίας δεν έδωσε ουσιαστικά λύση στο ζήτημα του σταθμού Βενιζέλου.

Μάλιστα ενώ σημειώνει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το μετρό ξεκόλλησε και επί τουλάχιστον τρία χρόνια προχώρησε ταχύτατα και αποδοτικότατα, σε κάθε περίπτωση το Μετρό Θεσσαλονίκης ακόμα και χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου θα ήταν έτοιμο τον Απρίλιο του 2022 κι όχι νωρίτερα.

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, είχε σημειώσει από το βημα της βουλής πως «αν δεν πάμε στη λύση της απόσπασης κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες και τότε η χώρα θα κινδυνεύει να υποχρεωθεί με επιστροφή της χρηματοδότησης» τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει και μετρό και αρχαία». Ουσιαστικά μετά το αίτημα της κοινοπραξίας, ο υπουργός δικαιώνεται και μάλιστα δημιουργείται το έδαφος για την εύρεση μίας βιώσιμης λύσης που θα λύσει τον μεγαλύτερο γόρδιο δεσμό που έχει ζήσει ποτέ η Θεσσαλονίκη στο πεδίο των δημόσιων έργων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com,  σήμερα θα γίνει ενημέρωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, γύρω απο τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πρίν από λίγες ημέρες ο o Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ σε ανάρτηση του στο twitter υποστήριξε πως «η απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου είναι παράνομη, εφόσον υπάρχει τεχνική λύση για την παραμονή τους στη θέση τους (…) καλό 2025 και αν, η λειτουργία του μετρό αν αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Μετρό Θεσσαλονίκης

Καραμανλής: Δοκιμασμένη η λύση που προτείνουμε για το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής

Την απόφαση της κυβέρνησης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, επανέλαβε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενώ μίλησε και για τον ΟΑΣΘ και τις κινήσεις που γίνονται ενώ αποκάλυψε ότι απο του χρόνου οι διαγωνισμοί για τις αστικές συγκοινωνίες απελευθερώνονται Πανερυωπαϊκά.

Ο υπουργός Μεταφορών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη, για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, τόνισε πως για τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου, η μοναδική εφικτή λύση είναι η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης. Όπως είπε έχει ήδη δοκιμασθεί με επιτυχία στο σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό Αθηνών.

Τόνισε πως ο σταθμός Βενιζέλου είναι ο κεντρικός σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, οπότε αποκλείεται οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης του και σημείωσε πως τεχνικά η απόσπαση μπορεί να υλοποιηθεί με μόνο εμπόδιο την πλάκα οροφής, που έχει κατασκευαστεί κατά το 1/3. «Δεν έχει γίνει τίποτα άλλο εκεί» τόνισε και επανέλαβε πως δεν υπάρχουν ούτε μελέτες ούτε σχέδιο για την κατασκευή του σταθμού με τα αρχαία επιτόπου, δηλαδή “in situ”.

Αμφισβήτησε επίσης και τις αντιδράσεις των πολιτών και των φορέων, λέγοντας πως όλοι σχεδόν οι φορείς της πόλης τάσσονται υπέρ της απόσπασης. «Δεν υπάρχει κανένας διχασμός στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΤΕΕ και άλλοι φορείς έχουν ταχθεί με την λύση της απόσπασης που είναι η πιο γρήγορη. Αν δεν πάμε στη λύση της απόσπασης κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες και τότε η χώρα θα κινδυνεύει να υποχρεωθεί με επιστροφή της χρηματοδότησης» επισήμανε και σημείωσε πως «η κυβέρνηση θέλει και μετρό και αρχαία».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ διευκρίνισε το θέμα του καθεστώτος του ΟΑΣΘ θα εξαρτηθεί από την οριστική απόφαση της Κομισιόν, η οποία όμως το 2017 είχε δώσει το πράσινο φως για την κρατικοποίηση. Ωστόσο όπως εξήγησε, το υπάρχον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα αναγνωρίζει ως δημόσιο φορέα μόνο τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει πως αν η Κομισιόν γνωμοδοτήσει υπέρ της ιδιωτικοποίησης, η παραχώρηση του ΟΑΣΘ σε ιδιώτες είναι μία πιθανή επιλογή της κυβέρνησης.

«Μετά το 2019 απελευθερώνονται όλοι οι διαγωνισμοί για τις αστικές συγκοινωνίες στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε πως οι αστικές συγκοινωνίες στην Ε.Ε. είναι μεικτές ή και ιδιωτικές ή εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση. Σχολίασε επίσης ότι σήμερα το χιλιομετρικό κόστος του ΟΑΣΘ είναι 4 ευρώ ενώ των ΚΤΕΛ μόλις 1,4 ευρώ.

Επί του θέματος μάλιστα είπε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση των περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξευρεθούν λεωφορεία για τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ θα συνεχισθεί καθώς η διαδικασία για την αγορά νέων λεωφορείων, μέσω νέου διαγωνισμού θα πάρει τουλάχιστον 18 μήνες και η πόλη δεν μπορεί να μείνει χωρίς λεωφορεία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα