Newsroom

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο η τιμή μετά τη μείωση του ΦΠΑ να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή “Σκάει Είδηση” με την κ. Εύα Αντωνοπούλου και τον κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ειδικότερα ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλει να δώσει κίνητρα στους πολίτες ώστε να πάρουν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Επισήμανε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, από 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτήριου πάει συγκεκριμένα στο 1,28 ευρώ.

“Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20” είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

“Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες”. Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

“Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού. Υπενθύμισε ότι, όπως έχει πει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική και απαραίτητη διότι έτσι προστατεύονται όλοι ακόμη και όταν είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων. Αναφερόμενος ευθέως σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μη τήρηση των αποστάσεων σε αστικά λεωφορεία τις ημέρες του καύσωνα, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα αλλά τόνισε ότι έγιναν παρεμβάσεις και ενισχύθηκαν τα δρομολόγια.

“Δεν σας κρύβω ότι δεν έχουμε μεγάλη δυνατότητα, γιατί παραλάβαμε 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουμε πάει στα 1100. Με το στόλο που έχουμε και με τις τεχνικές δυνατότητες που έχουμε προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε οι χρονοαποστάσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, αλλά να επαναλάβουμε ότι όπως έχει πει ο κ.Τσιόδρας και όλοι οι ειδικοί, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη, διότι προστατεύει ακόμη και όταν δεν έχουμε αποστάσεις”.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε τα θετικά σχόλια των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα κερδίζει και το στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας και υπογράμμισε τις παρεμβάσεις ύψους 24 δισ ευρώ σε τρεις πυλώνες.

“Εμείς δε θα εγκαινιάσουμε μακέτες”

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του νωρίτερα σήμερα το πρωί στον υπό κατασκευή σταθμό στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος μαζί με τους σταθμούς στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, θα δοθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουλίου. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε μάλιστα ότι: “Επιλύσαμε και ένα τεράστιο πρόβλημα, που αν θέλετε αποδεικνύει και τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους: Κινδυνεύαμε να έχουμε τρεις σταθμούς να λειτουργούν, να είναι έτοιμοι κατασκευαστικά, και να μην είναι συμβατό το ηλεκτρονικό εισιτήριο” και ξεκαθάρισε: “Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μακέτες, όπως εγκαινίασαν κάποιοι άλλοι.”

“Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean”

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κρατικοποίησης της Aegean, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια, ενώ με το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται και άλλα μέτρα.

«Να υπάρξει κοινή απόφαση της ΕΕ για θερμομετρήσεις»

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι από 1η Ιουλίου ανοίγουν σταδιακά οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς, ενώ πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία όλες οι πτήσεις εξωτερικού θα προσγειώνονται στο Ελ. Βενιζέλος, αλλά θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία. Ανέφερε επίσης ότι στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και ότι στο τραπέζι είναι μία πρόταση που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να βρεθεί κοινός τόπος και σωστός τρόπος θερμομέτρησης στα αεροδρόμια, διότι αυτό προσφέρει ψυχολογική κυρίως ασφάλεια.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV