Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραγιάννης: 4 μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα “τρέχουν” με αυξημένη ταχύτητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γραμμή 4 του Μετρό-Πηγή: ΥΠΟΜΕ
Η Γραμμή 4 του Μετρό-Πηγή: ΥΠΟΜΕ

Με αυξημένες ταχύτητες «τρέχουν», πλέον, τέσσερα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα που θα αλλάξουν τις υποδομές της χώρας και τον τρόπο μετακίνησης των πολιτών, δίνοντας παράλληλα τεράστια ώθηση στην τοπική και εθνική οικονομία.

Τα 4 μεγάλα έργα

Τα τέσσερα μεγάλα project που αναφέρθηκε ότι είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι:

– Η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας,

– Η ολοκλήρωση του Ε65 από τη Λαμία προς την Εγνατία οδό και τη Δυτική Μακεδονία,

– Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης και

– Το Flyοver, ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης τα έργα αυτά, μαζί με το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα σημαντικά που είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές, τα έχει ανάγκη η χώρα μας, πρέπει να προχωρήσουν και εκτός από το θετικό πρόσημο στην οικονομία, έχουν και κοινωνικό αντίκτυπο, δηλαδή νέες θέσεις εργασίας και ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Μιλώντας, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί τύποι» με τους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο, ο κ. Καραγιάννης αφού τόνισε ότι οι χρηματοδοτήσεις έχουν εξασφαλιστεί, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από ΣΔΙΤ είτε από το ΕΣΠΑ, το portfolio των έργων είναι μεγάλο.

Γραμμή 4 Μετρό: Σε 17 λεπτά Άλσος Βεΐκου – Γουδή!

Ερωτηθείς για τη Γραμμή 4 του Μετρό ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ανάγκη η Αθήνα και ιδιαίτερα οι πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου, αφού θα ενώνει το Άλσος Βεΐκου με το Γουδή.

«Και όχι μόνο αυτό», είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, «θα μειώσει τους χρόνους μετακίνησης, αφού η συγκεκριμένη διαδρομή θα γίνεται σε μόλις 17’, ενώ από Γουδή στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα χρειάζονται μόλις 12 λεπτά!

5.000 – 10.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή της Γραμμής 4

«Θα αλλάξει τις μετακινήσεις μας, θα αναβαθμίσει τις περιουσίες των πολιτών και θα δώσει από 5.000 έως 10.000 νέες θέσεις εργασίας», είπε.

Ερωτηθείς για τον σταθμό στα Εξάρχεια, ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι όπως έχει σημειώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής «δεν υπάρχουν άβατα», δεν υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θα μείνουν στο ημίφως, και ο σταθμός στην πλατεία θα γίνει.

Σχολιάζοντας, την αντιδικία που υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών είπε: «Η αντιδικία αυτή υπάρχει, γιατί αντιλαμβάνομαι μια αμηχανία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει ότι έργα κολλημένα, τα οποία και οι ίδιοι επί τα 4,5 – 5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση δεν κατάφεραν να τα προχωρήσουν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Υπουργό Υποδομών τον Κώστα Καραμανλή, τα προχωράει».

Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι όταν «ήρθαμε στην κυβέρνηση το 2019, βρήκαμε όλα τα έργα κολλημένα, χωρίς προοπτική. Για τη γραμμή 4, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο υπήρχε απογοήτευση. Όλοι μας λέγανε ότι πρέπει να το ακυρώσουμε! Εμείς, αντίθετα δουλέψαμε πάρα πολύ συστηματικά, λύσαμε νομικά ζητήματα και πλέον έχουμε ανάδοχο και θα έχουμε σύντομα εργοτάξια».

Ειδικά για τα Εξάρχεια, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε ότι ο σχεδιασμός αυτός υπήρχε από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2017. «Δεν άλλαξε ο σχεδιασμός. Οι σταθμοί θα γίνουν εκεί που έχουν οριοθετηθεί και θα προχωρήσουν. Δεν υπάρχει λόγος να δούμε πάλι περιοχές που αντιδρούσαν για το Μετρό – όπως η Αγία Παρασκευή – και τώρα το έχουν μετανιώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Καραγιάννη η Γραμμή 4 θα ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια. Θα έχει μήκος 13χλμ. Και 15 σταθμούς, ενώ οι πρόδρομες εργασίες ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες και τα μηχανήματα διάνοιξης θα πιάσουν δουλειά σε λίγους μήνες.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «είναι σε εξέλιξη ένα συνολικό σχέδιο για την Αττική που μαζί με τις επεκτάσεις της Αττικής οδού, τη λεωφόρο Κύμης, τη Γραμμή 4, την επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, που θα ολοκληρωθεί το 2022, θα αλλάξει πλήρως τις μετακινήσεις στην Αθήνα».

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα