Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Καρδίτσα: ξεκινά η κατασκευή του άξονα Βλάσι-Ι.Μ.Σπηλιάς

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σημαντικό οδικό έργο για τη ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας, άρχισε να κατασκευάζεται με την εγκατάσταση του αναδόχου.

Πρόκειται για το έργο «οδός Βλάσι-Ιερά μονή Σπηλιάς (τμήμα γέφυρα Ραγάζια μέχρι διασταύρωση προς Ι.Μ. Σπηλιάς» προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας και συναντήθηκε με τον ανάδοχο, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα και συγχρόνως να απορροφηθούν με ταχείς ρυθμούς, τα προς διάθεση κονδύλια.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ Τσιάκος δήλωσε πως το οδικό έργο, ΒλάσιΙερά Μονή Σπηλιάς, έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής της Αργιθέας, αφού με την ολοκλήρωση του αναμένεται να τονώσει σημαντικά τον θρησκευτικό αλλά και τον περιηγητικό τουρισμό, που αναπτύσσεται στην περιοχή. Επίσης τόνισε πως στόχος της αιρετής Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, είναι το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα λειτουργήσουν προσθετικά στον τομέα της ανάπτυξης και ταυτόχρονα θα συμβάλουν καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, η οποία έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Ορισμένα τεχνικά στοιχεία του έργου: Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση επαρχιακής οδού αριθμ. 9, «ΚαρδίτσαΑυχένας Βουτσικάκι – Γέφ. Κοράκου προς ¶ρτα από τη θέση Σταυρός (20ον χλμ.) επαρχ. Οδού 2 δια Μεσενικόλα, Μορφοβουνίου, Κρυονερίου, Μπεζούλας, Φυλακτής, περιφέρειας Πετρίλου, Λεοντίτου και Στεφανιάδος» και ειδικότερα το τμήμα από την παλιά μονότοξη γέφυρα στη θέση «Ραγάζια» μέχρι τη διασταύρωση με την οδό προς Ι.Μ.Σπηλιάς. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου «Βλάσι – Ιερά Μονή Σπηλιάς», το έργο ορίζεται από τη ΧΘ 9+800 μέχρι τη ΧΘ 12+784, με μήκος 3 km περίπου.

 


View Larger Map

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέο οδικό έργο στο Ρέθυμνο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σήμανση οδικών έργων

Χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χρηματοδότηση αφορά έναν νέο δρόμο, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ενώνει το οικισμό Σακτούρια με την περιοχή Πρασονήσι, με τουριστικό ενδιαφέρον και μειώνει την απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, με το έργο θα αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο και ο σπάνιος φυσικός πλούτος της περιοχής. «Κύριο μέλημα μας είναι η ενοποίηση των παραλιών, η βελτίωση της προσβασιμότητας και φυσικά η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες. Έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να ενώσουμε τις παραλίες μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που έχουν να κάνουν με το ανάγλυφο της περιοχής και το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε οδικά έργα του Δήμου Χερσονήσου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδοστρωτήρας σε οδικό έργο

Στα σημεία των  παρεμβάσεων που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Επί τόπου βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αναστασάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ποταμιών Γεράσιμος Κόμης, Αβδού Παναγιώτης Κασαπάκης, Γωνιών Γιώργος Καλογεράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Φαζάκης, η προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Χερσονήσου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το σύνολο των αναπτυξιακών έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται στο Δήμο με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα