Connect with us

Τρένο

Κανονικά θα κινηθούν Τρίτη και Τετάρτη, τρένα και Προαστιακός

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο τραίνο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κανονικά θα κινηθούν τελικά και αύριο Τρίτη αλλά και μεθαύριο Τετάρτη τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος μιας και η απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΣ κρίθηκε παράνομη ύστερα από προσφυγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατόπιν τούτου η ΠΟΣ ανέστειλε τις συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση της σιδηροδρομικής εταιρείας αναφέρεται πως στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα εκτελεστούν κανονικά, όλα τα δρομολόγια των τραίνων, συμπεριλαμβανομένων του Προαστιακού και των τουριστικών διαδρομών.

Τα εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν είτε στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είτε ηλεκτρονικά στο www.tickets.trainose.gr

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Με ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει πως: “Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που προσέφυγαν οι Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έκρινε τις απεργίες παράνομες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των στάσεων εργασίας και της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρυχθεί για την ΤΡΙΤΗ 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 αντίστοιχα, του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για Σ.Σ.Ε. και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο για υπογραφή Σ.Σ.Ε. όσο και για όποια Νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα”.

image_pdfimage_print

Οδικές - Logistics

Υπ.Υποδομών-Μεταφορών: Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΤΕΛ

Την παροχή εκπτώσεων σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ζήτησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, από τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππο Τσαλίδη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, κ. Σοφοκλή Φάτσιο.

Άμεσα δόθηκαν οδηγίες για έκπτωση 50% στα εισιτήρια των τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσαλίδη και τον κ. Φάτσιο για την άμεση ανταπόκριση τους.

Σημειωτέον ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΠΕΠΕ: Ο εκτροχιασμός στη γραμμή προς Αίγιο, φανερώνει διαχρονικά προβλήματα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προαστιακός Πάτρας

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει τα παρακάτω: “Σχετικά με το σημερινό εκτροχιασμό συρμού του Προαστιακού Αθήνας στην νέα γραμμή προς Αίγιο και στο πρόσφατα παραδοθέν κομμάτι της υποδομής, φανέρωσε τα διαχρονικά προβλήματα της σιδηροδρομικής επιδομής αναφορικά με την μη λειτουργία φωτοσημάτων τηλεδιοίκησης και φυσικά του Etcs, παρότι αυτά έχουν πληρωθεί εδώ και δεκαετίες αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ!

Η έγκαιρη αντίδραση του μηχανοδηγού απεσώβησε τα χειρότερα ενώ δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου επί της αμαξοστοιχίας.
Το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης  των έργων και να συμβαλεί προσθετικά στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που καθημερινά ταλαιπωρούν  το επιβατικό κοινό (Περιστατικά τελευταίων ημερών σε Τχ1=ΤΧ5 στην Βόρεια Ελλάδα).
Ελπίζουμε ότι το διαχρονικό μας αίτημα θα βρεθεί σύντομα σε πορεία υλοποίησης καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας”.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από Φθινόπωρο αλλαγές ή αναπροσαρμογές δρομολογίων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Λογότυπο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ferrovie

Από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως μεταφορικά μέσα, ο σιδηρόδρομος έχει γνωρίσει σπουδαία εξέλιξη από την εμφάνισή του έως τη σύγχρονη εποχή. Από την τροχιά του όμως, έλειπε η Αιγιάλεια τα τελευταία 11 χρόνια, λόγω της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα και οι αναβολές διαδέχονταν η μία την άλλη όσον αφορά τη λειτουργία του.

Επιτέλους, στις 22 Ιουνίου το πρώτο τρένο της νέας εποχής έφτασε στο Αίγιο, εγκαινιάζοντας μια ακόμα εναλλακτική στην ασφαλή και άνετη συγκοινωνία. Τα προβλήματα υπάρχουν, το κοινό ζητά αλλαγές δρομολογίων και άλλες βελτιώσεις, όμως το πρώτο διάστημα λειτουργίας τα στοιχεία είναι αρκετά ελπιδοφόρα για τη συνέχεια.

Στο filodimos.gr μίλησε ο υπεύθυνος του Τμήματος Επιβατικής Κίνησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δηλαδή του εμπορικού τμήματος του ΟΣΕ) κ. Θεόδωρος Τόλιας:

-Πώς βλέπετε τα πράγματα ένα μήνα και κάτι μετά την επαναλειτουργία της γραμμής Κιάτο-Αίγιο;

ΑΠ: Ένα μήνα μετά την έναρξη των δρομολογίων θεωρώ ότι με βάση όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, είμαστε ικανοποιημένοι. Ξεκινήσαμε πολύ υποτονικά αλλά κάθε εβδομάδα κερδίζουμε και ένα μικρό ποσοστό στην εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι για 11 χρόνια είχε ξεχαστεί το σιδηροδρομικό ταξίδι στην βόρεια Πελοπόννησο και θα χρειαστεί ακόμα καιρός μέχρι να ξαναμπεί στη ταξιδιωτική προτίμηση του κοινού. Και μην ξεχνάμε ότι η γραμμή ξεκίνησε εν μέσω του κορωνοϊού και ύστερα από ένα τρίμηνο lockdown. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και είχαμε λειτουργήσει τη γραμμή από την άνοιξη, θα μιλάγαμε τώρα με πολύ διαφορετικά στατιστικά κίνησης.

-Ποιος είναι ο ρόλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα προβλήματα των προσβάσεων στους σταθμούς;

ΑΠ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι ο operator της γραμμής. Εμείς προσλαμβάνουμε το προσωπικό και εκτελούμε τα δρομολόγια κατόπιν αίτησης στον ΟΣΕ. Δεν έχουμε την ευθύνη όσον αφορά τους σταθμούς, τη γραμμή και γενικά τις εγκαταστάσεις και την υποδομή. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και για την πρόσβαση στο σταθμό του Αιγίου και την έλλειψη οδικής σήμανσης προς αυτόν. Να φανταστείτε ότι είχαμε παράπονα από επιβάτες που έχασαν το τρένο για λίγα λεπτά ψάχνοντας το σταθμό. Επίσης και οι οδηγοί των λεωφορείων της εταιρείας μας, δικαιολογημένα μας εκφράζουν παράπονα για τα προβλήματα που συναντούν όταν φθάνουν στο Αίγιο. Πιέζουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα έργα.

Αυξημένη η κίνηση από Κιάτο προς Αίγιο σε σχέση με τη Πάτρα – Η αναγκαστική μετεπιβίβαση στο Κιάτο

Ειδικά στα δρομολόγια Κιάτο – Αίγιο από την Παρασκευή το μεσημέρι και μέχρι το Σάββατο το τελευταίο, ο κ. Τόλιας τονίζει πως υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση σε 2 συγκεκριμένα δρομολόγια έχει υπάρξει και 100% πληρότητα, αναφορικά με όλη τη διαδρομή και όχι μόνο στο πόσοι φτάνουν στον τερματικό σταθμό του Αιγίου.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής;

ΑΠ: Είναι πιο εύκολο για τον επιβάτη που έρχεται από την Αθήνα να ταξιδέψει μαζί μας καθώς ουσιαστικά αλλάζει μόνο ένα τρένο και στην ίδια αποβάθρα. Αντίθετα ο επιβάτης από τη Πάτρα αναγκάζεται να αλλάξει 2 τρένα και 1 λεωφορείο για τον τελικό του προορισμό και για αυτό προτιμάει άλλα ΜΜΜ.
Βέβαια η ΤΡΕΝΟΣΕ προσφέρει στον επιβάτη ένα μεγάλο πλεονέκτημα, να επιλέξει πιο οικονομικά να κατέβει σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς της Αθήνας, σε σχέση με το λεωφορείο. Όσον αφορά στη μετεπιβίβαση στο Κιάτο, όταν σχεδιάζονταν τα δρομολόγια υπήρχαν οι σκέψεις να μην βάλουμε το επιβατικό κοινό σε αυτή τη ταλαιπωρία. Αλλά οι ταχύτητες των ντιζελοκίνητων τρένων είναι πολύ μικρότερες από των ηλεκτρικών και σίγουρα θα ερχόταν η στιγμή που θα κόλλαγαν το ένα πίσω από το άλλο. Ειδικά μέσα στο δίκτυο της πρωτεύουσας. Για την ηλεκτρικίνηση, το κοινό θα πρέπει να κάνει υπομονή έως το 2023, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί για το τμήμα Κιάτο-Αίγιο.

-Τα σχέδιά σας για το μέλλον της γραμμής και των δρομολογίων;

ΑΠ: Παρακολουθούμε καθημερινά τα δρομολόγια και τα ¨θέλω¨ των επιβατών, κάνουμε συζητήσεις και αν τελικά θα προχωρήσουμε σε πρόσθεση ή αναπροσαρμογή τους, θα το εξετάσουμε από το προσεχές φθινόπωρο.

Πηγή: filodimos.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα