Connect with us

Αεροδρόμια

Καμπάνια της Lufthansa για τα ταξίδια που αλλάζουν ζωές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Αεροσκάφος της Lufthansa

Τα ταξίδια μπορούν να αλλάξουν μια ζωή: Αυτή ακριβώς η δύναμη που κρύβουν τα μέρη που μπορεί να επισκεφτούμε στη ζωή μας βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας #LifeChangingPlaces.

Η καμπάνια, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, θέλει να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν μέρη που θα μεταμορφώσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν περιεχόμενο που προσφέρει έμπνευση, ακριβώς όπως και η φιλοσοφία της Lufthansa “Say yes to the world”, και θα προωθήσει μια σειρά από βίντεο με ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τη ζωή τους μετά από τα ταξίδια τους σε Νέα Υόρκη, Μεξικό, Λοφότεν, Γαλλία και Κέιπ Τάουν.

Στην Ελλάδα, η καμπάνια προωθεί μέσω social media βίντεο από τρεις μοναδικές ιστορίες, αυτή του Chris Brukard, διάσημου φωτογράφου που επισκέπτεται τα νησιά Λοφότεν στη Νορβηγία, ένα μέρος στο οποίο αναζήτησε νέες περιπέτειες και ανακάλυψε για πρώτη φορά το πάθος του για την φωτογραφία τοπίων στη φύση, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή του.

Ακολουθεί η Thomasina Miers, ιδρύτρια της αλυσίδας εστιατορίων Wahaca στη Βρετανία και αρθρογράφος στον Guardian, η οποία, μετά από ένα ταξίδι στο Μεξικό, γοητεύτηκε από το φαγητό της χώρας.

Γυρίζοντας στη Βρετανία ανακάλυψε με έκπληξη ότι η κουζίνα αυτή απουσιάζε εντελώς από την γαστρονιμική σκηνή της χώρας, συνεπώς αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως σεφ και να ξεκινήσει το δικό της μεξικάνικο εστιατόριο.

Τελευταία είναι η ιστορία του Somnath Halder, του οποίου η ζωή ως Υπεύθυνου Πληροφορικής άλλαξε τελείως μετά από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησε ένα μουσικό workshop από τον θρύλο της τζαζ Barry Harris.

Το ταξίδι αυτό μεταμόρφωσε πραγματικά τη ζωή του, ωθώντας τον να αφήσει τη δουλειά του και να ακολουθήσει το νέο του πάθος και να γίνει δάσκαλος μουσικής στην Ινδία.

Παράλληλα, η Lufthansa τρέχει και συνεργασίες σε γνωστούς influencers, όπως η Χριστίνα Μπόμπα και τους travel bloggers Μαρία Κόφου, από το Travel Stories From My World και Γιώργο Τσαγκαράκη και Βασιλική Παπακωνσταντή, από το Yaba Taravellers, οι οποίοι διηγούνται τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για το πως άφησαν πίσω τις εταιρικές τους καριέρες για να επιλέξουν μια τελείως διαφορετική πορεία κι άλλαξαν για πάντα τη ζωή τους.

“Ένας συναρπαστικός προορισμός, μια συγκινητική ιστορία. Με την καμπάνια #LifeChangingPlaces αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά την αξία των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο. Αυτό το συναρπαστικό περιεχόμενο βρίσκεται πλέον σε περισσότερα κανάλια από ποτέ και μπορεί να επηρεάσει ακόμη περισσότερο κόσμο να ταξιδέψει,” σχολίασε η Benita Struve, Head of Marketing Communication & Campaigns

Η καμπάνια μπαίνει πλέον στην τρίτη της φάση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την συγκινητική ιστορία μιας αεροσυνοδού της Lufthansa, της οποίας η κοινωνική συνεισφορά, σε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Αιθιοπία που στηρίζει μητέρες και τα παιδιά τους που έχουν πέσει θύματα βίας της άλλαξε τη ζωή.

Η καμπάνια πρόκειται να τρέξει επίσης ενέργειες και στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης, όπου θα τοποθετηθούν διαδραστικές πλατφόρμες για τη συλλογή δωρεών από τους ταξιδιώτες, για τη στήριξη των δράσεων του φιλανθρωπικού οργανισμού της Lufthansa.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ιστορίες και για την καμπάνια #LifeChangingPlaces μπορείτε να βρείτε στο lufthansa.com/places.

image_print

Αεροδρόμια

Αναστολή πτήσεων από και προς Ολλανδία και Γερμανία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα. ειδήσες

Με την 5η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά την Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια

SkyServ: Αναστέλλει τις εργασίες στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πύργος ελέγχου Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

H εταιρεία Skyserv ανακοινώνει ότι προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τον κλάδο των αερομεταφορών στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του τονίζοντας ότι την εποχή αυτή η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ξεπερνά το 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Skyserv

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τον κλάδο των αερομεταφορών στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από τη μείωση της κίνησης στα αεροδρόμια είναι τεράστιο και απειλεί τη βιωσιμότητα ολόκληρου του κλάδου. Είναι ενδεικτικό ότι την εποχή αυτή η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ξεπερνά το 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες.

Η Skyserv – όπως και οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως – είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε κινήσεις που θα συμβάλλουν στο να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο και να μπορέσουν να διασφαλιστούν σε βάθος χρόνου οι θέσεις εργασίας της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.

Για όσο διαρκεί η αναστολή, η εταιρεία θα καλύπτει βασικές λειτουργίες, όπως η συντήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (cargo), η εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών και η κάλυψη έκτακτων αναγκών, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία του 10% του προσωπικού της.

Θεωρούμε ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό ότι ο κλάδος της επίγειας εξυπηρέτησης έχει υπαχθεί στους τομείς εκείνους που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα καλυφθούν από τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κρίση αυτή δεν θα κρατήσει πολύ, ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάνοντας τώρα αυτά που πρέπει αυξάνουμε τις πιθανότητες η επόμενη μέρα να μας βρει όλους στα καθήκοντά μας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια

Οι αερομεταφορές στην Ευρώπη συνθλίβονται από τον covid-19, στο -88% η πτώση τον Μάρτιο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

διάδρομος προσαπογείωσης

Σε μία απίστευτη μέχρι και δύο μήνες πριν, κατρακύλα είναι οι αερομεταφορές στην Ευρώπη λόγω του covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ACI Europe (Airports Council International-Europe). Η πτώση που καταγράφεται στην επιβατική κίνηση στις 22 Μαρτίου (Κυριακή), είναι -88% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που αφορά την Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, την 1η Φεβρουαρίου καταγραφεται μία ασθενική πτώση 1%. Όσο προχωρούν οι μέρες και αρχίζουν να καταγράφονται κρούσματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η πτώση είναι συνεχόμενη. Φτάνει το -22% στις 2 Μαρτίου και στις 12 του μήνα, ημέρα που οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις πτήσεις στην Ζώνη Σένγκεν φτάνει το -48%. Μόλις 4 ημέρες μετά η πτώση φτάνει το -62% και έξι ημέρες αργότερα, στις 22 Μαρτίου η πτώση αγγίζει το -88%.

Αερομεταφορες πτώση

Το διάγραμμα παράλληλα δείχνει την γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη. Στις 24 Φεβρουαρίου ημέρα που ξεκίνησε να παρουσιάζει η έρευνα της ACI, έχουμε 278, στις 2 Μαρτίου 2.743, στις 9 Μαρτίου φτάνουν 15.031, στις 15 Μαρτίου 65.927 και στις 22 Μαρτίου 171.656.

Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 η πτώση φτάνει το -38% που ισούται με -57,6 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με πέρυσι. Στην ίδια έρευνα, δίνονται στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο (-82% στις 22.3), τη Γερμανία (-88% στις 22.3), τη Γαλλία (-86% στις 22.3) κ.α.

Ιταλία πτωση επιβατικής κίνησης

ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες εταιρείες low cost όπως η Ryanair και η Easyjet έχουν καθηλώσει τους στόλους τους ενώ και η δική μας Aegean σταμάτησε (εκτός ελαχίστων προς Βρυξέλλες) όλες τις πτήσεις εξωτερικου. Εταιρείες handling όπως η Goldair και η Swissport προέβησαν σε δραστικές κινήσεις  όπως περικοπές θέσεων εργασίας, απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία μετά την κατά 90% πτώση στον κύκλο εργασιών τους.

Αναφορικά με την Ελλάδα τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση Φεβρουαρίου με μία αύξηση που ξεπερνά το 4%, δεν αναμένεται να συνεχιστούν για τον Μάρτιο μιας και η πτώση σύμφωνα με παράγοντες του τομέα των αερομεταφορών στο ypodomes θα είναι δραματική. Μέχρι σήμερα η εκτίμηση είναι ότι ο Μάρτιος και στην Ελλάδα θα κλείσει με πτώση που θα ξεπερνά το 80%. “Το πρόβλημα είναι ότι τα κόστη στα αεροδρόμια είναι ανελαστικά. Είτε υπάρχουν πτήσεις είτε όχι, επειδή τα αεροδρόμια είναι κρίσιμες υποδομές, πρέπει να λειτουργούν” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Germany aerometafores

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα