Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Καμίνης: Διπλασιάστηκαν οι τουρίστες στην Αθήνα σε σχέση με το 2012

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αλματώδη τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και στη μεγάλη συμβολή του Athens Tourism Partnership, της πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για σύμπραξη με τους κορυφαίους φορείς του τουρισμού της πόλης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του σε ημερίδα του δήμου Χανίων, με θέμα: «Σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και προώθησης των τουριστικών επιχειρήσεων και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι η δικτύωση και η συνένωση δυνάμεων βρίσκεται στον πυρήνα του συνόλου, σχεδόν όλων των πολιτικών και των πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων.

«Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας από αυτό που κάνουμε στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα την ανάδειξη της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «η σύμπραξη του δήμου Αθηναίων με δύο κορυφαίους φορείς του ελληνικού τουρισμού, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την AEGEAN, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία και μια μεγάλη τομή αφού για πρώτη φορά ένας δημόσιος φορέας πραγματοποίησε τέτοιου μεγέθους συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες».

Ο κ. Καμίνης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Athens Tourism Partnership που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια με στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας της Αθήνας και τη σταδιακή της καθιέρωσή της ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στη νότια Ευρώπη για όλο το χρόνο, όπως είπε.

«Εστιάζοντας στην προβολή των αυθεντικών εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης της Αθήνας, δημιουργήσαμε φρέσκες διαφημιστικές καμπάνιες και πετύχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα συμβάλλοντας στην εκτίναξη της τουριστικής κίνησης στην πόλη.

Το 2017 ήταν έτος ρεκόρ για τις αφίξεις στην Αθήνα με 5 εκατομμύρια τουρίστες, διπλάσιο νούμερο από το 2012, γεγονός που έδωσε πνοή στην τοπική οικονομία, ενώ συνέβαλλε και στην προσέλκυση σημαντικών ξενοδοχειακών ομίλων, στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, με πολλαπλά οφέλη καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη άνοδο που σημειώνει ο συνεδριακός τουρισμός στην Αθήνα, σημειώνοντας την καθοριστική συμβολή- για 6η συνεχή χρονιά- του Travel Trade Athens που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 100 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και διακεκριμένους δημοσιογράφους του Συνεδριακού Τουρισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Ο τουρισμός είναι υπόθεση της αυτοδιοίκησης», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων ολοκληρώνοντας την ομιλία του και επεσήμανε: «Ακόμα και σ’ αυτόν τον τομέα, το κράτος πρέπει να δίνει τις κατευθύνσεις και η αυτοδιοίκηση να εξειδικεύει και να υλοποιεί».

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα νέα σποτ για το restart του ελληνικού τουρισμού (video)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ταινία Greek Summer State Of Mind αποτέλεσε το πρώτο video της καμπάνιας του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχευση το διεθνές κοινό.

Τώρα, δημιουργήθηκε και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς, Απολαμβάνουμε Ελλάδα”. Απολαύστε την!

Δείτε τα video

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Εγκρίθηκε η μελέτη για το τουριστικό χωριό στο mega-project στην Κασσιόπη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επένδυση στην Κασσιόπη

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, το πιο σημαντικό εκ των οποίων αφορά μια από τις πιο εμβληματικές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα: αυτή στην Κασσιόπη, στη Βόρεια Κέρκυρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Δεκτά πλέον και έργα βιώσιμου τουρισμού στο ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δεκτή έγινε στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατάρτισε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σειράς επενδύσεων και έργων βιώσιμου τουρισμού, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και όφελος για την Ελλάδα.

H έγκριση της τροπολογίας της Έλενας Κουντουρά συνιστά επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς θα μπορούν να καταστούν επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης επενδύσεις μετατροπής και τουριστικής αξιοποίησης εγκαταστάσεων που είχαν άλλη χρήση π.χ. βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια λιγνίτη και ορυχεία. Και επομένως θα ωφεληθούν ιδιαίτερα περιοχές όπως, ενδεικτικά, η Μεγαλόπολη στην Πελοπόννησο και η Δυτική Μακεδονία, μέσα από χρηματοδοτούμενες επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικής τους κληρονομιάς.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο κείμενο της Επιτροπής TRAN που θα καταλήξει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης REGI, προκειμένου στη συνέχεια και μετά τη νομοθετική διαδικασία, να συμπεριληφθεί στην τελική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας αποβλέπει στο να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υποστήριξη με ευρωπαϊκούς πόρους των περιοχών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για τη στροφή της οικονομίας τους και προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες κατά τη εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της μετάβασης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα