Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Καλλιτσάντσης: Καταφέραμε πολλά, επιδιώκεται η αναδιάταξη της κατασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταφέραμε πολλά, εξακολουθεί να επιδιώκεται η αναδιάταξη της κατασκευής, δήλωσε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με το επενδυτικό κοινό.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο όμιλος σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, έχει καταφέρει να είναι εντός όλων των μεγάλων διαγωνισμών παραχώρησης που είναι σε εξέλιξη (Εγνατία Οδός, Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Οδικός Άξονας «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη», Πανεπιστημιακά Κτήρια/Φοιτητικές εστίες στην Κρήτη, Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας).

Επίσης όπως τόνισε ο κ.Καλλιτσάντσης, αναμένεται η υπογραφή για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου για 40+10 χρόνια ενώ υλοποιείται φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας την εγκατεστημένη ισχύ από 296MW στα τέλη του 2018 σε 491MW μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 και συνολικά 580 MW μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην οργανωτική δομή ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπενθύμισε πως απορροφήθηκε η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος ενώ εξασφαλίστηκαν 670 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο τρίμηνο μέσω της επιτυχημένης έκδοσης δύο πραγματικά διεθνών ομολόγων, διαφοροποιώντας έτσι τις πηγές χρηματοδότησης.

Στη συνέχεια ο κ.Καλλιτσάντσης αναφέρθηκε στην κατάσταση του ομίλου το καλοκαίρι του 2018, όταν και ανέλαβε η νέα διοίκηση. Κατέγραε με μελανά χρώματα την κατάσταση σε έργα του ομίλου στα Βαλκάνια ενώ έκανε αναφορά στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που προκάλεσε φαινόμενο ντόμινο σε σειρά διαγωνισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό προκαλώντας στέρηση έργων 450εκατ.ευρώ. Σημείωσε δε πως λόγω του παραπάνω γεγονότος, κόλλησε για ένα έτος περίπου ο διαγωνισμός της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

“Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός πως το 2019 ήταν χρονιά εκλογών για την Ελλάδα, οδήγησε σε πλήρη στασιμότητα των διαγωνιστικών διαδικασιών στην Κατασκευή, στερώντας έσοδα από όλες τις εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες” είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας σημείωσε ότι παρά όλες τις μεγάλες προκλήσεις που βρέθηκαν στο δρόμο του ομίλου φάνηκε η ανθεκτικότητα του, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως υπολείπεται των αρχικών προσδοκιών του.

ΕΞΑΡΧΟΥ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου μίλησε για την κακή κατάσταση των έργων στα Βαλκάνια και την επιτυχημένη προσπάθεια να αντιστραφεί η εικόνα αυτή. Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί εννέα έργα σε Αλβανία, Σερβία και Ρουμανία ενώ στην τελευταία αναλήφθηκαν και δύο νέα μεγαλα έργα.

Σε επίπεδο οργάνωσης ο κ.Εξάρχουν σημείωσε ότι επιλέχθηκε να μειωθεί η διεθνής παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Ρουμανία. Μίλησε επίσης για την εισαγωγή μεθόδων που βελτιώνουν τη λειτουργία του ομίλου αλλά και για την προσεκτικότερη συμμετοχή σε έργα λέγοντας πως “Ανεξάρτητα από το πόσο εμβληματικό ή μεγάλο είναι ένα έργο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε ζημιές, προκειμένου να το εξασφαλίσουμε και ως εκ τούτου είμαστε επίσης προετοιμασμένοι να χάσουμε ή και να μην υποβάλουμε προσφορά για έργα που δεν αισθανόμαστε οικονομικά άνετα”.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα