Νίκος
Καραγιάννης

“Περιμένουμε το νέο πρακτικό να εκδοθεί από την Αττικό Μετρό. Σε κάθε περίπτωση, ή θα είμαστε καθολικοί ανάδοχοι, ή όχι στη Γραμμή 4 του Μετρό, εμείς δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”. Αυτό τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων στα πλαίσια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com, ο κ.Καλλιτσάντσης μιλώντας για το θέμα σημείωσε πως, στην περίπτωση που η Άκτωρ δεν βγει μειοδότρια και της ζητηθεί να μην προσφύγει για λόγους δημοσίου συμφέροντος, τότε θα εξετάσει τη στάση του ομίλου, αφήνοντας ένα παραθυράκι ανοιχτό στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός απο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Καλλιτσάντσης μίλησε για τα μεγάλα θέματα του ομίλου, όπως για την Αττική Οδό, αναφέροντας την κίνηση καλής θέλησης που έγινε πέρυσι με την απόσυρση του αιτήματος για αύξηση των διοδίων το οποίο δεν επανήλθε λόγω της πανδημίας.

Επίσης, ανέφερε πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί αποζημίωση για την πανδημία του κορωνόϊου μιας και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και μπορεί κατά την άποψη του να υπάρξει και δεύτερο lockdown. Υπογράμμισε δε πως θα δει συνολικά το θέμα και μετα θα κατατεθούν τα όποια αιτήματα διεκδίκησης αποζημιώσεων.

Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, σύμφωνα με όσα πληροφορείται το ypodomes.com επιβεβαίωσε την ωριμότητα της επέκτασης της Λ.Κύμης μέχρι την Αττική Οδο, σημείωσε ότι αργότερα μπορεί να δημοπρατηθεί και η επέκταση προς Ραφήνα ενώ χαρακτήρισε ανώριμη την αστική σήραγγα Ηλιουπόλεως.

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της Ελλάκτωρ επεσήμανε ότι για να γίνει εφικτό το χρονοδιάγραμμα του Απριλίου του 2023, θα πρέπει να τρέξουν τα αρχαιολογικά και να δοθεί λύση για τα αρχαία της Βενιζέλου εντός διμήνου.

Ο κ. Καλλιτσάντσης αναφέρθηκε και στο προσφάτως “αναστηθών” θέμα της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης, που όπως είπε υπάρχουν επιδικασμένες αποζημιώσεις που πλέον υπερβαίνουν τα 100 εκ. ευρώ. Σε αυτό εμφανίστηκε επικριτικός λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί λύση για τις αποζημιώσεις (προφανώς να καταβληθούν) και μετά να γινει ο όποιος σχεδισμός για την επαναφορά του έργου στη ζωή.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας