Connect with us

Έργα πόλης

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη και παραγωγική

Δημοσιεύθηκε

στις

«Έχουμε σημαντικά εργαλεία για τα μικρά αλλά εξίσου σπουδαία που μπορούν να αλλάξουν την τοπική εικόνα σε επίπεδο Δήμων (Πρόγραμμα Α. Τρίτσης). Όμως έχουμε επίσης στη φαρέτρα μας για μεγάλα έργα υποδομής με αναπτυξιακό πρόσημο το ΕΣΠΑ 2021 – 27 και βεβαίως το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι ένα μείγμα Ευρωπαϊκών πόρων, επιχορηγήσεων και δανείων που ωστόσο για να έχουν άμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουμε έτοιμες –ώριμες- μελέτες και σχέδια. Με προσανατολισμό κυρίως στην ψηφιακή σύγκλιση και στην πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αυτά τα όπλα και με τη συνεχή στήριξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Θεσσαλονίκη μπορεί να μετασχηματιστεί σε μια πόλη πιο ανθρώπινη και πιο παραγωγική», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διαδικτυακή εκδήλωση των Μητρώων Στελεχών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και της Ε.Κ.Ο Πληροφορικής & Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Θεσσαλονίκη 2021: Οικονομία πριν και μετά τον κορονοϊό».

Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) ανέφερε ότι «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα προωθεί τα έργα υποδομής που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα ανάταξης της χώρας. Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη- έργα που βοηθούν τόσο την ισόρροπη ανάπτυξη όσο και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια σειρά έργων που απλώνονται σε ολόκληρη την έκτασή της, από τα ανατολικά στα δυτικά και από το νότο στο βορρά, χωρίς χωροταξικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, προδιαγράφουν μια νέα εικόνα που ανταποκρίνεται στο αίτημα των κατοίκων ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ελκύει επενδύσεις και επισκέπτες».

Δέσμευση για το Μετρό και την επέκταση προς τα Βορειοδυτικά

Όπως ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, είναι: Το Μετρό και η δέσμευση για επέκτασή του προς τα ΒΔ. Η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, με σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και χώρο πρασίνου. Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με το Flyover. Η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς τα δυτικά. Η αναβάθμιση του λιμανιού και η σύνδεση του με την Εγνατία και την ΠΑΘΕ. Η ενοποίηση του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου. Το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec. Η μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής. Το νέο Γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο. Και η δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ο Ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών

Για το ρόλο του Υπουργείου ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε χαρακτηριστικά «φιλοδοξούμε να λειτουργούμε ως καταλύτης για την επιτάχυνση διαδικασιών παντού. Μας εμπνέει το ενδιαφέρον, η ξεκάθαρη θέση και η απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι έχουμε να κάνουμε πολλά για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Για την υλοποίηση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος. Και την προσέλκυση επενδύσεων που φέρνουν νέο πλούτο και νέες θέσεις δουλειάς».

Ο κ. Καλαφάτης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της διαδικτυακής εκδήλωσης τονίζοντας ότι «είναι άλλη μια απόδειξη ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Αντλεί ιδέες από τους παραγωγικούς φορείς και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Συζητά και υιοθετεί τις προτάσεις των στελεχών μας. Ανοίγει δρόμους για το αύριο που ακολουθεί την πανδημία και μας προκαλεί πιο έντονα από ποτέ».

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα