Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

Κακουλάκης: Τουριστικές σιδηροδρομικές γραμμές και λειτουργία από ΟΣΕ μέσω ΣΔΙΤ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σειρά από τουριστικές γραμμές πρότεινε ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, στο πρόσφατο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη συνεδρία για τις υποδομές. Μίλησε για τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν και να μετεξελιχθούν σε τουριστικό προϊόν για όλη τη Θεσσαλίας.

Όπως αποκάλυψε, ο ΟΣΕ έχει ήδη προβλέψει στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό, δράση για τη σύνταξη προγραμμάτων προληπτικής συντήρησης, μέσω ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των παγίων και των πληροφοριών για την κατάσταση της γραμμής, των τεχνικών έργων και των συστημάτων. Η σύνταξη των προγραμμάτων προληπτικής συντήρησης θα αφορούν τόσο τα τμήματα γραμμής σε λειτουργία όσο και τα τμήματα που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά του κ.Κακουλάκη στη δυνατότητα συμπράξεων για τη λειτουργία αυτών των τουριστικών γραμμών και όπως σημείωσε, πλέον ο Ο.Σ.Ε. εξοπλίζεται με το κατάλληλο προσωπικό και έχει στην κατοχή του το ανάλογο μουσειακό τροχαίο υλικό είναι η ώρα της σύμπραξης πρωτίστως με την Περιφέρεια και τους Δήμους αλλά ακόμη και με την ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να αξιοποιηθεί ο τουριστικός σιδηρόδρομος στη Θεσσαλία που δεν θα φέρει μόνο έσοδα στους συμπράττοντες αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει τουριστικά αξιοθέατα και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, τονώνοντας ουσιαστικά την οικονομία της περιοχής.

Οι γραμμές στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΣΕ είναι οι παρακάτω:

ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ – ΜΗΛΙΕΣ
Ο ιστορικός «Μουτζούρης» που κατασκευάστηκε την περίοδο 1892-1896 και παλιά «κυλούσε» στη διαδρομή Βόλος – Μηλιές, σε μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, εύρους μόλις 60 εκατοστών. Η αρχική γραμμή είχε μήκος 13 χιλιόμετρα και στηριζόταν πάνω στην πρώτη γέφυρα στην Ελλάδα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το 1903, η γραμμή επεκτάθηκε κατά 16 χιλιόμετρα έως τις Μηλιές.

Ο Μουτζούρης, τα χρόνια της λειτουργίας του, ένωνε το πολυσύχναστο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του Βόλου, με το δυτικό Πήλιο. Έως το 1950, ο συρμός εξυπηρετούσε τις ανάγκες αστικής συγκοινωνίας της πρωτεύουσας του νομού Μαγνησίας. Η λειτουργία του διακόπηκε το 1971 και επαναλειτούργησε, μετά τις εργασίες αποκατάστασης το 1996.
Σήμερα, το τρενάκι διανύει την απόσταση Άνω Λεχώνια – Μηλιές και τα δρομολόγια εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Για το τρενάκι του Πηλίου, ο ΟΣΕ προτείνει πύκνωση των δρομολογίων, λόγω της ήδη αυξημένης ζήτησης του τουριστικού κοινού με ένα δρομολόγιο κάθε Κυριακή για όλο το χρόνο.

Καθημερινά δρομολόγια από όλη τη θερινή περίοδο.
Είναι μάλιστα, εφικτή η επισκευή της ατμήλατης έλξης για δρομολόγια με αυτήν, όταν αυτό ζητείται από οργανωμένα groups και μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι θερινές επιβατάμαξες, που σήμερα βρίσκονται στο Μηχανοστάσιο του Βόλου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ
Στα σχέδια του Οργανισμού περιλαμβάνεται και η τουριστική αξιοποίηση της παλιάς γραμμής στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών.

Πρόκειται για ένα τμήμα γραμμής, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, μήκους περίπου 8,5 χιλιομέτρων, το οποίο χαράχθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, αλλά εγκαταλείφθηκε το 2004 με την ολοκλήρωση των έργων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Η διαδρομή αυτή, η οποία σε όλο το μήκος της σχεδόν, είναι παράλληλη με τον ρου του Πηνειού ποταμού, ξεκινά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τεμπών, από τη νότια δηλαδή είσοδο της κοιλάδας και στη συνέχεια, μέσω παλιάς σήραγγας μήκους 160 περίπου μέτρων προσεγγίζει το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής – αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η ανέγερση του Ιερού Προσκυνήματος έγινε από σιδηροδρομικούς – και καταλήγει πριν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης, οπού η παλιά γραμμή συναντά τη σύγχρονη γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών περιοχής Λάρισας (Π.Κ.Σ.Λ.) από κοινού με τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Λάρισας (Σ.Φ.Σ.Λ.) έχουν αναπαλαιώσει το ισόγειο του Σ.Σ. Τεμπών και έχουν ανακατασκευάσει και χρησιμοποιούν την δρεζίνα Δ-3, υπηρεσιακό όχημα του Γενικού Επιθεωρητή Σιδηροδρόμων των Σ.Ε.Κ., κατασκευής 1927 και συρμό τριών δρεζινών. Με την Δ-3 έγινε η πρώτη διαδρομή στη γραμμή των Τεμπών τον Ιούλιο του 2006, μετά από περίπου 3 χρόνια εγκατάλειψης, αφού προηγήθηκαν εργασίες συντήρησης από το Τμήμα Γραμμής του Ο.Σ.Ε. Έκτοτε εκτελούνται κατά διαστήματα δωρεάν εκδρομικά δρομολόγια από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών περιοχής Λάρισας

Η γραμμή της Κοιλάδας των Τεμπών μπορεί να πραγματοποιεί δρομολόγια κάθε σαββατοκύριακο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τη ζήτηση.

ΒΟΛΟΣ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Μία άλλη δράση που πρόκειται να εξετασθεί είναι και η δρομολόγηση ενός νέου ημερήσιου θεματικού τραίνου για τη μεταφορά τουριστών από τον Βόλο προς την Καλαμπάκα για ολιγόωρη επίσκεψη στα Μετέωρα.

Ο συρμός που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη μεταφορά, θα είναι υψηλών ανέσεων –τύπου ORIENT EXPRESS –θα διαθέτει βαγόνι εστιατόριο για γεύμα μέσα στο τραίνο και θα εκτελεί το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.
Τα δρομολόγια θα καθορίζονται από τη ζήτηση των τουριστικών πρακτορείων

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προτείνεται η δρομολόγηση μουσειακού τραίνου με ατμήλατη έλξη και ξύλινες επιβατάμαξες του 1884 που σώζονται από το μετρικό δίκτυο των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων (αφού πρώτα επισκευασθούν).

Η γραμμή των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, που ολοκληρώθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στην πλήρη της μορφή το 1886, είναι μία ιστορική γραμμή καθ’ όσον έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ζωή των κατοίκων, για τους οποίους για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό μεταφορικό μέσον. Με το πέρασμα των χρόνων, οι επιβεβλημένοι ρυθμοί προόδου, επέφεραν την ριζική αλλαγή του μισού τμήματος της γραμμής, λόγω της μετατροπής της σε κανονικού εύρους, και την αναστολή των δρομολογίων στο υπόλοιπο μισό τμήμα. Έτσι, οι Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας πέρασαν στην ιστορία.

Με τη δρομολόγηση του μουσειακού τρένου, θα αξιοποιηθεί η παλιά μετρική γραμμή Βόλου – Παλαιοφαρσάλου (η οποία τώρα βρίσκεται σε αναστολή κυκλοφορίας) από το ΣΣ Βελεστίνου ως το ΣΣ Αερινού, μήκους 12 χιλιομέτρων.

ΑΓΡΙΑ – ΆΝΑΥΡΟΣ
Ένα άλλο δρομολόγιο που εκτελούνταν στην περιοχή του Βόλου ήταν και το Αγριά – Άναυρος. Στη διαδρομή αυτή εκτελούνταν δρομολόγια μέχρι το 2007.

Το τρένο ξεκινούσε από τον Άναυρο και κινούμενο παραλιακά σε μία σιδηροδρομική γραμμή εύρους 60cm, όπως και το Άνω Λεχώνια – Μηλιές, κατέληγε στον ιστορικό σταθμό της Αγριάς.
Η επαναλειτουργία της γραμμής αυτής θεωρείται πολύ δύσκολη έως και αδύνατη κυρίως για λόγους ασφαλείας, λόγω της πολύ κοντινής απόστασης της σιδηροδρομικής γραμμής με το οδικό δίκτυο, καθώς και της έντονης διάβρωσης που παρατηρείται στις σιδηροτροχιές από το θαλάσσιο περιβάλλον.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Πάτρα: Συνάντηση Βίνη με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ για την έλευση του σιδηροδρόμου στο λιμάνι

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση Τσώνη-Βίνη για τον σιδηρόδρομο στο λιμάνι της Πάτρας

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Βίνη συναντήθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης ήταν η κατασκευή της σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής και η σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας. Ο κ. Τσώνης ανέπτυξε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ τα επιχειρήματα του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της πόλης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ρόλος του λιμανιού θα αναβαθμιστεί, καθώς πλέον δεν θα περιορίζεται στην διακίνηση εμπορευμάτων από την Αττική και ορισμένα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα καλύψει σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ τόνισε ότι εφόσον το λιμάνι συνδεθεί με το μέσο σταθερής τροχιάς, θα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη κατά μήκος των ανατολικών ακτών του θαλασσίου διαδρόμου της Αδριατικής, που θα έχει το πλεονέκτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει στο λιμάνι της Πάτρας σημαντικό προβάδισμα, ώστε να εισέλθει στην αγορά της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Τσώνης συμφώνησε με τον κ. Βίνη να έχουν στενή συνεργασία, καθώς η σύνδεση του σύγχρονου τρένου με το λιμάνι θα έχει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση του επιχειρηματικού και του φυσικού περιβάλλοντος.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

Βέλη ΕΡΓΟΣΕ για κακοτεχνία της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ σε σιδηροδρομικό έργο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΡΓΟΣΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΓΟΣΕ, αναφερόμενη σε κακοτεχνία σε έργο σιδηροδρομικής σήραγγας που κατασκευάστηκε από τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ στον άξονα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη. Όπως εξηγεί η ΕΡΓΟΣΕ, το εν λόγω έργο αν και έχει κατασκευαστεί πρόσφατα, παρουσιάζει ήδη πολύ ανησυχητική εικόνα. Αναλυτικά:

Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με καμία εταιρεία, εκ των πραγμάτων όμως είναι υποχρεωμένη πλέον να αναφέρει και δημοσίως τα εξής:

Το τεχνικό με την ονομασία Τ6 είναι μια σήραγγα με ανοικτή εκσκαφή και επανεπίχωση (cut & cover) από τη Χ.Θ. 62+430 έως τη Χ.Θ. 62+730 της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης που κατασκευάστηκε από την ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ. Αν και το έργο είναι πρόσφατης κατασκευής, παρουσιάζει ήδη πολύ ανησυχητική εικόνα (ρωγμές, εισροή υδάτων, αποκόλληση στρώσεων, αποδιοργάνωση σκυροδέματος) ως προς την κατασκευαστική του επάρκεια.

Μετά από σχετικές αιτήσεις της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (με τα με Αριθμ. Πρωτ. 24264/28.01.2019 & 4450/13.02.2019 έγγραφα) όρισε πραγματογνώμονες τον κ.Βασίλειο Μπαρδάκη, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό για τα στατικά θέματα, τον κ. Χρήστο Χιώνη, διπλ.Πολιτικός Μηχανικός (ΜΔΕ) για τα γεωτεχνικά θέματα και την κα Zoryana Strutynska διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχανικος(ΜΔΕ) για τα γεωλογικά θέματα.

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία που κοινοποιήθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, οι πραγματογνώμονες τον Μάρτιο του 2019 ζήτησαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ΕΡΓΟΣΕ, εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, κ.α.) ακριβή αντίγραφα των μελετών και εγγράφων που αφορούν το προαναφερόμενο τεχνικό έργο. Επίσης, τον Μάιο του ίδιου έτους ενημέρωσαν εγγράφως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ΕΡΓΟΣΕ, εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, κ.α.) για την προγραμματισμένη αυτοψία και για την πρόθεση εκτέλεσης δειγματοληπτικών (μη καταστροφικών) δοκιμών.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ καθώς και η αυτοψία των πραγματογνωμόνων έγιναν με την προηγούμενη διοίκηση και πριν την αλλαγή της κυβέρνησης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην αυτοψία παρέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκτός της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» η οποία δεν ανταποκρίθηκε.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της μελέτης του υλικού που τους διατέθηκε, της αυτοψίας, των πρόσθετων μη-καταστροφικών ελέγχων και της προσομοίωσης (μοντελοποίησης του έργου σε Η/Υ), οι πραγματογνώμονες προχώρησαν στην καταγραφή των συμπερασμάτων τους.

Επιπλέον, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2019 ζήτησε να κάνει έλεγχο του έργου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του αρμόδιου φορέα της για τον έλεγχο των σιδηροδρομικών έργων, της ΙΝΕΑ (Innovation and Networks Executive Agency). Σημειώνεται ότι στον έλεγχο η ΕΡΓΟΣΕ κλήθηκε να δείξει ότι έκανε έστω και τώρα ενέργειες για να γίνει το έργο λειτουργικό, με κίνδυνο αλλιώς να επιστρέψει κοινοτικούς πόρους.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αιτήθηκε τον Σεπτέμβριο 2019 την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους των ορισθέντων πραγματογνωμόνων και την αποστολή προς αυτήν το συντομότερο δυνατόν της σχετικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να μπορεί να την επικαλεστεί προς την ΙΝΕΑ. Πράγματι, οι πραγματογνώμονες, κατανοώντας τους σοβαρούς λόγους διακινδύνευσης κοινοτικών πόρων, κοινοποίησαν τον Δεκέμβριο 2019 προς την ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ τη συνοπτική παρουσίαση του οριστικού πορίσματος της πραγματογνωμοσύνης.

Η συγκεκριμένη συνοπτική παρουσίαση της εξέλιξης των εργασιών και των οριστικών συμπερασμάτων, έχει σταλεί ασφαλώς και στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, η οποία έχει λάβει πλήρη γνώση των ευρημάτων. Μάλιστα, η ίδια παρουσίαση δόθηκε και στην ΙΝΕΑ.

Αναντίρρητα, οι επί της ουσίας εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, αφού περιλαμβάνουν προσομοιώματα Η/Υ, μέχρι και κοστολόγηση λύσεων. Η προθεσμία για συμπερίληψη, μετά από αξιολόγηση, στην αναλυτική έκθεση, άλλων στοιχείων (πληροφοριών ή απόψεων) δεν έχει καμία σχέση με την αρχική φάση συλλογής στοιχείων (αυτή εκτελέσθηκε τον Μάρτιο του 2019), και αφορά διαδικαστικά θέματα. Άλλωστε, και η ίδια η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ δεν αμφισβητεί στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάποιο από τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι στην προαναφερθείσα παρουσίαση πορίζονται αποκλίσεις μεταξύ των προβλέψεων της στατικής μελέτης και των κατασκευασμένων δομικών στοιχείων, που σε συνδυασμό με την εφαρμοσθείσα κατασκευαστική πρακτική (κακή διάστρωση/ελλιπής συμπύκνωση σκυροδέματος, κ.α.), υποβάθμισε την προσδοκώμενη επιτελεστικότητα του δομικού συστήματος.

Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές οι «ικανότητες» των στοιχείων (λαμβάνοντας υπόψη υπεραντοχές ή «2ες γραμμές άμυνας») υπολείπονται των εντάσεων που αναπτύσσει ο φορέας. Γι’ αυτό η παθολογία του φορέα μπορεί να επιβεβαιωθεί και υπολογιστικώς – μέσω σύγχρονων ανελαστικών προσομοιώματων.

Τέλος, τονίζουμε ότι η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην παρουσίαση των θέσεών της, δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά στην ασφάλεια των πολιτών και το συγκεκριμένο τεχνικό έργο υλοποιήθηκε μέσω σύμβασης δημοσίου έργου με σημαντικό κόστος εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είτε για την ενίσχυσή του είτε για την καθαίρεση και ανακατασκευή του, θα απαιτηθεί επίσης σημαντική δαπάνη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Αστήρικτοι ισχυρισμοί για κακοτεχνία σε σιδηροδρομικό έργο του Πολύκαστρο-Ειδομένη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μεγάλα έργα, σιδηροδρομικά

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ, αναφορικά με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σχετικά με «κακοτεχνίες» στο Τεχνικό Τ6 του έργου «Κατασκευή νέας χάραξης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη από χ.θ. 58+490 έως χ.θ. 63+060, από χ.θ. 67+073 έως χ.θ. 70+798 και από χ.θ. 71+730 έως χ.θ. 73+227 (Α’ Φάση)», διευκρινίζοντας τα εξής:

1. H Μηχανική Α.Ε. ολοκλήρωσε την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου το 2009 και μετά την πάροδο του χρόνου της υποχρεωτικής συντήρησης, παρελήφθη οριστικά πριν από 8 χρόνια από το Υπουργείο, χωρίς καμία παρατήρηση.

2. Λάβαμε, πολύ ώρα μετά την διαρροή των πληροφοριών, το email που επισυνάπτουμε από την κα Zoryana Strutynska της εταιρείας Geotest.

3. Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, οι εργασίες πραγματογνωμοσύνης είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, βρίσκονται στην φάση της συλλογής εκτιμήσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

4. Οι σκόπιμες διαρροές πληροφοριών που κάνουν λόγο για δήθεν «πόρισμα» του ΤΕΕ, συμπίπτουν χρονικά – όλως περιέργως – με την μάταιη προσπάθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της Εταιρείας μας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος της 45ετούς ιστορίας της Εταιρείας και τους κόπους των εργαζομένων μας, οι οποίοι εργάστηκαν με συνέπεια, προκειμένου να παραδώσουν αξιόπιστα και πλήρως λειτουργικά πάνω από 100 έργα στην Ελλάδα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα