Newsroom

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχίζει το οδοιπορικό σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρα, εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Η σχετική δράση της Περιφέρειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη παρέδωσε εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους δημάρχους Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχο και Χαϊδαρίου Β. Τηνιακό.

Συνολικά παραδόθηκαν 3 ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής καφέ κάδων (ένα σε κάθε Δήμο), 135 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων και 140 κάδοι εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και Δήμοι συνεργαζόμαστε για τη μετάβαση σε μια νέα πράσινη εποχή

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των Δήμων στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής και επισήμανε ότι “απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Αττική σε μία νέα «πράσινη» εποχή, είναι να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα στερεά απόβλητα. Είναι ανάγκη να βάλουμε στο επίκεντρο την ανακύκλωση. Η Περιφέρεια, είναι αποφασισμένη να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Δήμοι της Αττικής στηρίζουν καθολικά το στόχο μας να γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν η ανακύκλωση γίνει τρόπος ζωής και όλοι οι πολίτες χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους για βιοαπόβλητα τα οποία μετατρέπονται σε λίπασμα και τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης για επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο.

Το 2020 είναι έτος ανακύκλωσης. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα να περάσουμε σε μία νέα εποχή. Συνεχίζουμε άοκνα την προσπάθεια η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής. Η Περιφέρεια με συμμάχους τους Δήμους είναι αποφασισμένη να εργαστεί μέχρι τέλους για την επίτευξή αυτού του στόχου».

Καθοριστικής σημασίας η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια καθιέρωσης μιας νέας φιλοσοφίας στα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων

Οι Δήμαρχοι Ν. Χουρσαλάς, Λ. Μίχος και Β. Τηνιακός αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη συμβολή του στην εξασφάλιση εξοπλισμού για τη συλλογή βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο καλό κλίμα συνεργασίας των δήμων και της Περιφέρειας.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά η ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας, τόσο σε ζητήματα ανακύκλωσης, όσο και στην υλοποίηση έργων υποδομής συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους και οδηγούν σε μια νέα εποχή που οι δύο βαθμοί συνεργάζονται στενά για το καλό των πολιτών.

Ιδιαίτερα για τα θέματα ανακύκλωσης και την προσφορά της Περιφέρειας επισήμαναν ότι πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στη Φυλή. Μάλιστα διατύπωσαν την ανάγκη ο εξοπλισμός αυτός να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον προκειμένου να είναι ευκολότερη η πρόσβαση όλων των πολιτών στους κάδους ανακύκλωσης και συλλογής βιοαποβλήτων.

Κατά τη παράδοση του υλικού παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού Α. Αρώνης, Α. Μανούσος, Ν. Τσίρμπας, και Γ. Δημόπουλος, στην Αγία Βαρβάρα οι αντιδήμαρχοι Χ. Βασιλείου, Γ. Πουλάκης, Μ. Τουμαζάτου και ο γενικός γραμματέας Σ. Ραγκούσης. Τέλος στο Χαϊδάρι τον Δήμαρχο συνόδευε η αντιδήμαρχος Σ. Μόρφη.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV