Connect with us

Κεντρική Οδός - Ε65

Κεντρική Οδός Ε-65: δραματική αναφορά στην έκθεση της Τρόϊκας για τον βασικό άξονα της Δ. Θεσσαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Και με τη ..βούλα της τρόικας έχουν περιέλθει σε τέλμα τα μεγάλα έργα της χώρας όπως οι πέντε οδικοί άξονες (ανάμεσά τους και ο αυτοκινητόδρομος Ε65).

Στην έκθεσή της αναφέρεται στις μεγάλες καθυστερήσεις ενώ και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε προ ημερών ότι προβλήματα στους μεγάλους οδικούς άξονες οφείλονται στην αδυναμία του Δημοσίου να καταβάλει την εθνική συμμετοχή για απαλλοτριώσεις που δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ και στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που ζητούν οι παραχωρησιούχοι.

 

Για το θέμα αυτό παρενέβη και ο τρικαλινός βουλευτής κ. Ν. Λέγκας ο οποίος κάνει λόγο για νέο σκόπελο που έχει να κάνει με την αδυναμία χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «κοντά στα άλλα προβλήματα του έργου όπως:

-η επαναχάραξη του βόρειου τμήματος, η οποία σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις θα επιβαρύνει την υλοποίηση του έργου τουλάχιστον κατά δύο χρόνια,
-η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, η οποία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τη φαλκίδευση του έργου,
-η δυστοκία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών να το χρηματοδοτήσουν,
-έρχεται να προστεθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων.

Δυστυχώς, το μεγάλο αυτό έργο που θα άλλαζε οριστικά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και της χώρας, μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Ενώ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα εργοτάξια των τεχνικών εταιρειών βρίσκονται εδώ και καιρό αντιμέτωποι με την ανεργία.

Παράλληλα κινδυνεύει να χαθεί η δυνατότητα αξιοποίησης ξένων επενδύσεων που είχαν δεσμευτεί μέσω των συμβάσεων παραχώρησης και τις οποίες, κυρίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει τόση ανάγκη η χώρα».

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Ε65
Η λειτουργία του Ε65 είναι απαραίτητη καθώς αποτελέσει τον τρίτο κάθετο κύριο οδικό άξονα της Ηπειρωτικής Ελλάδας συνδέοντας τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό. Με την κατασκευή του εντάσσονται στο οδικό δίκτυο Εθνικών και Ευρωπαικών αυτοκινητόδρομων οι πόλεις της Δυτικής Θεσσαλίας Δομοκός, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα που σήμερα είναι σχετικά απομονωμένες. Ακόμα:

Θα προκαλέσει την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της περιοχής ενώ με την αναβάθμιση των τμημάτων ¶ρτα- Τρίκαλα, Τρίκαλα-Λάρισα και Λάρισα- Βόλος επιτυγχάνεται νέα σύνδεση με τον ΠΑΘΕ και την Ιόνια Οδό και δημιουργία πλέγματος οδικών αξόνων υψηλής ασφάλειας.

Θα αποτελέσει μηχανισμό ανάπτυξης για την μεταφορά των προϊόντων της εύφορης γης της Δυτικής Θεσσαλίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις Βαλκανικές, Ασιατικές και Δυτικό- Ευρωπαϊκές πόλεις.

Με τη σύνδεση της με τον ΠΑΘΕ και την Ιόνια Οδό επιτυγχάνεται η εύκολη πρόσβαση σε λιμένες και Αεροδρόμια δηλαδή πύλες εισόδου και εξόδου για τουρισμό και εμπόριο.

Θα διευκολύνει την εσωτερική μετακίνηση τόσο των κατοίκων των περιοχών όσο και των επισκεπτών προς αυτές τις περιοχές βελτιώνοντας δραματικά την ποιότητα των μετακινήσεων.

Πηγή: ypodomes.com με πληροφορίες από το trikalanews.gr


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα