Connect with us

Κεντρική Οδός - Ε65

Κεντρική Οδός Ε-65: καθυστερεί το έργο, καθυστερεί και η ανάπτυξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα κατασκευής της Κεντρικής Οδού Ε-65 έχουν την μοίρα και των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων σε κατασκευή. Επιμέρους έργα, μεγάλα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, προβλήματα με το ΣτΕ στο τμήμα Καλαμπάκα- Εγνατία, λειψή χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Η περίπτωση της κατασκευής του Ε-65 είναι αρκετά διαφορετική από τους άλλους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται. Η Ιόνια Οδός είναι στρατηγικά ο δεύτερος μεγάλος κάθετος άξονας που συνδέει την Πελοπόννησο και την Αττική με την Δυτική Ελλάδα , τα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο και αργότερα την Αλβανία.

Είναι ο δρόμος που περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής που επηρεάζει τα λιμάνια του Αστακού, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Είναι κοντά στο αεροδρόμιο του Ακτίου και των Ιωαννίνων ενώ μαζί με τους κάθετους άξονες που θα έχει μελλοντικά θα δημιουργήσει ένα δίκτυο σύγχρονων οδικών αξόνων.

Η Ολυμπία Οδός και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι μέρος του ΠΑΘΕ, του κεντρικού οδικού άξονα της χώρα με την εγνωσμένη αξία. Η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου είναι η επέκταση του δρόμου μέχρι την Τρίπολη.

Η Κεντρική Οδός Ε-65 όμως είναι ένας νέος δρόμος. Έχει καινούρια χάραξη και δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους άξονες που αποτελούν ουσιαστικά (σε πολλά τους σημεία) διαπλάτυνση της παλιάς Εθνικής Οδού. Ξεκινώντας από τη Λαμία και διασχίζοντας το Θεσσαλικό κάμπο περνά όλη τη Δυτική Θεσσαλία.

Η κατάληξη του στην Εγνατία Οδό πριν από 20 χρόνια θα φαινόταν αδιανόητη και χωρίς ουσιαστική χρήση. Πλέον όταν θα ολοκληρωθεί με την σύνδεση της με την Εγνατία Οδό θα δημιουργήσει ένα τρίτο εθνικό κάθετο άξονα και θα δώσει πολλές εναλλακτικές λύσεις στην οδήγηση.

Οι περιοχές που περνά δεν είναι τυχαία εκτός του τουριστικού χάρτη. Αν εξαιρεθεί λίγο η Καλαμπάκα και η Λίμνη Πλαστήρα , η φυσική ομορφιά της περιοχής λόγω της οδικής της απομόνωσης παραμένει σχεδόν άγνωστη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πόλεις της Θεσσαλίας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 50 χρόνια είναι η Λάρισα και ο Βόλος, πόλεις που εξυπηρετούνται από τον ΠΑΘΕ.

Η σημασία της κατασκευής αυτού του δρόμου και η υπεραξία που θα δώσει μέσο- μακροπρόθεσμα ακόμα δεν μπορούν να υπολογιστούν. Οι ευεργετικές εξελίξεις με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα δώσει άνθηση πρώτα στους τομείς που έχουν έτοιμη βάση. Την αγροτική παραγωγή, το εμπόριο. Οι υπηρεσίες και ο τουρισμός πρόκειται να αναπτυχθούν σε σημαντικό βαθμό ενώ οι μεγάλες πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων αποκτώντας πρόσβαση σε δίκτυο αυτοκινητόδρομου θα μπορέσουν να αναδείξουν την ταυτότητα τους.

¶λλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα είναι από τις ομορφότερες Ελληνικές πόλεις της Περιφέρεια. Είναι επίπεδες στρογγυλές, με καλή ρυμοτόμηση, μεγάλο ποσοστό ποδηλατοδρόμων κ.α Τι ποσοστό τουρισμού έλκουν όμως; Πολύ μικρό και είναι περαστικό για τις περιοχές της Λίμνης του Πλαστήρα και των Μετεώρων.

Η επίδραση που θα έχει στην τοπική οικονομία θα είναι σημαντική όχι μόνο γιατί θα μπορούν να κινούνται πιο γρήγορα επιβάτες, προϊόντα και υπηρεσίες αλλά γιατί πλέον θα ανήκουν στο δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Φανταστείτε το δίκτυο με τους αυτοκινητόδρομους σαν να είναι ένα δίκτυο του Μετρό. Όπου έχει σταθμό υπάρχει τρομερή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Real estate, εμπορικά καταστήματα, ζωντάνια, κινείται το χρήμα.

Έτσι θα λειτουργήσει και το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων στην Ελλάδα στο μέλλον. Η Εγνατία μαζί με την Ιόνια Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, τον Ε-65, την Ολυμπία και την Ανατολική Οδό θα δημιουργήσουν ένα δεμένο δίκτυο όπου η κίνηση μέσα σε αυτό θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ταχύτητας και προόδου.

Ο Ε-65 λοιπόν είναι σημαντικός όχι γιατί θα είναι ένας καινούριος οδικός άξονας αλλά γιατί θα δώσει σε όσες περιοχές περάσει πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο που τώρα δημιουργείται. Όσο καιρό καθυστερεί η ολοκλήρωση του άξονα αυτού τόσο καθυστερεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Όσο και αν σήμερα αυτό που απασχολεί είναι η τιμή των διοδίων που είναι μέρος αυτής της επιλεγμένης πολιτικής δεν πρέπει να μας διαφεύγει το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης. Και όσο μπλοκάρουν τμήματα -ενδεχομένως λόγω κακής μελετητικής επιλογής- τόσο θα παρατείνεται η αναμονή για την ανάπτυξη μέσα από τον άξονα της Δυτικής Θεσσαλίας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα