Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Κεντρική Μακεδονία: ενδιαφέρον για την λειτουργία του Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας ώς εμπορικό

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή στον Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Μακεδονία» Αχιλλέα Τοπούζα έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το αεροδρόμιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Γιδά) και τη δυνατότητα λειτουργίας του ως εμπορευματικό για τη μεταφορά προϊόντων.

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση» και ζητά από τον Αερολιμενάρχη να διερευνήσει «το κατά πόσο είναι εφικτό, το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργήσει ως εμπορευματικό αεροδρόμιο για τη μεταφορά, κυρίως, νωπών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό», καθώς «μια τέτοια χρήση θα διευκόλυνε περαιτέρω τις εξαγωγές και θα βοηθούσε καταλυτικά στην ενίσχυσή τους».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Αερολιμενάρχα,

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει εξαρχής ως απόλυτη προτεραιότητά της τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας, μέσα από μια σειρά δράσεων που μπορούν να τονώσουν τη χειμαζόμενη αγορά εργασίας και να συμβάλουν στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, θέτουμε ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση των εξαγωγών μας, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας, πως η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση.

Όπως γνωρίζετε, η Κεντρική Μακεδονία είναι προικισμένη με προϊόντα που διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ανώτερη ποιότητα, προϊόντα που κερδίζουν σταδιακά τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Χρέος μας είναι, να σταθούμε στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση των εξαγωγών και στην ευχερέστερη προώθησή τους στις αγορές του κόσμου.

Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμαστε σε εσάς κ. Αερολιμενάρχα, ώστε και με τη δική σας πολύτιμη συνδρομή να δώσουμε πολύτιμες ανάσες στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο, να βοηθήσουμε την οικονομία του τόπου μας και κατ? επέκταση όλη την ελληνική οικονομία. Σε απόσταση 48 χλμ. δυτικά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το Αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας (Γιδά).

Θα θέλαμε να διερευνήσουμε το κατά πόσο είναι εφικτό, το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργήσει ως εμπορευματικό αεροδρόμιο για τη μεταφορά, κυρίως, νωπών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε, πως μια τέτοια χρήση θα διευκόλυνε περαιτέρω τις εξαγωγές και θα βοηθούσε καταλυτικά στην ενίσχυσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε τη συγκρότηση μίας επιτροπής που θα προχωρήσει στην επιτόπια εξέταση των δυνατοτήτων του Αεροδρομίου και την ενημέρωσή μας, στη συνέχεια, για το αν και κατά πόσο είναι δυνατό να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Πηγή:ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική βοήθεια στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε γερμανική κρατική βοήθεια για τη στήριξη των αεροδρομίων της, στο πλαίσιο των αυξημένων κρατικών ενισχύσεων που επιτρέπει η ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η λειτουργία των αεροδρομίων πρέπει να διασφαλιστεί για να διασφαλίσει τις συνδέσεις, την κινητικότητα και τις αεροπορικές μεταφορές. Αυτό το σχήμα θα επιτρέψει στις γερμανικές αρχές να αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα θέματα ρευστότητας», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βέστεγιερ αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς τις ευρωπαϊκές αρχές, οι τελευταίες:

Θα αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις απώλειες εσόδων από 4 Μαρτίου ως 30 Ιουνίου, με άμεσες επιχορηγήσεις και θα παράσχουν ρευστότητα με τη μορφή επιχορηγήσεων, εγγυήσεων δανείων, επιδοτούμενων επιτοκίων και χρονικής μετάθεσης φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μειωμένη κατά 75% η κίνηση τον Ιούλιο στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

fraport greece

Mειωμένη κατά 75,1% ήταν τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Οι επιβάτες ανήλθαν σε 1,3 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. τον Ιούλιο του 2019.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιβατικής κίνησης για το πρώτο 7μηνο της χρονιάς κατά 81%, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχεται σε 3 εκατ. έναντι 16,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όσον αφορά τις εθνικότητες με το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια, αυτές ήταν η Γερμανία, η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστρία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 όσοι έρχονται από τη Μάλτα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αεροπλάνο σε αεροδρόμιο

Με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) που θα ισχύει από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Μάλτα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.  Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα