Connect with us

Εγνατία Οδός

Κάθετος Αξονας Εγνατίας Κοζάνη-Νίκη: ξεκινούν τα έργα στο τμήμα Φλώρινα-Νίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Κάθετος ¶ξονας Εγνατίας Οδού Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη: Τμήμα Φλώρινα-Νίκη», υπέγραψε στις 29/12 με την Εγνατία Οδός ΑΕ η κοινοπραξία «Ακτωρ ΑΤΕ – Τέρνα ΑΕΜοχλός ΑΕ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην ανωτέρω κοινοπραξία, η Μοχλός συμμετέχει με μερίδιο ένα τρίτο (1/3), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός (άλλως το εργολαβικό αντάλλαγμα) της σύμβασης είναι 54,459,286 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

 

Το έργο αφορά την κατασκευή του τμήματος ΦλώριναΝίκη (50.3) του κάθετου άξονα «ΚοζάνηΦλώριναΝίκη» της Εγνατίας Οδού. Το τμήμα προς κατασκευή έχει μήκος περίπου 14.5 km. Στο αντικείμενο του έργου, αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται:

Advertisement

 

Κατασκευή τμήματος ΦλώριναΝίκη, με δίιχνη διατομή (πλάτους οδοστρώματος 12.50m) από Χ.Θ. 0+00 έως Χ.Θ. 0+720 και τετράιχνη διατομή (πλάτους οδοστρώματος 17.00m) από Χ.Θ. 0+915 έως Χ.Θ. 14+527.29. Στο τμήμα από Χ.Θ. 0+720 έως Χ.Θ. 0+915 θα γίνει η συναρμογή από τη δίιχνη στην τετράιχνη διατομή.

– Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Νίκης (Χ.Θ. 14+527.28) και των ανισόπεδων κόμβων Φλώρινας (Χ.Θ. 0+684.36) και Κάτω Κλεινών – ¶νω Καλλινίκης (Χ.Θ. 7+506.70).

– Κατασκευή συναφών έργων οδοποιίας (παράπλευρο οδικό δίκτυο, και αποκαταστάσεις οδικού δικτύου τοπικών κάθετων οδών). Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι τριάντα (30) μήνες από την ημερομηνία υπογραφή της σύμβασης.

Advertisement
Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα