Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

K. Μακέδος: «Η Ελλάδα μπορεί να τεθεί επικεφαλής στην κυκλική οικονομία στη Ν. Ευρώπη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος

Για την ανάγκη εξεύρεσης κεφαλαίων και τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των νέων έργων, μίλησε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και αντιπρόεδρος της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μακέδος. «Η χώρα μας με ισχυρή βούληση και συντονισμένη δουλειά μπορεί να τεθεί σύντομα επικεφαλής στην κυκλική οικονομία στη Νότια Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Αttica Bank, όπως ανέφερε ο κ. Μακέδος, «προκειμένου, να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην εθνική προσπάθεια, συστήνεται ομάδα εργασίας έργων ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, με στόχο την δημιουργία ενός ελκυστικού χρηματοδοτικού εργαλείου για τα περιβαλλοντικά έργα ΣΔΙΤ, το οποίο και θα ανακοινώσουμε σύντομα».

Παράλληλα, ως πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, ο κ. Μακέδος δήλωσε: «έχω την τιμή να συμμετέχω στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας ΑECM, όπου αναζητούμε νέους τρόπους χρηματοδοτήσεων, σε συνεργασία με Υπερεθνικούς Επενδυτικούς και Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς».

Όπως έκανε γνωστό, «ήδη στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο σχετικού workshop του AECM θα συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις στις αρχές του νέου έτους».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μακέδο, «ο τομέας των συνεγγυοδοτήσεων μεταξύ του Τραπεζικού Τομέα και των φορέων εγγυοδοσίας, όπως το ΤΜΕΔΕ, είναι ένα πεδίο που μπορεί να προσφέρει μία σημαντική «ένεση» ρευστότητας και το οποίο πρόκειται να εξεταστεί διεξοδικά το προσεχές διάστημα», επισημαίνοντας ότι «απέχουμε αρκετά, του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σε εγγυοδοτικά κεφάλαια».

Παράλληλα, όπως τόνισε, «ως ΤΜΕΔΕ, συνεχίζουμε με την εγγυοδοσία των πιστοποιημένων υπεργολαβιών και σε έργα διαχείρισης αποβλήτων. Ενώ, δημιουργείται άμεσα δομή ενημέρωσης του τεχνικού κόσμου για παροχή πληροφοριών τόσο στις Αναθέτουσες Αρχές, όσο και στους ενδιαφερόμενους Ιδιωτικούς Φορείς Σύμπραξης για θεσμικά θέματα υλοποίησης συμβάσεων  περιβαλλοντικών έργων ΣΔΙΤ,στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών».

«Μπορούμε από ουραγοί να τεθούμε επικεφαλής στο καινοτόμο πεδίο μίας οικονομικής δραστηριότητας που μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία, πλούτο, θέσεις εργασίας, στιβαρή βιώσιμη ανάπτυξη, μα κυρίως ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

image_pdfimage_print

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Μπ. Παπαδημητρίου στο biz: Η επένδυση στο Αρσάκειο κινητοποιεί άλλες επενδύσεις και αλλάζει το κέντρο

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπάμπης Παπαδημητρίου

Στην παρουσίαση της επένδυσης, μέσω της οποίας θα αναγεννηθεί το Αρσάκειο Μέγαρο, με τη δημιουργία του πρώτου Food Hall στην Ελλάδα, έδωσε το «παρών» μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Το bizness.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το μεγαλόπνοο project της Legendary Food στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς και για τη σαφή πρόθεση της κεντρικής εξουσίας για τη στήριξη και ενίσχυση του επενδυτικού κι επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα.

Ακολουθεί αναλυτικά, παρακάτω, η συνέντευξη:

Κύριε Παπαδημητρίου ποια είναι τα οφέλη της επένδυσης από την Legendary Food, που θα γίνει στο Αρσάκειο μέγαρο;

«Η επένδυση αυτή πέρα από τα προφανή προτερήματα που έχει, έχει κι ένα «τρομακτικό» ατού: ότι κινητοποιεί όχι μόνο παραγωγές, αλλά κι άλλες επενδύσεις. Κινητοποιεί πρώτα απ’ όλα το να επενδυθεί ξανά ο χώρος εδώ και το κέντρο της Αθήνας να κατέβει πραγματικά τουλάχιστον μέχρι την Ομόνοια, οπότε να συνδεθεί με την Αθηνάς, την Αιόλου, του Ψυρρή και τις υπόλοιπες οδούς. Επενδύουμε στην Αθήνα, με την επένδυση που γίνεται.

Το δεύτερο είναι, ότι για να φτάσουν ως εδώ όλες αυτές οι ιδέες, θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ άνθρωποι σε μικρότερες βιοτεχνίες, σε αγροτικές μονάδες, σε βιομηχανίες και βεβαίως στις υπηρεσίες. Θα γίνει κι ένα τουριστικό κέντρο, είμαι σίγουρος. Άρα, είναι ένα πρότυπο επενδυτικής ιδέας, που μπορεί να κινητοποιήσει πολλούς μαζί, ανθρώπους, ιδέες, παραγωγικές ικανότητες».

Πρόκειται, άλλωστε, για μία επένδυση που συνδυάζει τομείς όπως το real estate και την αγροτική ανάπτυξη.

«Το real estate είναι θέμα της επένδυσης, θα το δουν οι επιχειρηματίες και όσοι βάλουν τα λεφτά τους σε αυτό. Φυσικά το real estate είναι σε άνοδο τώρα και διευκολύνει παρά πολύ. Αλλά, σκεφτείτε ότι τραβώντας λίγο πιο κάτω την Αθήνα, τι λάμψη θα δώσει σε όλες αυτές τις περιοχές κι από τη μια και από την άλλη πλευρά. Επειδή έχω ζήσει την περιοχή αυτή κι έχω το γραφείο που πολύ κοντά και περνάω συχνά όλα αυτά τα χρόνια και είναι πράγματι θλιβερό, τολμώ να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στο γεγονός, ότι όχι μόνο το Αρσάκειο αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που είναι βαρύς θεσμός και οι δικαστές προσέχουν πολύ, είπαν «ναι» σε μία όχι απλώς επιχειρηματική ιδέα, αλλά τελικώς σε μία ιδέα. Διότι αυτή είναι μία ιδέα που κινητοποιεί.

Φανταστείτε, αν έχουμε ένα τέτοιο κέντρο και αν πάει καλά, όπως όλοι ελπίζουμε, τι θάρρος θα δώσουν και τι πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα θα έχει στο marketing όλων των μεσογειακών προϊόντων. Που, δόξα το Θεό, κάπως έχουν ξυπνήσει. Και σε αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια στον Άρη Κεφαλογιάννη (σ.σ. Διευθύνων Σύμβουλος Legendary Food). Για να μη σας λέω πολλά, εγώ πιστεύω ακράδαντα και το ξέρω πλέον από τα πάρα πολλά χρόνια που παρακολουθώ ειδικά την οικονομία: πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο κλίμα. Μία νέα εμπιστοσύνη. Κι αυτή εδώ η επένδυση νομίζω, ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ».

Πως μπορεί η κυβέρνηση να τονώσει το επενδυτικό κλίμα, κάτι που συνιστά άλλωστε κι από τις βασικές της προτεραιότητες;

«Το πολύ που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι να βάζει «πλάτη». Να προστατεύει τους επιχειρηματίες, γιατί δυστυχώς υπάρχει μία εχθρότητα στη χώρα μας. Δυστυχώς κι ένα πολύ καλό project μερικές φορές και λόγω επιχειρηματικού ανταγωνισμού, ο οποίος είναι θαυμάσιος και στήριγμα, όταν όμως πολύ συχνά περνάει μέσα από πολιτικούς ανταγωνισμούς, αυτό συνιστά… ζαβολιά.

Άρα, η κυβέρνηση τι μπορεί να κάνει; Μπορεί να διατηρήσει ένα καθαρό επενδυτικό περιβάλλον και να είναι εκεί όταν την χρειάζονται. Δεν μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα. Όχι ότι είναι λίγο τούτο και ως προς αυτό, η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα το κάνει. Και επειδή δυστυχώς με την κρίση, την πολλαπλή κρίση, που περάσαμε τα χρόνια μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές, αυτό έχει καταντήσει να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έτσι, ενώ έχουμε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία κάνει τη δουλειά της, ταυτοχρόνως κάνει κάτι πάρα πολύ μεγάλο και πολύ χρήσιμο».

Μπορεί η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα, να καταστεί επενδυτικός προορισμός;

«Όταν το λέγαμε με γνωστούς, καλούς ξενοδόχους, τι δυνατότητες έχει η Αθήνα πριν δέκα χρόνια, ήταν μία συζήτηση που πολύ λίγοι την πίστευαν. Τότε έκλειναν τα ξενοδοχεία και όσα έμεναν, ήταν χρεωμένα και δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Δείτε τώρα τι έχει συμβεί. Δείτε, δηλαδή, τι δυνατότητες υπήρχαν. Γενικότερα και στην εστίαση γίνονται προσπάθειες. Αλλά χρειαζόμαστε ένα «φάρο». Μακάρι τούτη η επένδυση να είναι ο «φάρος».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Ευαγγελία Ζαχάρη: 20 χρόνια συνεργασίας της Septona με την TÜV Hellas (TÜV Nord Group)

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξυπηρέτηση - Συνεργασία

Για την 20 ετή συνεργασία με την TÜV Hellas (TÜV Nord Group) μιλά η Ευαγγελία Ζαχάρη, Senior Quality Manager της SEPTONA στο τελευταίο Newsletter της εταιρείας, επισημαίνοντας τις κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο εταιρίες. Το ίδιο πάθος για ποιότητα αλλά και την έμφαση σε εξονυχιστικούς ελέγχους για την σίγουρη εξασφάλιση ενός αποτελέσματος που σέβεται τον άνθρωπο/καταναλωτή.

Με την εταιρεία SEPTONA μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ποιότητα.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο της παραγωγής, διασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που σέβεται τον άνθρωπο/καταναλωτή. Η SEPTONA επενδύει συστηματικά στη διασφάλιση ποιότητας και σήμερα διαθέτει έναν μεγαλο αριθμό πιστοποιήσεων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 και είναι μία 100% Ελληνική οικογενειακή εταιρία, από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στηρίζει την ανάπτυξή της στη σύγχρονη τεχνολογία, στην ανώτερη ποιότητα των προϊόντων που παράγει και στο υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό. Οι συνεχείς επενδύσεις σε έρευνα και νέες καινοτόμες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, εξασφαλίζουν άριστα και ποιοτικά προϊόντα, κάνοντας τη SEPTONA συνώνυμο της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ στην καθημερινή περιποίηση. Η SEPTONA επενδύει συστηματικά στη διασφάλιση ποιότητας και σήμερα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιήσεων.

Η SEPTONA διαθέτει πολλαπλές πιστοποιήσεις τόσο για το Εργοστάσιο της στην Ελλάδα όσο και για το εργοστάσιο στη Βουλγαρία. Πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 13485, ISO 22716, FSC-STD-40-004, IFS-HPC, BRC-CP ISO 50001 είναι μόνο μερικές από αυτές. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στη συνέχεια της συνέντευξης σε τι αφορά η κάθε πιστοποίηση αλλά θα θέλαμε αρχικά τη δική σας θέση για τη χρησιμότητα αυτών των πιστοποιήσεων.

Οι πιστοποιήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα ότι όλα τα πρότυπα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από αυτά έχουν απόλυτη εφαρμογή στην εταιρεία μας. Οι πιστοποιήσεις όλων αυτών των διεθνών συστημάτων είναι η επιβεβαίωση προς όλους ότι η εταιρεία παράγει νόμιμο, ασφαλές και σταθερά ποιοτικό προϊόν.

Οι πιστοποιήσεις δεν υποδεικνύουν τις προθέσεις αλλά επαληθεύουν τη κουλτούρα και τη δράση που εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης η SEPTONA.

Είναι μια τεκμηριωμένη απόδειξη ότι η εταιρεία έχει δομή, οργάνωση, όραμα και στόχους.

Η SEPTONA με πελάτες σε όλο τον κόσμο και με συνεργασίες προσωπικής ετικέτας με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποδεικνύει τη συμμόρφωση της με τα διεθνώς αναγνωριζόμενα πρότυπα.

Η χρησιμότητα αυτών των πιστοποιήσεων εκτός από εμπορικούς λόγους μας μαθαίνει να λειτουργούμε όλοι κάτω από την ίδια φιλοσοφία, την ίδια κουλτούρα και μέσα από την οργάνωση αυτή να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε πολύ πιο άμεσα σε κάθε νέα πρόκληση της αγοράς.

Η εταιρεία μας από το 2016 έχει ξεκινήσει και παράγει χάρτινες μπατονέτες σε χάρτινο κουτί σεβόμενη πρώτα από όλα το περιβάλλον, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση πλαστικού αλλά και ακολουθώντας την ευρωπαϊκή οδηγία.

Έχοντας την κουλτούρα των συστημάτων και γνωρίζοντας τη διεθνή τάση της αγοράς εφήρμοσε στην παραγωγή το διεθνές πρότυπο FSC-STD -40-004 και επιβεβαίωσε μέσω πιστοποίησής της από τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD) την ευαισθητοποίηση και τον σεβασμό προς το περιβάλλον ενώ δεσμεύεται για τη συμμετοχή της στην υπεύθυνη διαχείριση των δασών.

Ερώτηση: 44 χρόνια η SEPTONA λειτουργεί με γνώμονα την ποιότητα σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Πως εκτιμάτε πως έχουν συνδράμει οι πιστοποιήσεις στη μακροχρόνια επιτυχημένη λειτουργία της εταιρείας;

Ευαγγελία Ζαχάρη: Όπως ακριβώς αναφέρατε, 44 χρόνια η SEPTONA παράγει προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Από την πρώτη μέρα παραγωγής μας ο μοναδικός σκοπός μας ήταν και θα συνεχίσει να είναι η παραγωγή προϊόντων με σταθερή ποιότητα μέσα από αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Έτσι ώστε κάθε καταναλωτής σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε να νιώθει εμπιστοσύνη & ασφάλεια χρησιμοποιώντας στην καθημερινότητά του τα προϊόντα μας.

Η επιτυχία στη λειτουργία μια εταιρείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον έλεγχο των κινδύνων και την αντίστοιχη αξιοποίηση των ευκαιριών.

Η επιτυχία στηρίζεται σε δομές και σε κοινές πολιτικές και κοινοποιημένους στόχους. Στηρίζεται στη σωστή οργάνωση και στον οργανωμένο τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων αλλά και ευκαιριών.

Η επιτυχία της εταιρείας είναι η σωστά δομημένη οργάνωση της και τα διεθνή πρότυπα βοηθούν και υποστηρίζουν αυτό ακριβώς.

Η μακροχρόνια επιτυχημένη λειτουργία μας στηρίζεται στην ενεργή συμμέτοχη της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας ενεργά στα συστήματα μας. Η ανώτατη διοίκηση είναι εμπλεκόμενη σε όλες τις διαδικασίες & τα συστήματα από την πρώτη μέρα, ακόμα και τότε που τα διεθνή πρότυπα δεν το θεωρούσαν προ απαιτούμενο.

Αυτή είναι η δική μας συνταγή επιτυχίας ως εταιρεία στο θέμα των πιστοποιήσεων.

Ερώτηση: Είστε από τις λίγες Εταιρίες που έχουν επιθεωρηθεί με βάση τις απαιτήσεις των BSCI (Business Social Compliance Initiative) και SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange), τα οποία έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το BSCI και το SEDEX υποστηρίζουν την προσπάθεια των εταιρειών να βελτιώσουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους σε σχέση με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, ασχολούνται με ζητήματα όπως η παιδική και καταναγκαστική εργασία, η επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, η ελευθερία δημιουργίας οργανώσεων εκπροσώπησης των εργαζομένων, οι διακρίσεις, οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας. Είναι λοιπόν εξίσου σπουδαία η προσήλωση στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού όσο και του καταναλωτή;

Ευαγγελία Ζαχάρη: Η εταιρεία μας είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού sedex από το 2008.

Ταυτόχρονα είναι πιστοποιημένος παραγωγός του διεθνούς δίκαιου εμπορίου fairtrade international από το 2009 και όλα αυτά δεν προέκυψαν τυχαία.

Ο κάθε εργαζόμενος, σε οποιοδήποτε θέση εργασίας, είναι κομμάτι της εταιρείας, είναι η κινητήριος δύναμη και η μεγαλύτερη επένδυσή μας.

Η ασφάλεια και η προστασία των ανθρώπων είναι βασική μας προτεραιότητα.

Οι ανάγκες τους, οι ανησυχίες τους οι προβληματισμοί τους αποτελούν θέμα σε κάθε συνάντηση της ανώτατης διοίκησης.

Για εμάς η επιθεώρηση κατά Amfori BSCI CODE & ETI smeta code δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιβεβαίωση όλων αυτών.

Και όπως πρόσφατα μου δήλωσε ένας επιθεωρητής μετά από 3 ημέρες επιθεώρηση κατά amfori bsci code «μετά την προσωπική μου επαφή με τους εργαζόμενούς σας μπορώ να πω ότι γνώρισα μια μεγάλη οικογένεια 500 ατόμων, σπάνιο φαινόμενο αλλά απόλυτα αληθινό στην εταιρεία σας».

Η διασφάλιση της επαγγελματικής υγείας, της ευημερίας των εργαζομένων αλλά και κάθε ατόμου που επηρεάζεται από τις δραστηριότητες μας είναι για εμάς δέσμευση και προτεραιότητα μας.

Ερώτηση: Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τη δέσμευσή σας απέναντι στην Ποιότητα; Εκτιμάτε πως διαδραματίζουν ρόλο οι πιστοποιήσεις στην τελική τους επιλογή; Αντιλαμβάνονται τη διαφορά στο τελικό προϊόν; Στο packaging, στην εικόνα της εταιρείας, στην εξυπηρέτηση;

Ευαγγελία Ζαχάρη: Οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τον ρόλο των συστημάτων και των πιστοποιήσεων στα προϊόντα.

Έχουμε φυσικά πολύ δρόμο μέχρι να γίνει αυτό κουλτούρα και πολύ περισσότερο μέχρι να γίνει προ απαιτούμενο για την επιλογή τους.

Η εταιρεία επενδύει με συνέπεια και φροντίζει να «διδάσκει» το καταναλωτικό κοινό τι σημαίνει πιστοποιημένη εταιρεία, με ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής και σταθερά ποιοτικό προϊόν ώστε να το εμπιστεύεται κάθε φορά.

Σε κάθε μορφή επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο (έντυπο-ηλεκτρονικό -εκθέσεις κτλ) φροντίζουμε να δίνουμε έμφαση και να γνωστοποιούμε τις πιστοποιήσεις μας.

Μέσω του site μας εκπαιδεύουμε το καταναλωτικό κοινό για κάθε νέο πρότυπο και τι παραπάνω θα προσφέρει στο τελικό προϊόν που αγοράζει.

Σαφέστατα η επιλογή των προϊόντων μας στηρίζεται στο γεγονός ότι αγοράζουν ένα σταθερά ποιοτικό προϊόν κάθε φορά, το οποίο έμμεσα στηρίζεται στις πιστοποιήσεις που μας βοηθούν στη διατήρηση αυτού του στόχου.

Ερώτηση: Αποτελούν η Ποιότητα και οι Πιστοποιήσεις μοχλό ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό; Η πιστοποίηση από έναν φορέα με διεθνές κύρος όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνδράμει στην αποτελεσματικότητα και αναγνωρισιμότητα;

Ευαγγελία Ζαχάρη: Η ποιότητα είναι απαραίτητη αν θέλεις να συνεχίσεις να υπάρχεις ως εταιρεία και να αναπτύσσεσαι. Η σταθερή ποιότητα είναι το ζητούμενο από κάθε καταναλωτή, είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό .

Οι πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζεις τον τρόπο για να το πετύχεις όλο αυτό και όταν η εταιρεία επιλέγει να επιβεβαιώσει τα συστήματα της με φορείς διεθνούς κύρους, αναγνωρισμένους, αξιόπιστους, με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία όπως είναι και ο TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ακόμα μια εγγύηση για τον καταναλωτή.

Η συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), πολύτιμο μέλος του οργανισμού TÜV NORD οφείλεται στην άρτια τεχνική κατάρτιση των επιθεωρητών και την πολύτιμη συμβολή τους μέσω της αλληλεπίδρασης στην εξέλιξη και τη διαρκή μας βελτίωση.

Αυτή η συνεργασία έχει συμπληρώσει 20 έτη και πιστεύω ειλικρινά ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια μάθαμε πολλά μέσα από τη σχέση μας με τον Φορέα αλλά και οι επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) πήραν πολλά από εμάς και τα αξιοποίησαν ως εμπειρίες, γνώση και εφαρμοσμένες πρακτικές.

Εγώ προσωπικά μετά από 30 χρονιά που υπηρετώ τα διεθνή πρότυπα και συνεργάζομαι με πολλούς διαπιστευμένους φορείς ανά τον κόσμο θα αναγνωρίσω στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) τον επαγγελματισμό των επιθεωρητών αλλά το σημαντικότερο όλων τη τεχνογνωσία τους.

Η SEPTONA συνεργάζεται και συν οδοιπορεί με τους καλύτερους και μέσα σε αυτούς είναι και η TÜV HELLAS (TÜV NORD). Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους μας!

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραμανλής: Νέα έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μαραθώνα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Για τα 90 χρόνια λειτουργίας του Φράγματος Μαραθώνα, μίλησε χθες βράδυ ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στα εγκαίνια της σχετικής έκθεσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ. Επίσης εξήγγελιε σειρά από έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Μαραθώνα.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ.Καραμανλής τόνισε την αξία του Φράγματος Μαραθώνα καθώς όπως είπε «εδώ και 9 δεκαετίες, έλυσε οριστικά αυτό το πρόβλημα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Έδωσε οριστική λύση σε ένα ζήτημα που επί πολλά χρόνια η Αθήνα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει με άλλες επιμέρους προσεγγίσεις, οι οποίες όμως δεν ήταν επαρκείς σε βάθος χρόνου και δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού».

Ο Υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε το Φράγμα Μαραθώνα «έργο με τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, ένα σπουδαίο τεχνικό επίτευγμα για την εποχή του» και συνέχισε λέγοντας «Όχι μόνο στην Ελλάδα δεν είχε γίνει ποτέ ξανά κάποιο ανάλογο τεχνητό φράγμα, αλλά ήταν ένα έργο αξιοσημείωτο από κατασκευαστικής πλευράς και σε διεθνές επίπεδο.

Ήταν ένα έργο υποδομής πρωτοποριακό και καινοτόμο. Για την κατασκευή του, δεν χρειάστηκε μόνο μία πολύ σοβαρή οικονομική επένδυση, από πλευράς ελληνικού δημοσίου. Αλλά και η αγαστή συνεργασία της νεοσύστατης ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, μιας μεγάλης διεθνούς επιχειρηματικής δύναμης και, φυσικά, ενός πολύ μεγάλου εργατικού δυναμικού. Έλληνες που δούλεψαν με φιλότιμο και αφοσίωση για την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου.

Το Φράγμα του Μαραθώνα είναι ένα μεγάλο έργο υποδομής που έδωσε πρακτική και άμεση λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας της εποχής του, αλλά και άντεξε –κι αντέχει- στο χρόνο. Χαρακτηριζόταν από καινοτομία. Ήταν αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας και του εξωτερικού».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΩΝ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε και στα έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή τα οποία είναι:

1. Η εκπόνηση μελετών και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή πλωτού αντλιοστασίου στη Λίμνη Μαραθώνα, καθώς και καταθλιπτικού αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου που θα συνδέει το Αντλιοστάσιο με τον υφιστάμενο αγωγό που τροφοδοτεί το Διυλιστήριο Κιούρκων. Σε περιπτώσεις διακοπής της τροφοδοσίας από το υδραγωγείο Υλίκης – Μαραθώνα, το υπό μελέτη έργο μπορεί να αποτελέσει τη δικλείδα ασφαλείας του υδροδοτικού συστήματος.

2. Μελέτη για τα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Μαραθώνα. Προτείνονται 2 φράγματα ανάσχεσης, το Φράγμα ρέματος Οινόης και το Φράγμα Αγίας Τριάδας. Στην παρούσα φάση, έχει υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων. Το εκτιμώμενο κόστος των προτεινόμενων έργων ανέρχεται σε 50.000.000 €. Και με την ευκαιρία θέλω να πω ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, προγραμματίζονται επίσης αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού περίπου 175.000.000 €, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δανειακής ενίσχυσης, 25ετούς διάρκειας της ΕΤΕπ, ύψους 355 εκ. ευρώ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα