Νίκος
Καραγιάννης

Το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός στο χώρο των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους λόγω της πανδημίας covid-19. Στις 1-2 Ιουλίου 2021 στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, επιστρέφουν τα σημαντικότερα πρόσωπα του χώρου για να συζητήσουν τις εξελίξεις, να δώσουν εκτιμήσεις, ειδήσεις, να γίνει κριτική και αποτίμηση αλλά κυρίως να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η θεσμοθετημένη τράπεζα των κατασκευών την πρώτη μέρα του συνεδρίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς εννέα προσωπικότητες θα βρίσκονται στο Μέγαρο για να μιλήσουν για το βασικό θέμα που είναι: “Η στρογγυλή Τράπεζα των Κατασκευών: Κατασκευάζοντας στην Ελλάδα, συνθήκες και ευκαιρίες”.

Στην μετά την πανδημία εποχή το τοπίο των υποδομών είναι διαφορετικό. Είναι ένας από τους βασικούς κλάδους της οικονομίας που βασίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την συντομότερη επιστροφή στην ανάπτυξη. Ποιος ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης, της Πολιτείας και της αγοράς.

Είναι τα δημόσια έργα αρκετά για να κρατήσουν ζωντανό ένα τόσο μεγάλο κλάδο και ποιος ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια η χρειάζονται συνεχόμενες επενδύσεις από τον ιδιωτικό κλάδο; Πως μετασχηματίζεται ο ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη υποδομών; Αυτά και ακόμα περισσότερα θέματα θα τεθούν στην στρογγυλή Τράπεζα των Κατασκευών.

Σε αυτή τη συνεδρία το λόγο θα πάρουν οι κύριοι:

–Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

–Νίκος Παππάς, Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ

–Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ- Πρόεδρος Attica Bank

–Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εκτελεστικός πρόεδρος ΑΚΤΩΡ

–Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος (επικεφαλής) ομίλου ΤΕΡΝΑ

–Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒΑΞ

–Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ

–Παναγιώτης Γαρδελίνος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, MYTILINEOS

Παρέμβαση θα κάνει ο Πρόεδρος του ΕΣΒΥΚ, κ.Σέργιος Λαμπρόπουλος.

 

Η βράβευση του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019

Στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίας θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019, σύμφωνα με την διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργήθηκε στο ypodomes.com τον Δεκέμβριο του 2019.

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019 σύμφωνα με τους αναγνώστες του ypodomes.com είναι το εμβληματικό έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”. Το έργο είναι μέρος του συνολικού πακέτου αναβάθμισης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας.

Το βραβείο για τη διάκριση αυτή θα παραδώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στην Fraport Greece ως την εταιρεία υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ ως την ανάδοχο εταιρεία.

Τα βραβεία θα παραλάβουν οι :

-Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece

-Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Για να παρακολουθήσετε δια ζώσης το συνέδριο πατήστε εδώ:

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το 4ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών πατήστε εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV