Connect with us

Επικαιρότητα

Ήπειρος: Συνάντηση Καχριμάνη με τους ομογενείς για τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε χθες το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξη της διοργάνωσης του 4ου Τακτικού Συνεδρίου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Πρέβεζα.

Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας και ο ταμίας δρ. Ηλίας Γαλανός, είχαν εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για μεγάλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφώνησαν δε να είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία για την ανάληψη κοινής δράσης, ώστε να αναζητηθούν λύσεις και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης  ενημέρωσε το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. συνοπτικά για τις βασικότερες δράσεις που υλοποιεί την περίοδο αυτή η Περιφέρεια και οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, όπως είναι τα έργα περιβάλλοντος (βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση απορριμμάτων), πολιτισμού (πρόγραμμα Αρχαίων θεάτρων), οδικές συνδέσεις, αγροτικές υποδομές κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. να δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας να λάβουν κάθε μέτρο και απόφαση που απαιτείται,  προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα με τη δυνατότητα εφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα. Επισήμαναν ιδιαίτερα δε το γεγονός ότι η πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το εξωτερικό,  αποτελεί μια μακροχρόνια επιδίωξη των Απόδημων Ηπειρωτών που διαμένουν κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε αναλυτικά  στα προσκόμματα που τίθενται κατά καιρούς στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως εξήγησε μπορεί να εξυπηρετήσει σχεδόν ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.   Χαρακτήρισε δε  επιφανειακές τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες  που απορρέουν από την αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης του αερολιμένα, στους τοπικούς φορείς. Πρόσθεσε  τέλος, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προσφερθεί  να καλύψει  και μέρος της δαπάνης που απαιτείται για διάφορες εργασίες (σύστημα προσγείωσης, συντήρηση δεξαμενών καυσίμων κλπ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ανακοίνωση για την παράδοση της Ιόνιας Οδού

Η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Πέρδικα-κόμβος Εγνατίας της Ιόνιας οδού, πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα με τη σήμανση/καθοδήγηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς Ιωάννινα και Αλβανία, να εξέρχονται στον κόμβο Αβγού, ή να βρεθεί άμεσα τρόπος ώστε να συνεχιστεί ο οδικός άξονας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έγκαιρα και ύστερα από συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το Τμήμα Τροχαίας, είχε επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην έξοδο της Εγνατίας προς Ιωάννινα, από την υπερφόρτωση της με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Τον ίδιο προβληματισμό έθεσε ο Περιφερειάρχης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μενίδι,  στον Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι έδειξαν να κατανοούν το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν δόθηκαν σχετικές οδηγίες.  

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η κοινή λογική και να μη μετατραπεί σε μαρτύριο η έξοδος των χιλιάδων οχημάτων προς Ιωάννινα-Αλβανία στον κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών.

 

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα