Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Ήπειρος: Σε δημοπράτηση ο οδικός άξονας Αθαμανίου-Θεοδωριανών με 9,29εκατ.ευρώ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημοπράτηση βγήκε το σημαντικό οδικό έργο Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων. Το έργο θα εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου και αφορά στη βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης, που περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα από Αθαμάνιο μέχρι τα Θεοδώριανα. Ειδικότερα, το υπόψη έργο περιλαμβάνει:

α) την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου, με την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων·

β) την ολοκλήρωση της παράκαμψης Αθαμανίου, συνολικού μήκους περίπου 2,8 km και την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στο υπόψη τμήμα·

γ) τη λειτουργική αναβάθμιση και αποκατάσταση αστοχιών στην υπολειπόμενη (μετά το τέλος της παράκαμψης Αθαμανίου), οδό σύνδεσης Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, μήκους περίπου 11,4 km.

Η ημέρα δημοπράτησης και αποσφράγισης των προσφορώ ορίστηκε για τις 27 Αυγούστου. Το κόστος του έργου είναι 9,29εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΟΑ 7,49εκατ.ευρώ). Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και εφόσον ξεκινήσει την ερχόμενη Άνοιξη, τότε θα ολοκληρωθεί περίπου 2 χρόνια αργότερα, το 2020.

Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Π.Δ.Ε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο θα εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου και αφορά στη βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης, που περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα από Αθαμάνιο μέχρι τα Θεοδώριανα.

Στις υπόψη περιοχές απαιτούνται εργασίες, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, στις οποίες περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση και σταθεροποίηση των πρανών, έργα οδοποιίας (αποξηλώσεις, οδοστρώματα, ασφαλτικά, σήμανση – ασφάλιση), κατασκευή οχετών και λοιπών τεχνικών, έργα συγκράτησης βραχοπτώσεων, τοίχοι αντιστήριξης κ.λπ..

Ο κύριος του έργου μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης, για επιπλέον ποσό μέχρι 442 000,00 EUR (με Φ.Π.Α.). Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός τριετίας από τη σύναψη της σύμβασης και θα αφορά στην αντικατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, από περιοχή πέρατος παράκαμψης Αθαμανίου έως περιοχή Σταυρός.

ypodomes.com

image_printΕκτύπωση

Λοιπά Οδικά έργα

Ιωάννινα: Υπεγράφη και ξεκινά το έργο ανακατασκευής της οδού Σ.Νιάρχου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την κατασκευή της οδού Νιάρχου  που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ», υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που είχε προϋπολογισμό 25.700.000 €.

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν  το  έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας  «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

Το παραδοτέο έργο περιλαμβάνει:  οδό μήκους 4,5 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας της οδού Νιάρχου και κάθετων οδών για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο στη δυτική οριογραμμή και πεζοδρόμιο στην αριστερή οριογραμμή της, ένας πλήρης ανισόπεδος κόμβος σύνδεσης της οδού με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, πέντε ισόπεδοι κόμβοι κυκλικής μορφής (roundabout), τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 Λαγκαδά-Ρεντίνας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν επί της Επαρχιακής Οδού 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας), στη διασταύρωση προς Ασκό, οι παρακάτω εργασίες:

-Εργασίες εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση σωλήνων καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού

-Τοποθέτηση νέων ιστών

-Τοποθέτηση φωτιστικών

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις ώρες 08.30 έως 18.00.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Εργασίες συντήρησης σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντ. Μακεδονίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης–Περαίας και στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας ή τοποθέτηση νέων συστημάτων αναχαίτισης οδού στις παρακάτω οδούς:

1. Επί της δεξιάς οριογραμμής ή επί της νησίδας της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης-Περαίας (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα για την εκτέλεση των εργασιών.

2. Επί της δεξιάς οριογραμμής ή επί της νησίδας της 67ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι παραπάνω εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 7.00 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα