Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Στροφή σε έργα παραχωρήσεων, ΣΔΙΤ και Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η φετινή Γενική Συνέλευση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και κυριάρχα στοιχεία φέτος ήταν η παρουσία του κ.Δημήτρη Κούτρα, ως  νέου προέδρου της εταιρείας, η αύξηση στον τζίρο και το ανεκτέλεστο και οι νέοι στόχοι της εταιρείας οι οποίοι, της δίνουν ένα αέρα μεγάλης εταιρείας με επιθυμία για έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, τομέας που δείχνει να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη πίτα στον κατασκευαστικό κόσμο της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ: ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος της Intrakat, δήλωσε: «Σε αυτή την οικονομική συγκυρία της χώρας και με αυτή τη σημερινή κατάσταση του κατασκευαστικού κλάδου, θα υπάρξουν για την Intrakat πολλές προκλήσεις και επομένως και προοπτικές, δεδομένης της οικονομικής υγείας, της οργανωτικής επάρκειας και του νεανικού σθένους, όπως ο ίδιος διαπίστωσα.

Η ανάπτυξη των δημοσίων έργων κυρίως με τη μορφή των ΣΔΙΤ και την έντονη περιβαλλοντική διάσταση τους, η ανάγκη για υπηρεσίες διαχείρισης και λειτουργίας δημοσίων και μεγάλων ιδιωτικών έργων, δείχνουν την εστίαση των μελλοντικών μας δραστηριοτήτων. Από την άλλη πλευρά τα Βαλκάνια είναι προφανώς η «αυλή» μας και οσονούπω θα διέπονται όλα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, γεγονότα γνώριμα στην ελληνική τεχνογνωσία. Έτσι πιστεύω ότι οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και θα τα καταφέρουμε να τους υλοποιήσουμε με εμπειρία και νεανικότητα.»

ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΡΕΤΗΣ: ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

O κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, τόνισε στην ομιλία του: «Η νέα στρατηγική της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που εκπονήθηκε και ήδη εκτελείται συνδυαστικά με τις ενδοεταιρικές αλλαγές και τη νέα μετοχική σύνθεση, υπηρετεί ρεαλιστικά τους στόχους μας. Επιλέγουμε και επικεντρωνόμαστε σε υλοποιήσιμους στόχους, προσαρμοζόμαστε με ευελιξία και ταχύτητα στο νέο περιβάλλον, βλέπουμε καθαρά και διαβλέπουμε ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις εκτίμησε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την κατασκευαστική αγορά, δηλώνοντας: «Εκτιμώ ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να ξαναγίνει ο κλάδος μας, πυλώνας ανάπτυξης της Οικονομίας όπως και η πρόθεση της απλοποίησης, επιτάχυνσης και εξυγίανσης των γραφειοκρατικών ανασταλτικών εμποδίων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα».

Στους κύριους στόχους της εταιρείας για την επόμενη τριετία, ανέφερε, ότι εστιάζουν – στην διαχρονική αύξηση του κύκλου εργασιών – στη διατήρηση του υψηλού ανεκτέλεστου υπόλοιπου συμβάσεων – στην επικέντρωση σε δημόσια έργα υποδομών, σε έργα ΣΔΙΤ & Παραχωρήσεων, σε περιβαλλοντικά έργα και σε υπηρεσίες FM (facility management) – στην επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό και δη στα Βαλκάνια και τέλος – στην βελτίωση του χρηματοπιστωτικού προφίλ της εταιρείας.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Intrakat για το 2018, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 232,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι 147,2 εκατομμύρια ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58%. Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 10,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 9,6 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Τo συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά τα 440 εκατομμύρια ευρώ, με τα νέα έργα προς υπογραφή να φτάνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα