Newsroom

Οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών καθώς και οι νέες κανονιστικές υποχρεώσεις των εταιρειών ήταν τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας με θέμα: «Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΑΔΡΑΝΗ- ΤΣΙΜΕΝΤΟ- ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ» που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

Οι περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από φλέγοντα θέματα του κλάδου αλλά και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τόσο αναφορικά με την νομοθεσία όσο και σε σχέση με την πιστοποίηση των κατασκευαστικών έργων υποδομής.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Κούρταλης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Δ., ο κ. Εμμανουήλ Βράιλας, Γεν. Γραμματέας ΣΤΕΑΤ η κ. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος ΣΕΓΜ, ο κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΒΥΚ, ο κ. Γεώργιος Βαρελίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και ο κ. Κυριάκος Ασημακόπουλος, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η αναγκαιότητα και τα εργαλεία επίτευξης βιωσιμότητας στον κλάδο των δομικών υλικών, καθώς και οι νέες εξελίξεις, τα πρότυπα και οι όροι συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την αναβάθμιση των κατασκευών σε λατομεία και τσιμέντα. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ-2016) και την επόμενη ημέρα μετά την εφαρμογή του.

Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, των λατομείων, των βιομηχανιών τσιμέντου και παραγωγοί σκυροδέματος, εκπροσωπώντας τόσο τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όσο και θεσμικούς παράγοντες αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα που σχετίζονται με το αντικείμενο. Γεγονός που επιβεβαίωσε τη σημασία της εν λόγω ημερίδας αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στον κλάδο των κατασκευών ο οποίος και έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Επιπλέον πληροφορίες και τους ομιλητές, μπορείτε να τους βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3Jx0lrw

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα, καλύπτοντας μείζονα επιχειρηματικά και κοινωνικά θέματα σε συνδυασμό με το ρόλο της πιστοποίησης σε αυτά. Επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ηγετική του θέση, όχι μόνο ως προς το μέγεθος και την αξιοπιστία του αλλά και ως προς την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο αλλά και ευρύτερα την αγορά.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η αθρόα προσέλευση αλλά και οι εξαιρετικά καίριες και στοχευμένες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της ημερίδας αποτελούν απτή επιβεβαίωση της επιτυχία της. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς για ακόμη μια φορά, ο Φορέας μας πρωταγωνιστεί, αναδεικνύοντας θέματα της ποιότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και ο ρόλος και η σημασία τους για την αναβάθμιση των κατασκευαστικών έργων υποδομής της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προωθώντας τη γνώση και την ανταλλαγή απόψεων των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών μας σε συνδυασμό με κορυφαία στελέχη της αγοράς».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV