Νίκος
Καραγιάννης

Ημερίδα με θέμα «Energy Infrastructure» συνδιοργάνωσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα πλαίσια του 30ου Money Show, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Στην Ημερίδα αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν πέρα των οικονομικών και νομικών θεμάτων, διάφορα τεχνικά ζητήματα, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τις Ενεργειακές Υποδομές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν οι εταιρείες Διανομής Φυσικού Αερίου όπου ανέπτυξαν τα επιχειρησιακά τους. Παρουσιάστηκαν ζητήματα και επενδυτικά πλάνα τα οποία μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις υποδομών στους τομείς του Φυσικού Αερίου και παράλληλα έγιναν αναφορές στην ανάπτυξη του συμπιεσμένου και υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική αγορά ενέργειας.

Θωμάς Μπακούρας, Δ/ντης Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητήριου Λάρισας & Μέλος Δ.Σ. Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, «Απαιτητικός και Πολυσύνθετος ο Ενεργειακός Τομέας»

Την Ημερίδα άνοιξε ο κ. Θωμάς Μπακούρας χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες και επισημαίνοντας την σημασία των ενεργειακών επενδύσεων, επενδύσεις οι οποίες μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις Ενεργειακές Υποδομές ειδικά στην αγορά του Φυσικού Αερίου.

Χρήστος Σαραντόπουλος, Πρόεδρος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, «Προτεραιότητα η συζήτηση των ενεργειακών θεμάτων »

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σαραντόπουλος , τονίζοντας την σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν σε ενεργειακά θέματα ειδικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Βασίλης Λάζαρης, Πρόεδρος Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, «Αναγκαίες οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των δικτύων».

Ο Πρόεδρος του Ενεργειακού Βήματος κ. Βασίλης Λάζαρης με τη σειρά του συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Ημερίδα και τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών με νέες επενδύσεις για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.

Μιχάλης Στεργιόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας, «Επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα 2019-2023»

Ο κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας καθώς και στην επέκταση του δικτύου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές με τη χρήση καινοτόμων πρακτικών και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τον πενταετή προγραμματισμό της Εταιρείας, το 2023 θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο το 65% του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Παράλληλα προβλέπονται νέες επενδύσεις ύψους 93 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου κατά 300 επιπλέον χιλιόμετρα.»

Στεφανία Μωσσέ, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΔΕΔΑ, «Διείσδυση του Φυσικού Αερίου σε νέες περιοχές με τη χρήση νέων τεχνολογιών»

Στο Πενταετές πενδυτικό σχέδιο της ΔΕΔΑ ΑΕ για την περίοδο 2019-2023 και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα εφαρμοστούν στο επόμενο διάστημα αναφέρθηκε η κα. Στεφανία Μωσσέ, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΔΕΔΑ, επισημαίνοντας ότι «Ξεκινάει η πρώτη φάση υλοποίησης για την κατασκευή του δικτύου σε τρεις περιφέρειες Κεντρική Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη και Στερεά Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 172 εκατ. €. Η Δεύτερη φάση περιλαμβάνει τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. €.»

Ευστάθιος Γρίβας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΑ Αττικής, «Ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών»

Ο ο κ. Ευστάθιος Γρίβας , Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας με την ανάπτυξη νέων ενεργειακών υποδομών, τονίζοντας την σημασία των επενδύσεων στον Ενεργειακό Τομέα ειδικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Remix Bulgaria, κ. Lyobomir Ganev, ανέλυσε διεξοδικά την ανάπτυξη του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πως μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη στις ενεργειακές υποδομές μέσω της χρήσης Συμπιεσμένου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και το πενταετές επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και τις νέες τεχνολογίες παρουσίασαν αντίστοιχα ο κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος , Διευθυντής Ανάπτυξης CNG Thessaly και ο κ. Δημήτρης Ζαχαράκης, Τεχνικός Διευθυντής , Promethan. Τέλος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες, αναφέρθηκε στη δυνατότητα τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου μέσω εικονικών αγωγών.

Μέσω της Ημερίδας μας δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV