Η ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ είναι η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο για τη διευθέτηση του ρέματος Καναπίτσα στο Μενίδι. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ανωτέρω εταιρεία, ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος με ποσοστό έκπτωσης 52,64%. Στην δημοπράτηση του έργου προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές 14 συνολικά σχήματα ενώ ένα από αυτά αποκλείστηκε.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΘΕΜΕΛΗ με ποσοστό 42,26% και τρίτη η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με 40,27%. ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ έδωσαν τις χαμηλότερες εκπτώσεις με 28% και 23,69% αντίστοιχα. Τώρα η συνέχεια περιλαμβάνει την αποστολή προς έγκριση της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν την υπογραφή της. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος της Άνοιξης.
Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα) Αττικής, από Χ.Θ. 0+000 (εκβολή στον Κηφισό) έως Χ.Θ. 12+000. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Γ.Γ.Υ. – Γ.Δ.Υ.ΛΙ.Κ.Υ. – Δ.Α.Ε.Ε. Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19).
Το αρχικό κόστος του έργου έχει υπολογιστεί σε 23,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 18,95εκατ.ευρώ). Τα έργα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2019. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Αν το έργο δεν συναντήσει καθυστερήσεις, τότε θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την ΕΤΕπ. Αφορά το σχετικό δάνειο που έχει συναφθεί με τα Υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών και Οικονομικών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων με 10 έργα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο της σύμβασης αποτελούν τα έργα διευθέτησης τού ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα). Από τα 12.586 χλμ. του συνολικού μήκους ρ. Αχαρνών, επεμβάσεις προβλέπονται σε μήκος 7,5 χλμ.. Σε μήκος 1,6 χλμ. προτείνεται κλειστή διατομή, χωρίς να συνυπολογίζονται τα τεχνικά γεφύρωσης των διασταυρούμενων οδών, ενώ για τα υπόλοιπα 5,9 χλμ. προτείνεται ανοιχτή διατομή, με συρματοκιβώτια. Σε 3,7 χλμ. διατηρείται η φυσική διατομή. Στα προτεινόμενα έργα εντάσσονται 2 υφιστάμενα τεχνικά έργα, το τεχνικό διέλευσης τής Αττικής Οδού και ο οχετός στην οδό Σκρα, συνολικού μήκους 1,5 χλμ.. Περιλαμβάνεται επίσης και και το χωμάτινο φράγμα ανάσχεσης, που προτείνεται να κατασκευαστεί περί τη Χ.Θ. 10+600, περίπου 2,0 χλμ. κατάντη από το όριο τού Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, για την απομείωση των πλημμυρικών απορροών της ορεινής λεκάνης.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV