Connect with us

Εταιρικά Nέα

Η Wilo και η Schneider Electric ενισχύουν την συνεργασία τους με στρατηγική συμφωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Michael Ranft, SVP Strategic Business Unit OEM Wilo Group, Philippe Rambach, Senior Vice President Industrial Automation Schneider Electric, Oliver Hermes, President and CEO Wilo Group, Alain Dedieu, SVP - President Water/Wastewater Segment Schneider Electric, Georg Weber, Chief Technology Officer Wilo Group, Hueseyin Aybar, International Account Manager Schneider Electric (from left to right) στο Συνέδριο της Wilo για την Βιομηχανία.

Sposnored Content

Η Wilo, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αντλιών και αντλητικών συστημάτων παγκοσμίως για τον κτιριακό τομέα, την διαχείριση νερού και την βιομηχανία και η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην διαχείριση ενέργειας και στον αυτοματισμό, προχώρησαν στην σύναψη στρατηγικής συμμαχίας για την από κοινού ανάπτυξη λύσεων βιωσιμότητας και ενεργειακής αποδοτικότητας για την διαχείριση νερού και για βιομηχανικές εφαρμογές διαχείρισης και επεξεργασίας νερού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα της πολιτικά καθοδηγούμενης «αποσύνδεσης» των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας, οι συνεργασίες θα καταστούν κρίσιμες για την επιτυχία στο μέλλον», εξηγεί ο κ.Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo. «Με αυτήν τη στρατηγική συνεργασία, επιδιώκουμε να εξισορροπήσουμε τις συνέπειες από την όποια τυχόν τάση αποσύνδεσης. Αλλά θέλουμε επίσης να εκμεταλλευτούμε πλήρως την κοινή δύναμη καινοτομίας για να αναπτύξουμε νέες ψηφιακές λύσεις για τις αυριανές προκλήσεις.”
Ο συνδυασμός των τεχνολογιών και των υπηρεσιών των δύο εταιρειών θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης νερού για βιώσιμα κτίρια, δήμους, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την βιομηχανία.
Αυτή η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στην ανάπτυξη μοναδικών αρχιτεκτονικών και ψηφιακών τεχνολογιών που βασίζονται στην ενοποίηση και στις προσαρμοσμένες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών λογισμικού αυτοματισμού. Οι όροι της ενισχυμένης συνεργασίας περιλαμβάνουν το λογισμικό/σύστημα αυτοματισμού EcoStruxure™ Automation Expert της Schneider Electric, καθώς και περαιτέρω ψηφιακές υπηρεσίες και συστήματα ανάλυσης δεδομένων.

Στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη μιας κοινής πρότασης αξίας, για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων σχετικά με την αειφορία του νερού, μέσω μοναδικών ψηφιακών λύσεων για τη λειψυδρία, την ανακύκλωση του νερού και την αποδοτικότητα των υποδομών και στη συνέχεια την ανάπτυξη αυτών των λύσεων σε μεγάλη κλίμακα.

Με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από κοινού κατά την ανάπτυξη τoυ Wilopark, η Schneider Electric και η Wilo θα συνεργαστούν επίσης για να βοηθήσουν τις βιομηχανίες και τα κτίρια του μέλλοντος να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καλύτερων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας .

Η Wilo, εκπροσωπούμενη από τον Διευθυντή Τεχνολογίας κ. Georg Weber, και η Schneider Electric, εκπροσωπούμενη από τους κ.κ. Alain Dedieu, Διευθυντή Τομέα Διαχείρισης Νερού και Philippe Rambach, Αντιπρόεδρο Τομέα Βιομηχανικού Αυτοματισμού, συμφώνησαν στην από κοινού τους συνεργασία κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου της Wilo για την βιομηχανία.

«Και τα δύο μέρη συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την μακρόχρονη ιστορία συνεργασίας μας συνδυάζοντας την ηγετική μας δύναμη και εξειδίκευση στους αντίστοιχους τομείς δραστηριοποίησης μας με το κοινό μας πνεύμα καινοτομίας και την κοινή μας φιλοδοξία να διαμορφώσουμε ένα αειφόρο μέλλον για το νερό, έναν κρίσιμο πόρο για τη ζωή και τη βιομηχανία”, είπε ο κ. Alain Dedieu.

Ο κ. George Weber προσθέτει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με μια καινοτόμο εταιρεία που μοιραζόμαστε αντίστοιχο κοινό τρόπο δράσης. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βλέπω αυτή τη συνεργασία να πραγματοποιείται όχι μόνο στα συμβόλαια αλλά και επί του πρακτέου σε έργα τεχνολογίας.”
Κοινά έργα τεχνολογίας τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή και ενίσχυση λύσεων για:
• Plug-and-play λύσεις για επεξεργασία και διαχείριση νερού
• Κτιριακούς αυτοματισμούς και εφαρμογές προληπτικής συντήρησης μέσω καινοτόμου software και hardware
• Εξοπλισμός του Wilopark
o με μια ανοιχτή και σπονδυλωτή ψηφιακή πλατφόρμα της AVEVA™ (πρώην Wonderware) που ενσωματώνει δεδομένα περιουσιακών στοιχείων και δεδομένα από όλα τα υποσυστήματα (εγκαταστάσεις)
o με ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης e-mobility για τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της Wilo

«Η Wilo και η Schneider Electric διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στην παροχή λύσεων για βιώσιμες λύσεις και υποδομές αυτοματισμού», δήλωσε ο κ. Georg Weber. «Παίρνουμε αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά και στοχεύουμε πάντα να υπερβούμε το προφανές. Η Schneider Electric είναι ο ιδανικός συνεργάτης από αυτή την άποψη.»

Advertisement

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα