Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Η Volterra στην έκθεση Climatherm Energy 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Volterra Shop Θεσσαλονίκη

Η Volterra Α.Ε. ιδιώτης παραγωγός και πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση, «Climatherm-Energy 2020», η οποία πραγματοποιείται από 21 έως και 23 Φεβρουαρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η Climatherm Energy, εξειδικεύεται στον χώρο της ενέργειας τα τελευταία 30 χρόνια, προβάλλοντας την επαγγελματική αγορά της ενέργειας (ΑΠΕ, Ηλεκτρική Ενέργεια, Φυσικό Αέριο, Κλιματισμός κ.ά.) και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και ιδιωτών που εξετάζουν τις διαθέσιμες λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης και τα νέα προϊόντα & υπηρεσίες του κλάδου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Volterra σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συνεργατών Εγκαταστατών Φυσικού Αερίου και για τα νέα προγράμματα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου τα οποία προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Παράλληλα, τους επισκέπτες της Climatherm Energy που θα επισκεφτούν το περίπτερο της Volterra τους περιμένουν διαγωνισμοί και πλούσια δώρα για περισσότερη οικονομία στην ενέργεια.

Πληροφοριακά στοιχεία Climatherm 2020

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21-22 -23 Φεβρουαρίου 2020.

Ώρες λειτουργίας: 11:00 π.μ. -21:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Athens Metropolitan Expo.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.climatherm.gr.

image_pdfimage_print

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Residential Development Awards 2020: Αδράξτε την ευκαιρία για διάκριση μέσω της παράτασης υποβολής!

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στα Residential Development Awards 2020, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.
Η διοργανώτρια εταιρεία των Residential Development Awards 2020, Boussias Communications, ανακοίνωσε ότι παρατείνει το χρόνο υποβολής, δίνοντας την ευκαιρία στις ενδιαφερόμενες εταιρείες να συγκεντρώσουν το υλικό που χρειάζεται για να τεκμηριώσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τα Residential Development Awards 2020, είναι τα πρώτα ελληνικά βραβεία που φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός στην οικιστικό κλάδο αναδεικνύοντας την αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών.

Στη τελετή απονομής των βραβείων θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, μεσίτες και καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς και των επενδύσεων. Νικητές και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα πρωτοποριακά τους έργα, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, να ενισχύσουν το brand awareness των εταιρειών τους και να έρθουν σε επαφή με κορυφαία στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου.

Τελική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Πώς μπορείτε να εμπλακείτε:
Μπείτε άμεσα στο site https://www.residentialawards.gr/ και υποβάλλετε υποψηφιότητα!

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Συνάντηση Κασαπίδη-Καραμανλή με μενού Εγνατία, Ε65 και σιδηρόδρομο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα. ειδήσες

Την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του σχεδιασμού και ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών μεταφορών και στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία συζητήσαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με τον υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην έδρα του υπουργείου στην Αθήνα.

Ο Ε65, ο κάθετος της Εγνατίας στην ΠΕ Φλώρινας έως τα όρια του Ν. Λάρισας, οι σιδηροδρομικές υποδομές, η αναβάθμιση των αεροδρομίων μας και οι νέες τεχνολογίες στις μεταφορές μεταξύ άλλων ετέθησαν εμπεριστατωμένα από τον γράφοντα προς τον υπουργό ως προτεραιότητες για την Περιφέρεια μας, στο πλαίσιο ενός συνολικού ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στις μεταφορές.

Εν όψει της απολιγνιτοποίησης η αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των υποδομών αυτών είναι άρρηκτα δεμένη με την αναπτυξιακή προοπτική, την εξωστρέφεια και τον κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής που επιδιώκουμε και διεκδικούμε. Όπως επεσήμανε ο υπουργός σύντομα θα έχουμε εξελίξεις που θα αφορούν στην Περιφέρεια μας ξεκινώντας από τον Ε65.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

WaysTUP!: Η Κυκλική Οικονομία στην πράξη με την αξιοποίηση των αστικών βιοαποβλήτων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κάδος κομποστοποίησης

Τα βιο-απόβλητα αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% των αστικών αποβλήτων και περίπου το 60% αυτών είναι απόβλητα τροφίμων που ανά κάτοικο της ΕΕ ανέρχονται σε 173 κιλά ετησίως. Με τη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία μπορούν να μετατραπούν σε υψηλής αξίας βιο-προϊόντα.

Το έργο WaysTUP! θα συμβάλει στη διεθνή έρευνα μετατροπής των αστικών βιο-αποβλήτων σε καινοτόμα προϊόντα όπως π.χ. συστατικά τροφίμων και ζωοτροφών, βιοπλαστικά, βιοαιθανόλη, βιοάνθρακα, βιοδιαλύτες, πρωτεΐνες και έλαια.

Ο προσανατολισμός του WaysTUP! ενδιαφέρει τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όσο και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενεργή συμμετοχή και την αλλαγή των συνηθειών των πολιτών, την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την υποστήριξη των δημοτικών αρχών και των οργανισμών διαχείρισης αποβλήτων.

Στο WaysTUP!, που θα διαρκέσει έως το Φεβρουάριο του 2023, συμμετέχουν 26 ερευνητικοί εταίροι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και δίκτυα πόλεων. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε., η ΕΤΑΜ Α.Ε., η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η μείωση της σπατάλης των πόρων και η επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων τροφών δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση φυτικών και ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και στην παραγωγή ενέργειας.

Το WaysTUP! θα αναπτύξει ένα μικρό αριθμό πιλοτικών εγκαταστάσεων αξιοποίησης αστικών βιο-αποβλήτων και μετατροπής τους σε προϊόντα υψηλής αξίας. Οι πιλοτικές εφαρμογές θα εκτελεστούν στα Χανιά και στην Αθήνα, καθώς και σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βαλένθια, η Αλικάντε, η Αλκούδια (Ισπανία) το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), η Πράγα (Τσεχία) και η Τέρνι (Ιταλία).

Ήδη έχει αναπτυχθεί με επιτυχία ένα πρωτόκολλο εργαστηριακών αναλύσεων, αλλά και η μεθοδολογία ανάλυσης των βιο-αποβλήτων στις περιοχές πιλοτικής εφαρμογής. Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη μιας σειράς λύσεων αξιοποίησης των αστικών βιο-αποβλήτων και σχετικών καλών πρακτικών, καθώς και καταγραφής των κυριότερων δυσκολιών που σχετίζονται με την εν λόγω αξιοποίηση.

Όσον αφορά στην προετοιμασία των πιλοτικών εφαρμογών στις πόλεις Αθήνα, Χανιά, Βαλένθια, Αλικάντε, Αλκούδια, Λονδίνο, Πράγα και Τέρνι, οι εταίροι του έργου βρίσκονται στη διαδικασία καθορισμού του τύπου και της διαδικασίας προμήθειας των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, παραλήφθηκαν απόβλητα τροφίμων από σχολεία και ξενοδοχεία για να μετατραπούν σε βιοαιθανόλη.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές εκχύλισης ελαίων από υπολείμματα καφέ που παραλαμβάνονται από καφετέριες, ενώ επίσης έχει γίνει η επεξεργασία των πρώτων δειγμάτων χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.

Ο στόχος όσον αφορά στην αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών είναι η ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων σε ό,τι αφορά στη διαλογή των βιο-αποβλήτων, καθώς και στην αποδοχή των παραγόμενων βιο-προϊόντων.

Ο στόχος της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών ιδεών με βάση τα αστικά βιο-απόβλητα είναι να εκτιμήσει την ετοιμότητα της αγοράς, να καθορίσει κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και ιδέες προώθησης τους στην αγορά και να προετοιμάσει την είσοδο στην αγορά των προτεινόμενων τεχνολογικών λύσεων.

Τέλος θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του έργου σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες Ευρωπαϊκές πολιτικές, ενώ θα γίνουν προτάσεις για την υιοθέτηση νέων μοντέλων που υποστηρίζουν την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των αστικών βιο-αποβλήτων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα