Newsroom

Τις προηγμένες λύσεις EcoStuxure IT, που διαθέτει η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανέδειξε ο Χρήστος Φάμελος, Data Center EcoStruxure Sales Manager της εταιρείας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο «Greek ICT Forum», που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. 

Tο εμβληματικό συνέδριο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Φάμελος, παρουσίασε την ολοκληρωμένη λύση Data Center Infrastructure Management (DCIM) της Schneider Electric και πιο συγκεκριμένα την αρχιτεκτονική του EcoStruxure IT, που εξασφαλίζει επιχειρηματική συνέχεια, επιτρέποντας την ασφαλή παρακολούθηση και διαχείριση, το σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση των φυσικών υποδομών του ΙΤ εξοπλισμού. Παράλληλα, το EcoStruxure IT παρέχει προτάσεις προληπτικών ενεργειών, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη συντήρηση και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των κρίσιμων συσκευών της ΙΤ υποδομής, καθώς και στη λειτουργία τους με τον πιο ανθεκτικό και βιώσιμο τρόπο.  

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, απονεμήθηκαν επίσης δύο βραβεία στη Schneider Electric για το νέας γενιάς DCIM, την πλατφόρμα λογισμικού, που απαντά στις ανάγκες για ακριβή πληροφόρηση, αλλά και υπέρ της εικοσιπενταετούς καθοριστικής συμβολής της εταιρείας στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακών Υπηρεσιών, στη μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας στο ψηφιακό μέλλον και στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και της οικονομίας. 

Μέσω της πλατφόρμας λογισμικού DCIM, δίνεται η δυνατότητα απλουστευμένης, απομακρυσμένης παρακολούθησης από οπουδήποτε και για οποιαδήποτε εγκατάσταση στον κόσμο των real time δεδομένων των ΙΤ υποδομών. Το βραβείο παρέλαβε ο Θάνος Τσικόγιας, Data Center Solutions Architect στη Schneider Electric, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη βράβευση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε κορυφαίες λύσεις με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και την εξασφάλιση βιωσιμότητας. Η ανάπτυξη edge computing εφαρμογών είναι απαραίτητη για την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια των υποδομών. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας να πετύχουν περισσότερα, αξιοποιώντας λιγότερους πόρους». 

Ο κ. Φάμελος δήλωσε σχετικά: «Μια τέτοια διάκριση μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και συνεργατών μας, με τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν πιο αποδοτικοί, να μειώσουν λειτουργικά κόστη και να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει, προωθώντας παράλληλα τον ψηφιακό μετασχηματισμό»

Σχετικά με την αναγνώριση της εταιρείας για τη συμβολή της στην αγορά Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακών Υπηρεσιών, ο Νίκος Ζήσιμος, Enterprise Account Executive & Secure Power Systems Team Leader στη Schneider Electric, ανέφερε ότι: «Επιδιώκουμε πάντα να είμαστε σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους, να κατανοούμε τις ανάγκες τους και να υλοποιούμε δράσεις που κάνουν τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα και έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε ένα τέτοιο βραβείο και να βλέπουμε ότι συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην εγχώρια οικονομία. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους». 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV