Νίκος
Καραγιάννης

Την μεγάλη επέκταση του αεροσταθμού του παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» Την επέκταση του αεροσταθμού του πρόκειται να παρουσιάσει, για πρώτη φορά και στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια, σημειώνει διαδοχικά ρεκόρ επιβατικής κίνησης (πέρσι ξεπέρασε τα 24,14 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 11%, σε σχέση με το 2017), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετες απαιτήσεις σε υποδομές, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΙΑΤΑ.

Ο πρόεδρος του ΔΑΑ, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος μετέχει στην «Στρογγυλή Τράπεζα των Συνδυασμένων Μεταφορών» (Πέμπτη 20 Ιουνίου), θα παρουσιάσει την επέκταση του αεροσταθμού, αλλά και τις νέες επενδύσεις για την αύξηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, διότι, έπειτα από την ανανέωση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης, η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου διαθέτει την ευελιξία να σχεδιάζει σε ένα πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στην «Τράπεζα των Μεταφορών», εκτός από τον κ. Δημητρίου, μετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος της Hellastron Εμμανουήλ Βράιλας. Η Fraport Greece θα παρουσιάσει την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδιασμού της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όραμά της για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, ο ΟΛΘ την μετατροπή του σε hub των Βαλκανίων και η Hellastron την αναπτυξιακή πορεία των αυτοκινητοδρόμων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV